Never Lose Again by DRAGON33

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
HunterPL
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: HunterPL »

szukałem wejścia tam gdzie ty tarkin(ale ja weszlem pare min poźniej)

Dodano po 1 minutach:
HunterPL pisze:(ale ja weszlem pare min poźniej)
chcialem powiedzieć wcześniej

Dodano po 1 minutach:

DO początkujących: to nie jest oryginalne NLA

Dodano po 1 minutach:

cholera właśnie przegapiłem szanse na usd/chf
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pieniądze są krwią tego świata...

Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TeXs »

Może się komuś przyda,
w sumie to oczywista oczywistość ale lepiej aby była taka informacja (początkujących pewnie zainteresuje)

Jakiś czas temu pisałem, że warto wykorzystać poziomy Fibo podczas wyznaczania miejsca na wejście (poziom 38,) ale zapomniałem wspomnieć o podstawach PA, czyli o poziomach wsparcia i oporu.
Połączenie tych dwóch elementów na pewno się opłaci.

pozdrawiam,
TeXs

Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

Podrzucę Wam jeszcze jeden fajny element, który na pewno da Wam przewagę nad rynkiem ;)

Jakiś czas temu "Daromanchester" napisał abym nie szukał odpowiedniego miejsca do wejścia lecz idealnej pary. W pierwszej chwili stwierdziłem, że majaczy ale jak pomógł mi to zrozumieć to moje spojrzenie na rynek diametralnie się zmieniło :)

NLA ma to do siebie (zresztą jak każdy trend follower), że dobrze sprawdza się w mocnym trendzie, podczas konsoli wysiada. W takim razie nie pozostaje nam nic innego jak znaleźć narzędzie, które pozwoli nam ustalić gdzie taki trend występuje.

G7_USD - Wskaźnik, który pokazuje w jednym miejscu jak zachowuje się więszość głównych walut, Nas interesują waluty, które są po przeciwległych końcach (rozjerzdzają się) czyli wychodza poza poziom -1 i 1 i to jest właśnie ten mocny trend :)

W jaki sposób ja korzystam z tego narzedzie:
1. Szukam walut, które zaczynają mi uciekać poza główne poziomy
2. Otwieram taką parę (poniżej przykład dla usdcad'a)
3. Czekam na korektę (poziom 38 Fibo)
4. Otwieram pozycję,

Jak na tą chwilę skuteczność bardzo zadawalająca.
Dla wskaźnika G7_USD należy we własciwościach ustawić parametr auto_select na false tak aby miec podglad na wszystkie waluty a nie na taka jak mamy na wykresie.

pozdrawiam,
TeXs

Awatar użytkownika
HunterPL
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: HunterPL »

Texs jesteś BOSKI:D:D tego potrzebowalem :D:D:D podziekuj Daromanchesterowi również
Pieniądze są krwią tego świata...

Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

luzik Hunter,

daj znać jakie będą efekty, pamiętaj też o spredach na egzotycznych parach (lepiej sobie niektóre odpuścić)
a co do Darka, to już wielokrotnie mu dziękowałem.

ale nie zaszkodzi zrobić tego publicznie:

Darku Wielkie Podziękowania za pomoc,
jak również za to co robisz dla tego forum no i naturalnie niech Ci Bozia w dzieciach wynagrodzi :)

pozdrawiam,
TeXs
Ostatnio zmieniony 06 gru 2010, 12:57 przez TeXs, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TARKIN »

TeXs pisze:Darku wielkie dzięki za pomoc i niech Ci Bozia w dzieciach wynagrodzi
- w ilości i jakości
:D
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

Kroolas
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Kroolas »

HunterPL pisze:Texs jesteś BOSKI:D:D tego potrzebowalem :D:D:D podziekuj Daromanchesterowi również
Popieram! Dzieki Texs! :D

Btw. jak zaczac uzywac luktom visual order? Wrzucilem do indicators w experts, ale nie dziala jak wlaczam, wiec zakladam, ze trzeba jakos inaczej do tego podejsc ;>

Training wheels Tro tez zapuscilem, ale nie pokazuje mi tego napisu LONG/SHORT/CZEKAJ.

Awatar użytkownika
Krys
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Krys »

Kroolas pisze:Btw. jak zaczac uzywac luktom visual order? Wrzucilem do indicators w experts, ale nie dziala jak wlaczam, wiec zakladam, ze trzeba jakos inaczej do tego podejsc ;>

Training wheels Tro tez zapuscilem, ale nie pokazuje mi tego napisu LONG/SHORT/CZEKAJ.
luktom visual order, umieszczasz w experts bo to EA, wskaźniki w experts/indicators.
Po każdej nowej instalacji EA, wskaźnika uruchamiasz jeszcze raz platformę. Inaczej nie zadziała.

http://luktom.biz/blog/h/ea/luktom-visu ... omment-419 opis funkcji ze źródła.
Pozdrawiam
Krys

Awatar użytkownika
quapi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: quapi »

TeXs pisze:Podrzucę Wam jeszcze jeden fajny element, który na pewno da Wam przewagę nad rynkiem ;)

Jakiś czas temu "Daromanchester" napisał abym nie szukał odpowiedniego miejsca do wejścia lecz idealnej pary.
By tu kiedy na nawigatorze fajny watek w czasowkach nt. korelacji. Szkoda, ze zniknal z czasowek. Zainspirowany nim poszperalem troche po forach i znalazlem niezly watek na trade2win:

http://www.trade2win.com/boards/forex-s ... egies.html

uprzedzam, ze watek jest MEGAdlugasny, obecnie ma ponad 600 stron ale jest warty pobieznego chocby przestudiowania
Jest tam do pobrania wskaznik korelacji podobny do tego ktory zapodal teXs - z tym, ze o wiekszych mozliwosciach edycji. Jesli ktos bedzie zainteresowany to wrzuce tutaj.

Sorry za brak ogonkow, cos mi sie spierdzielilo

pozdro
The irresistible force met the immovable object

Awatar użytkownika
Krys
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Krys »

quapi pisze:Jesli ktos bedzie zainteresowany to wrzuce tutaj.
Podrzuć go tutaj, zobaczymy co to jest. Najlepiej ze screenem.
Pozdrawiam
Krys

ODPOWIEDZ