DELTASTOCK genialna platforma

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.
Awatar użytkownika
fxmyride
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: fxmyride »

Dzieki za namiary, poprobuje. Z tego co sie bawie nie do konca mi dziala przelaczanie wykresow - np. z 5 min na 1 sek i potem na 5 sek i powrot na minutowy - jedna swieczka zajmuje pol ekranu.
No ale dopiero zaczynam sie orientowac co i jak.
Znalazlem chyba w pierwszym programie jakiego uzywam opcje 'przywroc poprzednia wersje oprogramowania' po wgraniu nowej :)

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
fxmyride pisze:Dzieki za namiary, poprobuje. Z tego co sie bawie nie do konca mi dziala przelaczanie wykresow - np. z 5 min na 1 sek i potem na 5 sek i powrot na minutowy - jedna swieczka zajmuje pol ekranu.
Znalazlem chyba w pierwszym programie jakiego uzywam opcje 'przywroc poprzednia wersje oprogramowania' po wgraniu nowej :)
W przypadku sekundowych wykresów, w zależności od tego, jakiego typu datafeed oraz API oferuje broker wykresy sekundowe mogą być budowane na bieżąco bez zasysania datafeedu historycznego. Tak jest np. w MT4 być może w DeltaStock jest tak samo. Dlatego też jedna świeczka zajmuje Ci cały ekran ;) Musisz poczekać aż będzie ich więcej.

Być może jednak broker daje możliwość zassania sekundowego datafeedu. Wówczas wpisz w okienku Range liczbę bars jaka ma zostać wyświetlana na wykesie. W tym wątku http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... &start=120 na screen1 jest pokazane "co i gdzie" wpisać.
Najlepiej wpisać liczbę 600, która jest defaultowa dla ProTradera i PT Multistation. Jeżeli broker udostępnia 600 barsów to zostaną one wyświetlone na wykresie, a jeżeli broker udostępnia mniejszą ilość to zostanie wyświetlone na wykresie tyle barsów ile broker udostępnia.

Mam nadzieje, że to co napisałem jest w miarę jasne ;)

Pozdrawam
Karol Marchewka

PS. Pobaw się ustawianiem SL i TP oraz Trailing stopa z wykresu. Bajer sprawa :D
Także zlecenia oczekujące ze SL i TP bardzo fajnie ustawia się z wykresu :D

Awatar użytkownika
fxmyride
Stały bywalec
Stały bywalec

MaRCHeW pisze:Witam.
fxmyride pisze:Dzieki za namiary, poprobuje. Z tego co sie bawie nie do konca mi dziala przelaczanie wykresow - np. z 5 min na 1 sek i potem na 5 sek i powrot na minutowy - jedna swieczka zajmuje pol ekranu.
W przypadku sekundowych wykresów, w zależności od tego, jakiego typu datafeed oraz API oferuje broker wykresy sekundowe mogą być budowane na bieżąco bez zasysania datafeedu historycznego. Tak jest np. w MT4 być może w DeltaStock jest tak samo. Dlatego też jedna świeczka zajmuje Ci cały ekran ;) Musisz poczekać aż będzie ich więcej.

Być może jednak broker daje możliwość zassania sekundowego datafeedu. Wówczas wpisz w okienku Range liczbę bars jaka ma zostać wyświetlana na wykesie. W tym wątku http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... &start=120 na screen1 jest pokazane "co i gdzie" wpisać.
Najlepiej wpisać liczbę 600, która jest defaultowa dla ProTradera i PT Multistation. Jeżeli broker udostępnia 600 barsów to zostaną one wyświetlone na wykresie, a jeżeli broker udostępnia mniejszą ilość to zostanie wyświetlone na wykresie tyle barsów ile broker udostępnia.

Mam nadzieje, że to co napisałem jest w miarę jasne ;)

Pozdrawam
Karol Marchewka

PS. Pobaw się ustawianiem SL i TP oraz Trailing stopa z wykresu. Bajer sprawa :D
Także zlecenia oczekujące ze SL i TP bardzo fajnie ustawia się z wykresu :D
Pomoglo dzieki, Co do SL i TP za cholere nie moglem tego ustawic w PT multistation, szukalem i szukalem i dopiero po zainstalowaniu ProTrader'a opcja byla dostepna, ten Visual Advisor tez super sprawa, chyba z 3h sie bawilem platforma. Naprawde dobra alternatywa, bede czasem korzystal do generowania roznych typow wykresow, a trading bedzie szedl z Delta jednak (PT nie wspiera L2, nic nie ma w market depth i spready są stale jak w mt4).
Ogolnie co do platformy Delta tez juz zaczalem sie przyzwyczajac :)

Awatar użytkownika
zaburzenia.snu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: zaburzenia.snu »

Witam

Też zassałem platforme deltastock i potwierdzam,rewelka.Wkońcu wolumen jest jaśniej dostępny niż tylko kreski w mt4 a tu prawdziwe wyniki transakcji się wyświetlają jakie inni traderzy składają.Na początku trudno sie połapać gdzie jest co ale z czasem coraz wiecęj staje się jasne.Kontynując wątek o tej platformie czy zorientował się ktoś z was już jak przesunąć wykres do przodu aby pozostał kawałek czystego wykresu jak mt4przesunięcie? Oraz jak dodawać i usunąć wskaźniki z wykresu?

