Witam.
Mam takie pytanie czy w mt4 jest mozliwosc zamkniecia kilku wybranych zlecen na raz(nie wszystkich) ???
np. mam 2 zlecena na edku i 2 na kablu i chcialbym zamknac tylko zlecenia z kabla.
jest pełna możliwość:
zamykasz wszystkie na danej walucie
zamykasz wszystkie długie lub krótkie
zamykasz wszystkie otwarte
na forum są skrypty gotowe do użycia
moreno pisze:Witam.
Mam takie pytanie czy w mt4 jest mozliwosc zamkniecia kilku wybranych zlecen na raz(nie wszystkich) ???
np. mam 2 zlecena na edku i 2 na kablu i chcialbym zamknac tylko zlecenia z kabla.
Z tej samej pary walutowej możesz zamknąć pozycje nie z MT4 tylko z multiterminala
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein
Witam wszystkich forumowiczow, jest to moj pierwszy post ale zamierzam zostac tu na dluzej.
Przesledzilem kilka tematow, szczegolnie dot. brokerow i niestety z wielka przykroscia stwierdzam iz zostalem kolejnym zoltodziobem, ktory dal sie nabrac na sztuczki i mimo swojego wielkiego ogarniecia zyciowego nie sprawdzilem wszystkiego od A do Z tylko uwierzylem na slowo i zbyt pochopnie poplynalem z fala entuzjazmu.
Efektem tego jest strata prawie 20% kapitalu poczatkowego i jest to dosc bolesne dla kieszeni, jednak dobre nastawienie od samego poczatku nie sprawilo jeszcze zalamania nerwowego.
W chwili obecnej zastanawiam sie nad przeniesieniem do innego brokera. W chwili obecnej posiadam konto w TMS i jest bardzo niezadowolony. Niestety idealne zagrania wyliczone technicznie potrafily nie wejsc o 0.5 - 1 pipsa, natomiast SL czesto wywalalo o 1-3-5 pipsow po czym trend pieknie kierowal sie w zalozonym kierunku. Pomijam tez chore zasady zakladania pozycji:
Operacje na pozycjach 10K, 25K obarczone oplata za otwarcie / zamkniecie pozycji 10$ kazda, gdzie na starcie 20USD jest w plecy i dopiero pozycja na pol lota jest pozbawiona oplat... jednak 50K to zbyt duzo jak dla mnie i w chwili obecnej potrzebuje pozycji 10 - 25K dla komfortu psychicznego otwierania / zamykania pozycji.
Przeczytalem juz pare watkow o brokerach MM i chyba przeniose sie tylko do ECN.
Ze wzgledu na to ze nie ma jednego konkretnego watku, w ktorym bylaby zbiorcza ocena brokerow prosze o pomoc:
DUKASCOPY
DBFX
TRIGON
FXSALT
DELTASTOCK
Posiadam juz tylko 16K PLN funduszy na konto, ale powinno wystarczyc na min depo dla kazdego z w/w.
Oczywiscie jestem otwarty na propozycje innych DOBRYCH brokerow, ale raczej juz tylko ECN gdzie min. pozycja moze byc od 10K jednostek bez oplat za otwarcie pozycji lub minimalnych (DUKA - 2.5$?) .