bigben pisze:Do rozważenia :
AUS/USD
SR
Fibo 61,8
Dywergencja
Bigben z całym szacunkiem ale z tą dywergencją na D1 to chyba tak nie do końca cooo....? Nie pomyliłeś szczytów przy rysowaniu???

Jasne że pomyłkacommax pisze:Nie pomyliłeś szczytów przy rysowaniu???
A ja właśnie godzinę temu skróciłem silver, wiem że to przedwcześnie ale stop na BE, and waiting.bigben pisze:Wracając do srebra to "skracania" nie rekomenduje. Chyba że dla skalpu.
Mamy doczynienia z backwardation czyli z bardzo rzadko sytuacja zarowno na srebrze jak i złocie. Swiadczy to o silnej presjii kupujących na rynku fizycznych metali. Normalnie jest to okazja dla instytucji finansowych do ich sprzedaży i kupienia np. USD z zamiarem odkupienia metali pozniej taniej czy wyleasowania złota lub srebra i dlatego tak rzadko sie pojawia. To daje do myślenia...Pogłoski o stosowaniu "naked shorting" na Comeksie przez wielkie banki już krąża od dawna. JPM ma już jeden pozew w sądzie. Sytuacja geopolityczna na swiecie napieta, konca kryzysu finansowego nie widac, grudzien statystycznie sprzyja wzrostom na AU i AG. Ostrożność wskazana...commax pisze:I tu prośba do Bigbena bo wiem że jest w tym dobry. gdybyś mógł streścić tak w dwóch zdaniach fundamentalną sytuację na metalach.
dzięki za radę;) nie ruszyłem tego EURGBP, ale na EURCAD czekam na wybicie w dół i może wtedy wejdę, a może wcześniej? na H1 widać, że w połowie zielonej świeczki mamy wsparcie i tak się zastanawiam, czy przebicie nie byłoby dobrym sygnałemcommax pisze:Co myślę na temat EURCAD pisałem w poprzednim poście.
Ale EURGBP H1......?!?!?!?!? Shocked
Whisper powiedz co ty chcesz zrobić na tym wykresie. Przecież cena weszła w konsolidację na przestrzeni 20 pips i pojęcia nie masz co zrobi dalej. a piny to nic innego jak wychodzenie z rynku przy każdej nadarzającej się okazji. właśnie z powodu niepewności. Chroń konto bo EKG Twojego serca będzie wyglądało tak samo jak ten wykres.
Czesc, nie ma sprawy ale nie weim czy ktorys z nich wyjdzieDarmosz pisze: Hej Asmo, jako uczestnik Twojej niedzielnej prezentacji dzięki za ciekawe setupy.
Rozumiem, że TP dla EUR/USD widzisz w strefie ostatniego szczytu 1.3770, jako Trouble Area.
Co rozumiesz poprzez "Tak czy inaczej, mam zlecenie na 1.34500 Które powinno mnie uchronić przed problemami w obu przypadkach". Możesz to jakoś rozwinąć?
"Tak czy inaczej, mam zlecenie na 1.34500 Które powinno mnie uchronić przed problemami w obu przypadkach".
Kurcze miedz u mnie tak nie wyglada, hmmm Nie jest przypadkiem na 4.1000 teraz ?Pablo78 pisze:mam takie propozycjedo godziny 00:00 zostało jeszcze troche i moze sie wiele wydarzyc ale chyba warto sobie poobserwowac co sie urodzi
![]()
pozdro all