Pozdrawiam 8)

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
fxmyride pisze:Pomoglo dzieki, Co do SL i TP za cholere nie moglem tego ustawic w PT multistation, szukalem i szukalem i dopiero po zainstalowaniu ProTrader'a opcja byla dostepna, ten Visual Advisor tez super sprawa, chyba z 3h sie bawilem platforma. Naprawde dobra alternatywa, bede czasem korzystal do generowania roznych typow wykresow, a trading bedzie szedl z Delta jednak (PT nie wspiera L2, nic nie ma w market depth i spready są stale jak w mt4).
Ogolnie co do platformy Delta tez juz zaczalem sie przyzwyczajac :)
Pytałem support PFSoft odnośnie Market Dept i Level II. Z odpowiedzi jaką uzyskałem wynika, że DeltaStock niestety udostępnia w API tylko Level I.
Co do spreadów, to sprawdzałem na demo i praktycznie przez cały czas spready są stałe, wahania są nieznaczne przeważnie o 0,1 lub 0,2 pipsa, także to co widzisz w PT Multistation jest tym co ma DeltaStock.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

PS. Jeżeli będziesz miał pytania odnośnie PT Multistation to pisz w tym wątku http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... sc&start=0 Nie będziemy robić tu OT ;)

Awatar użytkownika
fxmyride
Stały bywalec
Stały bywalec

zaburzenia.snu pisze:Witam

Też zassałem platforme deltastock i potwierdzam,rewelka.Wkońcu wolumen jest jaśniej dostępny niż tylko kreski w mt4 a tu prawdziwe wyniki transakcji się wyświetlają jakie inni traderzy składają.Na początku trudno sie połapać gdzie jest co ale z czasem coraz wiecęj staje się jasne.Kontynując wątek o tej platformie czy zorientował się ktoś z was już jak przesunąć wykres do przodu aby pozostał kawałek czystego wykresu jak mt4przesunięcie? Oraz jak dodawać i usunąć wskaźniki z wykresu?

Pozdrawiam 8)
kólkiem myszy pociagniesz wykres :D
a co do wskaznikow to po lewej stronie masz panel + srednie kroczace pod prawym przyciskiem + opcja Add new indicator area.
Jezeli chcesz to pociagnij u nich MT4 albo podepnij sie pod PT, na ktore Karol mnie nagonil a zlecenia mozesz dawac z reki.

Awatar użytkownika
zaburzenia.snu
Stały bywalec
Stały bywalec

Dzięki, z tą myszką bym nie wpadł na ten pomysł,coraz bardziej podoba mi się ta platforma :) Co do wskaźników,próbowałem tego co poradziłeś i nic,ale po masie testowania wszystkich rzeczy,już wiem że na dole w panelu jest ikonka białego wykresu z dwoma wskażnikami "overlay manager" po kliknięciu otworzy się okno i na samej górze jest add bo wcześniej odkryłem że w tym oknie można ustawiać parametry wskaźników i myślałem że to wszystko,dobrze to przemyślane :)

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
fxmyride
Stały bywalec
Stały bywalec

zaburzenia.snu pisze:Dzięki, z tą myszką bym nie wpadł na ten pomysł,coraz bardziej podoba mi się ta platforma :) Co do wskaźników,próbowałem tego co poradziłeś i nic,ale po masie testowania wszystkich rzeczy,już wiem że na dole w panelu jest ikonka białego wykresu z dwoma wskażnikami "overlay manager" po kliknięciu otworzy się okno i na samej górze jest add bo wcześniej odkryłem że w tym oknie można ustawiać parametry wskaźników i myślałem że to wszystko,dobrze to przemyślane :)

Pozdrawiam
na wykresie prawy przycisk myszy, pierwsza opcja, potem przycisk more po prawej na gorze i zobaczysz wskazniki:

Obrazek

Awatar użytkownika
zaburzenia.snu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nie wiem czemu ale wczoraj jak klikałem prawym na wykresie to nic się nie działo :? a dziś głala,wszystko jest jak mówiłes, jeszcze raz dzięki :) więc są 2 drogi do wskaźników albo prawy na wykresie lub ikonka pod wykresem.Najważniejsze rzeczy ogarnięte,czas wziąć się do roboty :D

mario83
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mario83 »

Ktos korzysta na zywym koncie z DeltaStock?? Chcialem zalozyc konto L2, ale w niezabezpieczonym formularzu pytaja sie o pracodawce, dochody i inne poufne informacje... :roll: :roll: Czy podowaliscie takie dane czy udalo sie jakos ominac?

pzdr
kupuj POLSKIE produkty

ODPOWIEDZ