Asia pisze:czy ATR z przysłowiowego rzutu monetą jest losowe czy nie ?
chyba nie bardzo rozumiem, jak ATR moze byc z rzutu moneta?
ATR to jest przeciez wskaznik.
Asia pisze:zakładasz że przysłowiowy rzut monetą ma pamieć ?
Nic takiego nie zakladam.
reptile pisze:Był podobny do tego. Testy były na USDJPY i €$ (roczne) zdaje sie...
A tez kojarze, bylo bylo, ale to tez nie chodzilo o MM(tzn. MM posniej dorobilem, ale to nie bylo clue). Tam bylo z kolei sztywne TP i SL (wczesniej spreparowane

) i Wybierajac losowo kierunek transakcji wychodzilo sie do przodu.
W kazdym razie, wiadomo o co chodzi.
sp2ews pisze:System oparty na rzucie monetą, czyli poddanie go całkowicie losowi, nawet przy cudownie obmyślonym MM wydaje mi się dosyć szaleńczym pomysłem...
No wlasnie nie chodzi o zadne MM jak proboje tutaj nakreslic. Chodzi o zmiennosc i dobranie do niej TP i SL. To tak jak gra na danych

, jezeli zakladamy ze bedzie duzy ruch (Ale nie wiemy w ktora strone). I faktycznie byl duzy ruch, to nie wazne w ktora strone postawimy (najlepiej w obie

) to w dluzszym czasie bedziemy do przodu, wazne tylko tyle zeby SL byl znacznie mniejszy niz TP.
sp2ews pisze: A rzut monetą? Raz orzeł raz reszka, parę razy orzeł to znów kilka reszek... i tak naprawdę człowiek się nie rozwija
Tu akurat mam inne zdanie, po prostu zmieniamy (uprymitywniamy) styl gry, i nie probojemy zgadnac kierunku trendu, ale probojemy okreslic przyszla zmiennosc. I tylko i wylacznie w takiej sytuacji to moze dzialac, w innym nie ma szans. Czyli rzut moneta i TP=SL nie ma absolutnie zadnego sensu, na tym nie mozna zarobic.