Fibonacci Twoim przyjacielem jest i basta !
warto pamiętać, że fibo nie kończy się na zniesieniach...
obfite w pipsy rezultaty dają także spirale logarytmiczne.
zwłaszcza te kreślone na wyższych TF (D1, W1 MN).
narzędzie dla cierpliwych, którzy lubią być za swą cierpliwość wynagradzani...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
nie jest sztuką wiedzieć za ile, sztuką jest wiedzieć za ile i kiedy... a cena? cena jest funkcją czasu...
Bardzo ciekawa sprawa z tymi spiralami, zadam pytanie na szybko bez googlowania - czy masz może do nich indykator ?
Pozdrawiam, J.
PS. W sumie nie będę się lenił, zagogluje, może znajdę.
No i takie coś znalazłem http://codebase.mql4.com/1055 ale jakoś średnio mi się podoba ...
Pozdrawiam, J.
PS. W sumie nie będę się lenił, zagogluje, może znajdę.
No i takie coś znalazłem http://codebase.mql4.com/1055 ale jakoś średnio mi się podoba ...
Największy sukces jaki możesz osiągnąć w życiu to zwycięstwo nad własnymi słabościami.
Zawsze mnie to interesowało, ale nie do końca jestem przekonany co do praktycznego zastosowania nigdy nie sprawdzałem szczerze powiedziawszy, tylko czytałem i przeglądałem jakieś przykłady. Używasz spirali w tradingu?neer pisze:warto pamiętać, że fibo nie kończy się na zniesieniach...
Zapraszam na moją nową stronę
klik w "WWW". Codzienne analizy i komentarze.

tak. zaletą spirali jest to, że łączy ze sobą cenę i czas.
z racji tego, że prowadzę dwie firmy nie mam go zbyt wiele.
wyznaczanie PRZ-ów (price reversal zone) = oszczędność czasu.
być może rozpocznę wątek związany z 'ceną w czasie'.
w załączeniu jeden z ostatnich setup'ów.
spirale + mierzenie przeciwstawne (fibo czas)
pozdrawiam
z racji tego, że prowadzę dwie firmy nie mam go zbyt wiele.
wyznaczanie PRZ-ów (price reversal zone) = oszczędność czasu.
być może rozpocznę wątek związany z 'ceną w czasie'.
w załączeniu jeden z ostatnich setup'ów.
spirale + mierzenie przeciwstawne (fibo czas)
pozdrawiam
nie jest sztuką wiedzieć za ile, sztuką jest wiedzieć za ile i kiedy... a cena? cena jest funkcją czasu...
Nie widzę w tym sprzeczności, bigben.bigben pisze:Z tym SR to trochę mnie dziwi Twoja opinia. Jesteś przecież ZL trederem. Generalnie horyzontalne linie są wiarygodniejsze a część trejderów posługuje się wykresam linowym i mało ich obchodzą knoty.quapi pisze:Nie rozumiem pomijania knotów zarówno przy wyznaczania linii trendu jak i wsparć czy oporów.
Wickdoll jest drugim w kolejności ważnym elementem setupu zwanego ZL. Część trejderów faktycznie posługuje się liniowym dla łatwiejszej obserwacji PA, widać łatwiej dołki i górki - jednak ograniczenie się wyłącznie do liniowego jest mocno ograniczające.
Ale - "whatever works"

pozdro
Może by tak przenieść wątek do dyskusji ogólnych albo systemów, szkoda by zniknął jak inne pierdoły z tego działu
The irresistible force met the immovable object
Dziś noc i dzisiejszy dzień na rynku eurodolara widziany docelowymi falami mierzonymi fibo na intra 
Oraz rzut oka na ostatnie wsparcia i opory z TF15 - wsparcie na korekcie 61,8% (ładne formacje pro-wzrostowe, prawda?) oraz opór na 38,2% spadku.
J.

Oraz rzut oka na ostatnie wsparcia i opory z TF15 - wsparcie na korekcie 61,8% (ładne formacje pro-wzrostowe, prawda?) oraz opór na 38,2% spadku.
J.
Ostatnio zmieniony 16 lis 2010, 13:41 przez chojnak, łącznie zmieniany 1 raz.
Największy sukces jaki możesz osiągnąć w życiu to zwycięstwo nad własnymi słabościami.