Never Lose Again by DRAGON33

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Darmosz
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Darmosz »

kupujesz tylko jak linia buy zostanie przebita z dołu do góry - te linie (buy/sell) to poziomy figo pomiedzy ostatnimi dołkami i górkami - dynamiczny wskażnik (potem nauczysz sie jak go widzieć w historii)
Czyli coś takiego jak na obrazku? Zeszli niżej, wrócili nad buy zrobili na moment zieloną więc buy.....
nie wiem o czym piszesz - daj screena
:) Blondynka ze mnie. To były cienie dużych świec w tle :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TARKIN »

kto pyta nie błądzi - ja też cała podstawą wiedzę mam z tego forum - reszta to włase spostrzeżenia

określenie "zrobili na moment" - jest kluczowe dla tej sprawy
trzeba się nauczyć określać ten moment - na upartego można było zgarnąć 10 pipsów skalpu - przy wejściu tuż po pełnej godzinie.
Są różne podejścia do ustawiania TP SL i BE
jeżeli by sie używało w tym przypadku BE - to transakcja nie była by stratna.
Przy zbyt wysoko ustawionym potwierdzeniu ( a więc wejściu w rynek gdy cena oddali się od otwarcia H1 o 9 pipsów mozna było SL zaliczyć)
Twórca sytemu (TRO) radził wchodzenie od razu gdy pojawia sie sygnał - wyczytałem z wypowiedzi HEX-a.

PS . gdyby ustawić potwierdzenie na 11 pipsów to nie ma wejścia - najlepiej to oceniać po tym jak się układają świeczki poprzednie
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

Awatar użytkownika
Darmosz
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Darmosz »

TARKIN pisze:kto pyta nie błądzi - ja też cała podstawą wiedzę mam z tego forum - reszta to włase spostrzeżenia

określenie "zrobili na moment" - jest kluczowe dla tej sprawy
trzeba się nauczyć określać ten moment - na upartego można było zgarnąć 10 pipsów skalpu - przy wejściu tuż po pełnej godzinie.
Są różne podejścia do ustawiania TP SL i BE
jeżeli by sie używało w tym przypadku BE - to transakcja nie była by stratna.
Przy zbyt wysoko ustawionym potwierdzeniu ( a więc wejściu w rynek gdy cena oddali się od otwarcia H1 o 9 pipsów mozna było SL zaliczyć)
Twórca sytemu (TRO) radził wchodzenie od razu gdy pojawia sie sygnał - wyczytałem z wypowiedzi HEX-a.

PS . gdyby ustawić potwierdzenie na 11 pipsów to nie ma wejścia - najlepiej to oceniać po tym jak się układają świeczki poprzednie
Dzięki Tarkin, Twoje uwagi są niezwykle pomocne.

Kwestia właśnie tego momentu, kluczowego dla sprawy, podejrzewam że w wielu przypadkach ta zielona robi się potem czerwona i całość idzie na SL.
Nie przeszkadza mi to, gdyż jestem przyzwyczajony do tradów na minus. Wiem, że aby zarabiać konkretniej nie ma co się bać SL-ów, ciekawy jestem jak w dłuższym terminie ilość tych fake-ów wynagrodzą transakcje zamknięte na plus.

BTW skalperem nie jestem z powołania, wszystkie moje starania tego typu powodowały wzrost rachunku o 5-10% w krótkim terminie i powrót na poprzednie saldo jeszcze szybciej.
Ostatnio zmieniony 07 gru 2010, 13:44 przez Darmosz, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TeXs »

Tarkin,

tylko mnie upewniłeś, że ta pochwała należała Ci się w 100%,
cierpliwość w tym biznesie to podstawa.

pozdrawiam,
TeXs

Awatar użytkownika
HunterPL
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: HunterPL »

pytanie do tych co testuja g7 razem z NLA powiedzcie tez tak wam wyniki spadly ??:P ale raczej stawiam na to ze zle uzywam g7... zaczynam myslec ze wazniejsze od pewnych maxymalnych/minimalnych wartości wyznaczanej przez wskaźnik jest przebicie poziomu 1 i dalsze wzrastanie,spadek pod poziom 1 i dalszy spadek.... czyli sygnaly typu: przebicie poziomu 1 ale po pewnym czsie spadek generuja wg mnie falszywe sygnaly sily trendu(w okresie spadku wartosci mimo przebicia poziomu 1) co wy nato? Texs i reszta tez to zauwazyliscie?? czy poprostu mialem pecha przez ostatnie dni... dawno tyle nie stracilem...
Pieniądze są krwią tego świata...

Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TeXs »

Hunter,

G7 traktuj tylko i wyłącznie jako informator, że na takiej a takiej parze może występować silny trend, pozostałe elementy to już czyste NLA.
Ale pamiętaj, że jak coś Ci nie pomaga a wręcz przeciwnie to wywal zbędny balast :)

Poniżej przykład z dzisiejszego dnia dla EJka, zobacz też dla Geja i innych par z Jpy.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 07 gru 2010, 15:26 przez TeXs, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Darmosz - pisząc o skalpingu miałem na mysli łapanie małych ruchów przy ciasnym SL - moje TP w takim wypadku to od 1 do 1,5 % depo
a SL to około 0,2 do 0,3 % plus spred
to nie gra na wariackich papierach

TeXs - 50 % Twoich pochwał pochodzi z tego tematu - poznawałem system czytając Twój pdf. Miło mi bardzo.

HunterPL - ja też czytałem wtedy dara jak pisał o znajdowaniu najlepszej pary - powiem też to do mnie trafiło ale poszedłem inną droga niż TeXs
g7 to trochę takka droga na skróty - w jednym miejscu masz trendy wszystkich par
Masz podstawy PA to powiedz mi po co Ci to ?
Patrzysz na D1 potem na H1 i mniej więcej wiesz co w danej parze piszczy.
Ja zacząłem obserwować egzotyki i crossy bo przy silnym trendzie spreed mi nie straszny.
Każdy dzień zaczynam od D1 potem H1 a potem już wszystko masz na wykresie.

Kroolas
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Kroolas »

Ja dzisiaj obserwowałem AUD/USD ponieważ g7 wskazywało na mocny trend, wszedłem w pozycje, ale niestety nic ciekawszego się z tego nie wykrystalizowało, więc zamknąłem na BE + 1, a szkoda bo faktycznie można było przyjrzeć się jeszcze ejkowi, albo kablowi - niezłe okazje były (nastawiam się zawsze na 30-45 pipsów). W kazdym razie po pierwszym dniu testów widzę, że nie trzeba skupiać się koniecznie na skrajnych walutach. Po przykładzie TeXs'a widzę, że wystarczy jedna waluta poza 1/-1 (tak jak dzisiaj JPY), żeby zwracać uwagę na pary ją zawierające.

Tak z innej beczki - jak mogę uruchomić TRO TRAINING WHEELS? Dorzucilem o indyków i jak uruchamiam, pokazuje mi w prawym dolnym rogu, że chodzi, ale nie pokazuje mi w ogóle statusu (GO LONG itp.) Będę wdzięczny za pomoc.

Awatar użytkownika
HunterPL
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: HunterPL »

TeXs pisze:G7 traktuj tylko i wyłącznie jako informator, że na takiej a takiej parze może występować silny trend, pozostałe elementy to już czyste NLA.
ja to wiem ... moze dla przykladu podam ze mialem dzis 2 rónolegle sygnaluy na NLA... wybralem ten ktory zawieral obie waluty w na poziomacvh ponizej -1 i powyzej 1... i powiem wam ze trend bardzo oslabl ... w sumie jak popatrzylem na wykres juz po stracie to odrazu bylo widac ze to oslabnie( spadla zmiennosc i kolejne poziomy kropek byly coraz blizej siebie polozone) :shock: ... rowniez na twoim screenie widac ze tak jak pisalem wczesniej nie tylko waluty na ktorych wypadl sygnal byly w powyzej/ponizej podanych poziomów ale również zblizaly sie do wartosci bardziej skrajnych... zaczynam myslec ze to warunek konieczny tego ze trend jest silny.... jeszcze to przeanalizuje... widze ze nikt tego nei zauwazyl najwyzej gadam glupoty:P
Pieniądze są krwią tego świata...

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Kroolas Opcję change sesion ustawiasz na true
jak nie pomoze zrób screena z ustawień - znajdziemy róznicę

ODPOWIEDZ