Praca licencjacka o giełdzie Forex

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
OTCtrader
Bywalec
Bywalec

PRACA LICENCJACKA FOREX

Nieprzeczytany post autor: OTCtrader »

Hej wszystkim

Ja NAPISALEM prace lic. o forexie wlasnie a nosi ona tytul: Rodzaje wskaznikow makroekonomicznych oraz ich wplyw na zachowanie sie inwestorow na rynku FOREX". Wiem ze dlugo i moze troche metnie brzmi ale staralem sie ujac w niej WSZYSTKO - co przez to rozumiem, ano AT, AF i wszystkie wskazniki, wykresy i ich analizy pod katem AF i AT. NAjwazniejsze wskazniki AT, formacje cenowe i swiecowe, teorie Dowa i FIbo, a takze inne =)

Jak ktos chce chetnie podesle =)
Praca obroniona na 4 (bo mialem spiecie z promotorem :P pewnie byloby wyzej =P)

POZDR!

Awatar użytkownika
Hikari
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Hikari »

Dlaczego FX? Dlaczego derywaty? Jest cala masa inspiracji w rentach i funduszach, tylko poszukac.
Mozna zarobic kilka tysiecy % a nastepnie stracic tylko 100% ;)

OTCtrader
Bywalec
Bywalec

dlaczego...hmm...glownie ze wzgledu na magiczny przyrzad... DZWIGNIA :D
Po codzienną analizę techniczną klikajcie WWW

Awatar użytkownika
Hikari
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Hikari »

OTCtrader pisze:dlaczego...hmm...glownie ze wzgledu na magiczny przyrzad... DZWIGNIA
Tak tez myslalem, ale nie kazdy potrafi sie nia poslugiwac. Jednemu Bozia dal (utalentowanemu) , innemu weznie i przekaze to oczywiscie utalentowanemu. Moznaby bylo skorzystac z lagodniejszych i pewniejszych rozwiazan, ale dzwignia to oczywiscie alfa i omega :evil: . Naprawde sie dziwie. Dlaczego nie napisac pracy o discount certyfikatach . No nic na prozno moje bazgrolenie.
Mozna zarobic kilka tysiecy % a nastepnie stracic tylko 100% ;)

OTCtrader
Bywalec
Bywalec

A czemu na prozno, ja juz napisalem wiec drugiej nie moge =) ale moze jakis pasjonat sie na forum znajdzie i napisze =)

pozdr!

PS:

Jak jeszcze ktos chetny do czytania pracy to prosze tutaj adres: http://www.speedyshare.com/files/252475 ... owanie.pdf

milej lektury i czekam na oceny i opinie!

antonipirat
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: antonipirat »

Witam ,chce napisac prace licencjacką na temat sprawdzalności systemu technicznego(w oparciu o AT...) na parze walut eur/usd. Szukam ciekawych propozycji dotyczcących systemu który mógłbym stworzyc i przetestowac ,gdybyście mieli pomysły zapraszam do dyskusji ,z góry dzięki!:)

OTCtrader
Bywalec
Bywalec

Hej wszsytkim CZYTAJACYM MOJA PRACE =)

CZY MACIE JUZ JAKIES SPOSTRZEZENIA I OPINIE NA JEJ TEMAT ?

POZDR!

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

OTCtrader Jak na prace licencjacka powiedział bym że za dużo tego. W pracy powinno byc stosowana zasada maximum formy minimum treści, czytając na szybko sporo masz zbyt ogólnie napisane.
Fakt forex temat rzeka i można dużo pisać, bo tony informacji o tym jest, ale w licencjacie głownie chodzi o to, żeby pisać to tak jak byś kogoś za rękę miał prowadzić. Myślę ze 4 dostałeś z tego powodu, że zbyt dużo tematów się czepiłeś, fibo eliot oscylatory świece itd itp a dokładnie ich nie przetrawiłeś.
ktoś czytając twoja prace powinien powiedzieć, "ahhhhhhhhhhhaaaa i teraz wszystko jasne aż sam spróbuje". o to chodzi w pianiu prac naukowych, tego elementu u Ciebie trochę brakuje.
Fakt jak znajdę czas przeczytam i wynurzam się w pracy dogłębnie być może to pierwsze wrażenie :wink:

Ehh co ja bym dał żeby móc pisać prace na ten temat, jak zacznę opowiadać o tym to gęba mi się nie zamyka godzinami, a każdy w domu każe mi się uciszać i temat omijaja z daleka, zebym wykładów nie prowadził :) Nie wiem czym dla Ciebie jest forex, dla mnie jest pasją może to ta różnica :)
mimo wszystko gratuluje 4 :wink:

OTCtrader
Bywalec
Bywalec

Dziekuje pieknie za opinie, na pewno sie zastosuje przy pisaniu ksiazki ;)

POZDR!
Po codzienną analizę techniczną klikajcie WWW

Awatar użytkownika
czango
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: czango »

Niestety sama AT na forexie nie wystarczy , musisz wiedzieć jak banki wykorzystują dane dla swoich celów , dlaczego na przykład po danych na plus cena idzie nie w tą stronę , w którą powinna iść , a dopiero na koniec dnia zawraca , banki mają setki analityków dużo bardziej doświadczonych niż ktokolwiek tutaj i często stosują swoje własne strategie obliczone na maximum zysku , dlatego tak często dzieje się tak jak dzisiaj , najpierw koszą stopsy na dole , a potem spokojnie zawracają cenę i kończą dzień z dużym zyskiem ..
It' s ok to lose money , we can make it back , but lose the balls and it's game over .

ODPOWIEDZ