Historia X czyli dziennik takiego sobie tradera
Naniosłem na wykres 2 średnie, które trzymają nas w konsolidacji od dwóch dni. Mieliśmy 2 fałszywe wybicia- jak to się mówi do trzech razy sztuka. Wątpię by zrobili jeszcze jedno fałszywe.
Chce ustawić się już do świąt z pozycją dlatego wszystko co dzisiaj otworzyłem zamknęło na BE ( obie pozycje miały już po 60pkt ) - celuje w ruch 400-500pkt. Zagram na wybicie z tych 2 średnich i nie ruszam pozycji. Gram na TF H1.
Chce ustawić się już do świąt z pozycją dlatego wszystko co dzisiaj otworzyłem zamknęło na BE ( obie pozycje miały już po 60pkt ) - celuje w ruch 400-500pkt. Zagram na wybicie z tych 2 średnich i nie ruszam pozycji. Gram na TF H1.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
fx-forum
Analizując RSI ( w końcu to przekształcony wykres ceny ) dostałem sygnał że było to fałszywe przebicie poziomu 1.32 - gdyby nie coraz niższe HH i LL na H4 zagrałbym śmiało grube L - dodatkowo CCI ( 18 ) dla H1 osiągnęło swoje krytyczne wartości spadkowe. Możliwy całkiem spory podjazd. Wieczorem wkleję rysunki.
*UPDATE* Pisząc te wiadomość nastąpiła reakcja
Jeśli teraz spadlibyśmy przebijając poziom 1.32 powinno być już to te właściwe przebicie.
*UPDATE2*
Ah - mistrzostwo świata z tym zamknięciem świecy H4 powyżej 1.32 w ostatnich 5 minutach - zrobili tak by jeszcze bardziej to zagmatwać
- czyli sytuacja wciąż nam się nie wyjaśniła.
*UPDATE* Pisząc te wiadomość nastąpiła reakcja

Jeśli teraz spadlibyśmy przebijając poziom 1.32 powinno być już to te właściwe przebicie.
*UPDATE2*
Ah - mistrzostwo świata z tym zamknięciem świecy H4 powyżej 1.32 w ostatnich 5 minutach - zrobili tak by jeszcze bardziej to zagmatwać

fx-forum
BUY z rana przy samym dołku i trzymamy. Nie mogę zmienić teraz strategii bo już mam całkiem spory dd przez nią - wycofanie się teraz byłoby bezsensowne - przypominam że chcę wstrzelić się dobrze w transakcję przy minimalnym SL i sporej dźwigni i potrzymać pozycję aż do świąt albo nawet i do nowego roku.
Chiny nie zaskoczyły nas przez weekend także szykują nam się chyba wzrosty - stąd moja długa pozycja
Chiny nie zaskoczyły nas przez weekend także szykują nam się chyba wzrosty - stąd moja długa pozycja
fx-forum
Jak przez masło - no to mamy upragnioną dynamikę wzrostów - dobrze by było jakbyśmy poszli jeszcze trochę w górę i a następnie przetestowali jakiś ważny opór który zamieniłby się we wsparcie.
Jeśli mieliśmy falę pierwszą od poziomu 1.30 do 1.34 to teraz najbliższy przystanek ( jeśli mamy do czynienia falą 3 nigdy nie najkrótszą ) to 1.36.
PS: dobrze by było jakby pejsy dorzuciły swoje trzy grosze i wywindowały ten ruch jeszcze o jakieś 100pkt w górę.
Niby nie powinno patrzeć się na wolumen z Dukasa ale czasami lubię go użyć jako pewnego potwierdzenia - w tym wypadku świeca wzrostowa na H1 była robiona na podwyższonym wolumenie - to dobry znak.
Jeśli mieliśmy falę pierwszą od poziomu 1.30 do 1.34 to teraz najbliższy przystanek ( jeśli mamy do czynienia falą 3 nigdy nie najkrótszą ) to 1.36.
PS: dobrze by było jakby pejsy dorzuciły swoje trzy grosze i wywindowały ten ruch jeszcze o jakieś 100pkt w górę.
Niby nie powinno patrzeć się na wolumen z Dukasa ale czasami lubię go użyć jako pewnego potwierdzenia - w tym wypadku świeca wzrostowa na H1 była robiona na podwyższonym wolumenie - to dobry znak.
fx-forum
+110pkt i dodałem 50% do pozycji.
Na drugim koncie wedle założeń zrealizowałem zysk już teraz + 40%.
Na koncie BossyFx rzuciłem w ostatnich dniach konkursu transakcję BUY na maksymalnym lewarze i dodawałem do pozycji. Zakończyłem konkurs stratą 70% kapitału - zysk do ryzyka był fajny, jeśli transakcja by weszła można by się było pokusić o znacznie większa wygraną. Miałem 50% szans że trafię - nie trafiłem - taki hazard
Na drugim koncie wedle założeń zrealizowałem zysk już teraz + 40%.
Na koncie BossyFx rzuciłem w ostatnich dniach konkursu transakcję BUY na maksymalnym lewarze i dodawałem do pozycji. Zakończyłem konkurs stratą 70% kapitału - zysk do ryzyka był fajny, jeśli transakcja by weszła można by się było pokusić o znacznie większa wygraną. Miałem 50% szans że trafię - nie trafiłem - taki hazard

fx-forum