Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

alm pisze:Czy u wszystkich brokerow trzeba wysylac skan dowodu, podpisywac jakies umowy?
Lepiej zadaj sobie pytanie co to za broker, który niczego takiego nie wymaga? W końcu wpłacasz na jego konto swoje pieniądze... A go nawet nie obchodzi Twoja tożsamość...? :)
W większości przypadków załatwia się to już drogą internetową i skanami choć i bywają wyjątki...

Dodano po 3 minutach:
mario83 pisze:Niestety idealne zagrania wyliczone technicznie potrafily nie wejsc o 0.5 - 1 pipsa, natomiast SL czesto wywalalo o 1-3-5 pipsow po czym trend pieknie kierowal sie w zalozonym kierunku.
To co prawda nie zawsze wina brokera jednak jeśli zdarza się to notorycznie (przy porównywaniu kursów gdzie indziej) to faktycznie coś może być nie tak.
mario83 pisze:Operacje na pozycjach 10K, 25K obarczone oplata za otwarcie / zamkniecie pozycji 10$ kazda, gdzie na starcie 20USD jest w plecy i dopiero pozycja na pol lota jest pozbawiona oplat...
To ma mobilizować inwestora do grania większymi pozycjami.
mario83 pisze:DBFX
TRIGON
FXSALT
Ci trzej to nie brokerzy ECN, a STP... Są różnice, poczytaj. I wydaje mi się, że DBFX to chyba nawet MM dla detalu?
mario83 pisze:pozycja moze byc od 10K jednostek bez oplat za otwarcie pozycji lub minimalnych (DUKA - 2.5$?) .
W Dukascopy minimum to 1000 jednostek waluty bazowej (klasycznie 0.01 lota). Dodatkowych opłat nie ma, tylko standardowa prowizja wynikająca z progu prowizyjnego w którym się znajdujesz.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

mario83
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mario83 »

Dziekuje za odpowiedz. Czyli zdecydowanie powinienem otworzyc konto na Duksascopy?

pzdr
kupuj POLSKIE produkty

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TARKIN »

mario83 - kolejność jest taka: strategia - platforma - broker
jeżeli grasz długo terminowo to poszukaj najlepszego swapu dla danej pary
jeżeli grasz automatem to platforma musi być kompatybilna
jeżeli skalpujesz to musi być świetna egzekucja zleceń i brak rekwotów
itd itp :)
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Każdy ma inne priorytety. Dla jednych ważniejsza jest polskojęzyczna obsługa, dla innych gwarancja depozytu, bo wolą nie martwić się o swoje środki... Jeszcze inni bardzo chcą otrzymać tego PITa... :)
A swapy mają to do siebie, że co jakiś czas się zmieniają (i nikt nie wie kiedy to nastąpi)...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

mario83
Gaduła
Gaduła

Blizej mi do skalpowania niz dlugoterminowosci... nie zostawiam otwartych pozycji na nast dzien, zawsze otwieram i zamykam tego samego dnia. Zysk 30-50pipsow i uciekam z pozycji chyba ze naprawde kieruje sie w zalozonym kierunku.

Chyba pozostaje mi wybrac cos pomiedzy DeltaStock & FXSalt & DUkascopy - ich oferty wydaja sie byc najlepsze.
kupuj POLSKIE produkty

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: personov »

mario83 pisze:Niestety idealne zagrania wyliczone technicznie potrafily nie wejsc o 0.5 - 1 pipsa, natomiast SL czesto wywalalo o 1-3-5 pipsow po czym trend pieknie kierowal sie w zalozonym kierunku.
Nie wiem na ile znasz zasady zawierania transakcji w MT4, ale brałeś pod uwagę cenę bid i ask przy pozycji BUY i SELL ? SL też zamykany jest przez odpowiednią cenę ( bid , ask ). A to, że zaliczałeś SL i cena wtedy poszła w Twoim kierunku to raczej nie wina brokera. Takie jest życie i możesz zmieniać brokera i wszędzie może być tak samo.
Solą życia jest kasa.

RocNation
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: RocNation »

takie pytanie bardziej natury technicznej :wink:

Czy jest na platformie Admiral Market's wskaźnik średniej przesuniętej (DMA)?

Jeśli nie to można go tam w jakiś sposob dodać?
It's economy stupid...

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: personov »

W MT4 można dodać Moving Average i w parametrach "Shift" określa się o ile świec ma być przesunięta średnia.
Solą życia jest kasa.

mario83
Gaduła
Gaduła

personov pisze:
Nie wiem na ile znasz zasady zawierania transakcji w MT4, ale brałeś pod uwagę cenę bid i ask przy pozycji BUY i SELL ? SL też zamykany jest przez odpowiednią cenę ( bid , ask ). A to, że zaliczałeś SL i cena wtedy poszła w Twoim kierunku to raczej nie wina brokera. Takie jest życie i możesz zmieniać brokera i wszędzie może być tak samo.
Byc moze zbyt ciasny SL, teraz staram sie go zwiekszac - na demo wyszlo in plus, wiec teraz na rzeczywistym koncie. Pierwszy deal z szerszym SL zobaczymy czy wejdzie

stodofox
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: stodofox »

Mam otwartą pozycje na oandzie na usd/pln i wiem że spread zwiększa sie do 500 w nocy... to znaczy że mój sl (teraz jakieś 400 pips od ceny) zamknie mi pozycje ?

ODPOWIEDZ