Never Lose Again by DRAGON33

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Kroolas
Bywalec
Bywalec

Post autor: Kroolas »

Mariusz M. pisze:TeXs - ma dar bardzo fajnego i precyzyjnego wyznaczania Fibo.... coś z czym ja mam ciągłe problemy.
Tak na prawde to nic trudnego. Po prostu przeciagasz fibo od ostatniego dolka do szczytu (trend up)/ szczytu do dolka (trend down) i wtedy mozesz sprawdzic jak gleboko (%) korekta wchodzi w poprzedni impuls. Czyli wszystko jest kwestia wypatrzenia impulsu i jego odpowiedniego oznaczenia.

Pozdro!

Awatar użytkownika
Mariusz M.
Gaduła
Gaduła

Post autor: Mariusz M. »

Kroolas niby tak...ale jakby to wszystko było takie proste to wszyscy bylibyśmy milionerami.
"Jedyny łatwy dzień... był wczoraj "

Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: TeXs »

Kroolas pisze: Tak na prawde to nic trudnego. Po prostu przeciagasz fibo od ostatniego dolka do szczytu (trend up)/ szczytu do dolka (trend down) i wtedy mozesz sprawdzic jak gleboko (%) korekta wchodzi w poprzedni impuls. Czyli wszystko jest kwestia wypatrzenia impulsu i jego odpowiedniego oznaczenia.
Pozdro!

A najprościej jak się da:

szukając zniesienia dla korekt rysujemy od lewej do prawej (zniesienia wewnętrzne)
szukając miejsca docelowego licząc na przebicie szczytu rysujemy od prawej do lewej.(zniesienia zewnętrzne)
Mariusz M. pisze:...ale jakby to wszystko było takie proste to wszyscy bylibyśmy milionerami.
mi sporo brakuje ;)

Kroolas
Bywalec
Bywalec

Czy ktos wszedl w longa na edku (falszywego z reszta :/) o 10? Ja wszedlem no i SL :/ Wydaje mi sie, ze warunki byly ok, ale jezeli cos sie nie zgadzalo, czy ktos z doswiadczonych moglby dac jakas podpowiedz?

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: TARKIN »

wrzuć screen - po analizujemy wspólnie
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Microbi »

na szybko rzucilem okiem na wykres m15 i m5 na edka i ja nie widze tam L, widać wyraźnie że czerwone kropki maja tendencje spadkową,

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

dobra sam zrobiłem :)
- proszę zwrócić uwagę na PA ( jak się kropki szczytów i dołków układają) - nie widać jakiegoś wyrażenego trendu
- nachylenie kanału ema50 jest prawie płaskie - nie widać wyraźnego trendu
- na m5 i m15 cena znajduje się w kanle ema50
nie handlujemy
ale zobacz pozostałe warunki systemu wygenerowały 15 pipsów up - zły TP :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Microbi »

Dokładnie jak pisze Tarkin, ja na m5 to mimo EMA bym wlazł na S ,, sugerowałbym się PA które widać że ładnie opada, mam dziś mało czasu więc obserwuje m15 z doskoku. Co do M5 okolice 3258 tu bym szukał wejścia po zamknięciu się poprzedniej świecy.

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Kroolas
zobacz tak powinno wyglądać wejscie - chyba sie do niczego nie można doczepić
TP/SL trzeba dopracować
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Kroolas
Bywalec
Bywalec

Faktycznie, nie zwracalem uwagi na m5, analizowalem wykres tylko na m15. Na m5 PA faktycznie pokazuje shorta. Dzieki za analize. Nie wrzucilem screena, bo sie spieszylem ale na przyszlosc postaram sie to robic. Dzieki!

ODPOWIEDZ