TARKIN pisze:kto pyta nie błądzi - ja też cała podstawą wiedzę mam z tego forum - reszta to włase spostrzeżenia
określenie "zrobili na moment" - jest kluczowe dla tej sprawy
trzeba się nauczyć określać ten moment - na upartego można było zgarnąć 10 pipsów skalpu - przy wejściu tuż po pełnej godzinie.
Są różne podejścia do ustawiania TP SL i BE
jeżeli by sie używało w tym przypadku BE - to transakcja nie była by stratna.
Przy zbyt wysoko ustawionym potwierdzeniu ( a więc wejściu w rynek gdy cena oddali się od otwarcia H1 o 9 pipsów mozna było SL zaliczyć)
Twórca sytemu (TRO) radził wchodzenie od razu gdy pojawia sie sygnał - wyczytałem z wypowiedzi HEX-a.
PS . gdyby ustawić potwierdzenie na 11 pipsów to nie ma wejścia - najlepiej to oceniać po tym jak się układają świeczki poprzednie
Dzięki Tarkin, Twoje uwagi są niezwykle pomocne.
Kwestia właśnie tego momentu, kluczowego dla sprawy, podejrzewam że w wielu przypadkach ta zielona robi się potem czerwona i całość idzie na SL.
Nie przeszkadza mi to, gdyż jestem przyzwyczajony do tradów na minus. Wiem, że aby zarabiać konkretniej nie ma co się bać SL-ów, ciekawy jestem jak w dłuższym terminie ilość tych fake-ów wynagrodzą transakcje zamknięte na plus.
BTW skalperem nie jestem z powołania, wszystkie moje starania tego typu powodowały wzrost rachunku o 5-10% w krótkim terminie i powrót na poprzednie saldo jeszcze szybciej.