Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TARKIN »

"Tylko silnych los obdarza hojnie "

moreno
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: moreno »

Witam.
Mam takie pytanie czy w mt4 jest mozliwosc zamkniecia kilku wybranych zlecen na raz(nie wszystkich) ???
np. mam 2 zlecena na edku i 2 na kablu i chcialbym zamknac tylko zlecenia z kabla.

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TARKIN »

jest pełna możliwość:
zamykasz wszystkie na danej walucie
zamykasz wszystkie długie lub krótkie
zamykasz wszystkie otwarte
na forum są skrypty gotowe do użycia
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

moreno pisze:Witam.
Mam takie pytanie czy w mt4 jest mozliwosc zamkniecia kilku wybranych zlecen na raz(nie wszystkich) ???
np. mam 2 zlecena na edku i 2 na kablu i chcialbym zamknac tylko zlecenia z kabla.
Z tej samej pary walutowej możesz zamknąć pozycje nie z MT4 tylko z multiterminala
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

alm
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: alm »

Jakiego brokera wybrac na poczatek, kapital 100zl?

Bart-ek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Bart-ek »

@Up

Admiral markets daje radę na mikrolotach.

Polecam !

alm
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: alm »

Czy u wszystkich brokerow trzeba wysylac skan dowodu, podpisywac jakies umowy?

Awatar użytkownika
Phoenix_phx
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Phoenix_phx »

Z tego co wiem to nie. Ale wielu tego wymaga, w szczególności w PL.

mario83
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mario83 »

Witam wszystkich forumowiczow, jest to moj pierwszy post ale zamierzam zostac tu na dluzej.

Przesledzilem kilka tematow, szczegolnie dot. brokerow i niestety z wielka przykroscia stwierdzam iz zostalem kolejnym zoltodziobem, ktory dal sie nabrac na sztuczki i mimo swojego wielkiego ogarniecia zyciowego nie sprawdzilem wszystkiego od A do Z tylko uwierzylem na slowo i zbyt pochopnie poplynalem z fala entuzjazmu.

Efektem tego jest strata prawie 20% kapitalu poczatkowego i jest to dosc bolesne dla kieszeni, jednak dobre nastawienie od samego poczatku nie sprawilo jeszcze zalamania nerwowego.

W chwili obecnej zastanawiam sie nad przeniesieniem do innego brokera. W chwili obecnej posiadam konto w TMS i jest bardzo niezadowolony. Niestety idealne zagrania wyliczone technicznie potrafily nie wejsc o 0.5 - 1 pipsa, natomiast SL czesto wywalalo o 1-3-5 pipsow po czym trend pieknie kierowal sie w zalozonym kierunku. Pomijam tez chore zasady zakladania pozycji:

Operacje na pozycjach 10K, 25K obarczone oplata za otwarcie / zamkniecie pozycji 10$ kazda, gdzie na starcie 20USD jest w plecy i dopiero pozycja na pol lota jest pozbawiona oplat... jednak 50K to zbyt duzo jak dla mnie i w chwili obecnej potrzebuje pozycji 10 - 25K dla komfortu psychicznego otwierania / zamykania pozycji.

Przeczytalem juz pare watkow o brokerach MM i chyba przeniose sie tylko do ECN.

Ze wzgledu na to ze nie ma jednego konkretnego watku, w ktorym bylaby zbiorcza ocena brokerow prosze o pomoc:

DUKASCOPY
DBFX
TRIGON
FXSALT
DELTASTOCK

Posiadam juz tylko 16K PLN funduszy na konto, ale powinno wystarczyc na min depo dla kazdego z w/w.

Oczywiscie jestem otwarty na propozycje innych DOBRYCH brokerow, ale raczej juz tylko ECN gdzie min. pozycja moze byc od 10K jednostek bez oplat za otwarcie pozycji lub minimalnych (DUKA - 2.5$?) .

Z gory dziekuje za pomoc.

pzdr
mario

Mr.T

Nieprzeczytany post autor: Mr.T »

Otwóż demo na dukasie i sprawdż czy Ci odpowiada,potem rachunek live- polecam tego właśnie brokera.
P.S. też kiedyś miałem rach w TMS :lol:

ODPOWIEDZ