Never Lose Again by DRAGON33

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TARKIN »

Microbi pisze:Pytanie z innej beczki, po jakim proficie ustawiacie na BE ?
kiedys miałem sztywno 10 pipsów
teraz nie używam BE - sam przesuwam SL w zależności od sytuacji na rynku
osobiscie TS uważam za lepszy pomysł - najlepiej skaczące ale też nie ma zasady.
To wygląda najczęściej tak - jak cena zrobiła juz ruch w dobra stronę o wielkość SL to przesuwam na na plus 1 pips - oznacza to że system wygenerował dobry sygnał a jezeli wróci cena to ja dobrałem zły (za duzy)TP (cena jezeli wróci to na M5 pojawi się najczęściej nowy sygnał do wejścia )
To mi pozwala lepiej ogarniać statystyki trejdów.

PS. Jak to czytam to co napisałem chyba jednak jest BE :)
Ostatnio zmieniony 01 gru 2010, 14:31 przez TARKIN, łącznie zmieniany 1 raz.
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

Awatar użytkownika
HunterPL
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: HunterPL »

Microbi pisze:Pytanie z innej beczki, po jakim proficie ustawiacie na BE ?
ja za to przesuwam wg SARA czesto ratuje zycie od czasu do czasu wybija SL za wczesnie ale lepszego sposobu nie znam... wg mnie znacznie lepszy jest od trailing stopu ale musisz byc na kompie caly czas...
Pieniądze są krwią tego świata...

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Testuje na razie Be po 9-10 pips, myślę że może w tym momencie dać SL o połowę mniejszego, tak sobie kombinuje, złotego środka nie ma, przed momentem miałem wejście na edku, przestawiło się na BE i faktycznie spadło, cóż potestujemy, system i tak wydaje się dochodowy szczególnie od ok 8 rano , wcześniej zanim zacząłem czytać wątek o NLA testowałem skalp na m5 na wskaźnik S/R, załączam jeszcze wejście z eur/jpy z pytaniem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

patrac tylko na twój screen ( nie znając przyszłości ) - ja bym nie grał drugi raz
pierwsze wejście miałeś dobre

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Tarkin dlatego pytam czy wtedy wchodzicie, bo tez miałbym obawy, generalnie jak sie powiedzmy odbija od kropek niebieskich czekam az sie zamknie świeczka wzrostowa i jak jest odpowiednie h1 to wchodzę, SL na razie widzę na 20 pips TP 30 chyba ze cena idzie ładnie to przestawić na +10 i czekać co się stanie, tu jeszcze jeden załącznik z edkiem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Microbi pisze:Tarkin dlatego pytam czy wtedy wchodzicie, bo tez miałbym obawy, generalnie jak sie powiedzmy odbija od kropek niebieskich czekam az sie zamknie świeczka wzrostowa i jak jest odpowiednie h1 to wchodzę, SL na razie widzę na 20 pips TP 30 chyba ze cena idzie ładnie to przestawić na +10 i czekać co się stanie, tu jeszcze jeden załącznik z edkiem.
ja nie gram w tych godzinach bo otwarcie sesji amerykańskiej to według mnie totolotek jest - TRO uważał że każde otwarcie sesji przez wielkie giełdy tworzy nowy poziom otwarcia D1 i ja się generalnie z tym zgadzam a wiec o 9 i 14 kolor świeczki H1 i D1 jest taki sam wiec trudno w oparciu o NLA coś wydedukować- pozostaje jedynie PA a słabo znam ten system

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

co do otwarcia sesji usa to się zgadzam, nie wiadomo co wykombinują, ale jak pisałem zaczynając od ok 8 do 12-13 można już mieć dniówkę spokojnie zrobioną.

Awatar użytkownika
HunterPL
Pasjonat
Pasjonat

TARKIN pisze:
Microbi pisze:Tarkin dlatego pytam czy wtedy wchodzicie, bo tez miałbym obawy, generalnie jak sie powiedzmy odbija od kropek niebieskich czekam az sie zamknie świeczka wzrostowa i jak jest odpowiednie h1 to wchodzę, SL na razie widzę na 20 pips TP 30 chyba ze cena idzie ładnie to przestawić na +10 i czekać co się stanie, tu jeszcze jeden załącznik z edkiem.
ja nie gram w tych godzinach bo otwarcie sesji amerykańskiej to według mnie totolotek jest - TRO uważał że każde otwarcie sesji przez wielkie giełdy tworzy nowy poziom otwarcia D1 i ja się generalnie z tym zgadzam a wiec o 9 i 14 kolor świeczki H1 i D1 jest taki sam wiec trudno w oparciu o NLA coś wydedukować- pozostaje jedynie PA a słabo znam ten system

dokładnie zresztą zobacz jak trend stpniowo słabnie... poczekaj do conajmneij 16.00-16.30 wtedy powinno juz byc jasne w która strone grać

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

jeszcze trzeba uważać na to jak Londyn poluje na SL Azji o 9 ale to nie trwa zazwyczaj dłużej niż 15 - 30 minut - ja tam duzo sygnałów do wejścia na M5 dostaje - po załączeniu polowania

Awatar użytkownika
HunterPL
Pasjonat
Pasjonat

TARKIN pisze:jeszcze trzeba uważać na to jak Londyn poluje na SL Azji o 9 ale to nie trwa zazwyczaj dłużej niż 15 - 30 minut - ja tam duzo sygnałów do wejścia na M5 dostaje
analogicznie jak teraz:)

ODPOWIEDZ