Wszystko można edytować dowolną ilość razy i stawiać zlecenia oczekujące w dowolnej odległości od ceny rynkowej.tems pisze:Krótkie pytanie: Można postawić 1x stopa, bez mozliwosci zmiany?
Dodano po 16 godzinach 5 minutach:
Kontaktowałem się dziś z polskim przedstawicielstwem UBS by dowiedzieć się odnośnie realizacji przelewów zagranicznych z polskich banków do UBS z oddziałem w Szwajcarii (bank w którym trzymane są depozyty klientów). Z racji braku posiadania polskiej licencji bankowej UBS nie prowadzi oni jako takiej "klasycznej" działalności na terenie naszego kraju. Pytając o podpisane umowy UBS z polskimi bankami Pani nie za bardzo się orientowała. Po pewnym czasie oczekiwania zostałem połączony z jakimś bardziej zorientowanym ale dość zakręconym Panem, który twierdził, że z każdego polskiego banku przelew będzie realizowany do UBS bezpośrednio. Nie wiem na ile mu zaufać ale znając polską bankowość, byłbym troszkę sceptyczny

To bardziej informacja dla osób, które posiadają rachunki w walucie innej niż euro.
Natomiast ze swojej strony polecam zakładać rachunek właśnie w euro i używać przelewu SEPA.
Dukascopy może również wypłacić środki za pomocą przelewu SEPA. W tym celu należy dostarczyć im w formularzu wypłaty:
- numer konta w postaci IBAN (numer rachunku poprzedzony PL dla kont w Polsce);
- nazwę kraju;
- przelew musi być zlecony w walucie euro.
Formularz wypłaty należy przesłać do swojego Account Managera i w jego treści zaznaczyć, że chcemy by transfer był wykonany jako SEPA, nie SWIFT. Koszt takiej wypłaty przeważnie nie powinien przekroczyć 5 USD.