No ale dopiero zaczynam sie orientowac co i jak.
Znalazlem chyba w pierwszym programie jakiego uzywam opcje 'przywroc poprzednia wersje oprogramowania' po wgraniu nowej

W przypadku sekundowych wykresów, w zależności od tego, jakiego typu datafeed oraz API oferuje broker wykresy sekundowe mogą być budowane na bieżąco bez zasysania datafeedu historycznego. Tak jest np. w MT4 być może w DeltaStock jest tak samo. Dlatego też jedna świeczka zajmuje Ci cały ekranfxmyride pisze:Dzieki za namiary, poprobuje. Z tego co sie bawie nie do konca mi dziala przelaczanie wykresow - np. z 5 min na 1 sek i potem na 5 sek i powrot na minutowy - jedna swieczka zajmuje pol ekranu.
Znalazlem chyba w pierwszym programie jakiego uzywam opcje 'przywroc poprzednia wersje oprogramowania' po wgraniu nowej
Pomoglo dzieki, Co do SL i TP za cholere nie moglem tego ustawic w PT multistation, szukalem i szukalem i dopiero po zainstalowaniu ProTrader'a opcja byla dostepna, ten Visual Advisor tez super sprawa, chyba z 3h sie bawilem platforma. Naprawde dobra alternatywa, bede czasem korzystal do generowania roznych typow wykresow, a trading bedzie szedl z Delta jednak (PT nie wspiera L2, nic nie ma w market depth i spready są stale jak w mt4).MaRCHeW pisze:Witam.
W przypadku sekundowych wykresów, w zależności od tego, jakiego typu datafeed oraz API oferuje broker wykresy sekundowe mogą być budowane na bieżąco bez zasysania datafeedu historycznego. Tak jest np. w MT4 być może w DeltaStock jest tak samo. Dlatego też jedna świeczka zajmuje Ci cały ekranfxmyride pisze:Dzieki za namiary, poprobuje. Z tego co sie bawie nie do konca mi dziala przelaczanie wykresow - np. z 5 min na 1 sek i potem na 5 sek i powrot na minutowy - jedna swieczka zajmuje pol ekranu.
Znalazlem chyba w pierwszym programie jakiego uzywam opcje 'przywroc poprzednia wersje oprogramowania' po wgraniu nowejMusisz poczekać aż będzie ich więcej.
Być może jednak broker daje możliwość zassania sekundowego datafeedu. Wówczas wpisz w okienku Range liczbę bars jaka ma zostać wyświetlana na wykesie. W tym wątku http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... &start=120 na screen1 jest pokazane "co i gdzie" wpisać.
Najlepiej wpisać liczbę 600, która jest defaultowa dla ProTradera i PT Multistation. Jeżeli broker udostępnia 600 barsów to zostaną one wyświetlone na wykresie, a jeżeli broker udostępnia mniejszą ilość to zostanie wyświetlone na wykresie tyle barsów ile broker udostępnia.
Mam nadzieje, że to co napisałem jest w miarę jasne
Pozdrawam
Karol Marchewka
PS. Pobaw się ustawianiem SL i TP oraz Trailing stopa z wykresu. Bajer sprawa
Także zlecenia oczekujące ze SL i TP bardzo fajnie ustawia się z wykresu
Pytałem support PFSoft odnośnie Market Dept i Level II. Z odpowiedzi jaką uzyskałem wynika, że DeltaStock niestety udostępnia w API tylko Level I.fxmyride pisze:Pomoglo dzieki, Co do SL i TP za cholere nie moglem tego ustawic w PT multistation, szukalem i szukalem i dopiero po zainstalowaniu ProTrader'a opcja byla dostepna, ten Visual Advisor tez super sprawa, chyba z 3h sie bawilem platforma. Naprawde dobra alternatywa, bede czasem korzystal do generowania roznych typow wykresow, a trading bedzie szedl z Delta jednak (PT nie wspiera L2, nic nie ma w market depth i spready są stale jak w mt4).
Ogolnie co do platformy Delta tez juz zaczalem sie przyzwyczajac
kólkiem myszy pociagniesz wykreszaburzenia.snu pisze:Witam
Też zassałem platforme deltastock i potwierdzam,rewelka.Wkońcu wolumen jest jaśniej dostępny niż tylko kreski w mt4 a tu prawdziwe wyniki transakcji się wyświetlają jakie inni traderzy składają.Na początku trudno sie połapać gdzie jest co ale z czasem coraz wiecęj staje się jasne.Kontynując wątek o tej platformie czy zorientował się ktoś z was już jak przesunąć wykres do przodu aby pozostał kawałek czystego wykresu jak mt4przesunięcie? Oraz jak dodawać i usunąć wskaźniki z wykresu?
Pozdrawiam
na wykresie prawy przycisk myszy, pierwsza opcja, potem przycisk more po prawej na gorze i zobaczysz wskazniki:zaburzenia.snu pisze:Dzięki, z tą myszką bym nie wpadł na ten pomysł,coraz bardziej podoba mi się ta platformaCo do wskaźników,próbowałem tego co poradziłeś i nic,ale po masie testowania wszystkich rzeczy,już wiem że na dole w panelu jest ikonka białego wykresu z dwoma wskażnikami "overlay manager" po kliknięciu otworzy się okno i na samej górze jest add bo wcześniej odkryłem że w tym oknie można ustawiać parametry wskaźników i myślałem że to wszystko,dobrze to przemyślane
![]()
Pozdrawiam