Fibonacci Twoim przyjacielem jest i basta !
przykład wyznaczenia PRP z wykorzystaniem spirali logarytmicznej.
rezcz miała miejsce wczoraj. para EUR/USD
oczekiwanie na wejście w okolicach 1,3443-44 od 6 pm.
ostatecznie deko spóźnione na 1,3455.
LOW 7:18 pm 1,3447
pozdrawiam
rezcz miała miejsce wczoraj. para EUR/USD
oczekiwanie na wejście w okolicach 1,3443-44 od 6 pm.
ostatecznie deko spóźnione na 1,3455.
LOW 7:18 pm 1,3447
pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
nie jest sztuką wiedzieć za ile, sztuką jest wiedzieć za ile i kiedy... a cena? cena jest funkcją czasu...
Dzisiejsze zagranie intraday wg. liczenia długości fali i Fibo - nie miałem pozycji bo za wcześnie się zaczęło. Ale wrzucam jako przykład.
Pozdrawiam, J.
Pozdrawiam, J.
Największy sukces jaki możesz osiągnąć w życiu to zwycięstwo nad własnymi słabościami.
w nawiązaniu do mojego poprzedniego posta w tym wątku.
ładnie się rozwinął ten trejd.
tzw. 'cool trade' (czytaj: kultrejd z akcentem na pierwszą sylabę)
fibo spral z odbiciem na 2 pierścieniu
pozdrawiam
ładnie się rozwinął ten trejd.
tzw. 'cool trade' (czytaj: kultrejd z akcentem na pierwszą sylabę)
fibo spral z odbiciem na 2 pierścieniu
pozdrawiam
nie jest sztuką wiedzieć za ile, sztuką jest wiedzieć za ile i kiedy... a cena? cena jest funkcją czasu...
neer Twoje rysunki... nie widizsz ich absurdu ? naprawde wierzysz ze tak narysowany wykres moze sie sprawdzic i ze tak spiral spelniajacych "jakies" krytermia mozna narysowac nieskonczenie wiele?
“ The thing that hath been, it is that which shall be; and that which
is done is that which shall be done, and there is no new things
under the sun.” Eccl. 1:9.
is done is that which shall be done, and there is no new things
under the sun.” Eccl. 1:9.
nie. pewnie dlatego, że nie jestem (w przeciwieństwie do Ciebie) dyletantem w tej materii (mam tu na myśli tylko i wyłącznie zagadnienia związane z wykorzystaniem spirali logarytmicznej). a tak przy okazji. czy Ty realizujesz absurdalne plany, trzymasz się absurdalnych myśli?krolewsky pisze:nie widizsz ich absurdu?
tak tzn. jak? czy zamieszczony przeze mnie wykres przedstawia jakiś scenariusz, który miałby się sprawdzić? poza 3-figurowym swingiem na drugim okręgu spirali nic tam nie ma. to co miało już dawno się tam sprawdziło.krolewsky pisze:naprawde wierzysz ze tak narysowany wykres moze sie sprawdzic?
mam jedną dewizę. nie zajmuję stanowiska w sprawach, których nie rozumiem, bądź na których się nie znam (tam mam w zwyczaju pytać i uczyć się). polecam. dodam, że w tym konkretnym przypadku można było rozwinąć takich spirali blisko nieskończenie wiele mniej niż myślisz, a to dlatego, że nie ma "jakiś" kryteriów tylko ściśle określone zasady, które w skrócie brzmią: "nie rozwija się spirali na każdym pierdnięciu ceny".krolewsky pisze:i ze tak spiral spelniajacych "jakies" krytermia mozna narysowac nieskonczenie wiele?
pokłony krolewsky
dla zainteresowanych:
http://www.amazon.com/Fibonacci-Analysi ... 1576602613
http://www.amazon.com/Fibonacci-Applica ... 0471585203
http://www.amazon.com/Fibonacci-Trading ... 007149815X
parafrazujac...
a ślimak siedzi i rozwija...
pytanie do krolevskyego
ile fibo-spirali spełniających warunki:
ognisko w pkt. A - szczyt z 4.11.2010 (1,4282)
promień do pkt. B - dołek z 30.11.2010 (1,2969)
przechodzących przez istotne pkt. C - dołek z 24.08.2010 (1,2582), pkt. D - dołek z 7.6.2010 (1,1870) i pkt. E - szczyt z 25.11.2009 (1,5144)
można wykreślić?
wesołych i do siego
a ślimak siedzi i rozwija...
pytanie do krolevskyego
ile fibo-spirali spełniających warunki:
ognisko w pkt. A - szczyt z 4.11.2010 (1,4282)
promień do pkt. B - dołek z 30.11.2010 (1,2969)
przechodzących przez istotne pkt. C - dołek z 24.08.2010 (1,2582), pkt. D - dołek z 7.6.2010 (1,1870) i pkt. E - szczyt z 25.11.2009 (1,5144)
można wykreślić?
wesołych i do siego
hey!
potrzebuje wskaźnik lub skrypt do MT4, który maluje spiralę
Dodano po 7 minutach:
wcześniej wspomniany FX5_FiboSpiral już testowałem i jakoś mi nie leży, może macie coś innego?
potrzebuje wskaźnik lub skrypt do MT4, który maluje spiralę
Dodano po 7 minutach:
wcześniej wspomniany FX5_FiboSpiral już testowałem i jakoś mi nie leży, może macie coś innego?
Nie chodzi o to czy masz rację czy nie, tylko o to, co robisz kiedy masz rację lub jak się zachowujesz jeżeli racji nie masz.