FxPro (ECN) - wątek II

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
9
56%
Poza paroma minusami są ok
5
31%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
2
13%

Liczba głosów: 16

havk
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: havk »

MrYogi pisze:
damian1301 pisze:Witam właśnie założyłem konto w fx i wpłaciłem na nie przez PayPal 500CHF ale na koncie zaksięgowało mi 487CHF. Czy może mi ktoś powiedzieć dlaczego? Mało brakowało a miał bym na koncie mniej niż wymagane 500USD depozytu. I teraz mam 2 pytanie czy jak by dolar zdrożał to musiał bym dopłacić jeszcze do depozytu?
Najprawdopodobniej to PayPal pobrał opłatę. ( głowy nie dam )

Ps. minimum depozytu to równowartość 100 USD a nie 500 ;)
Dokladnie tak, to oplata pobrana przez paypal , zreszta na stronie fxpro jest napisane ze paypal pobiera oplate.

Wpisz w wyszukiwarke wewnetrzna fxpro: "paypal charge" to znajdziesz na ten temat informacje. Urywek ponizej.

Immediately after sending funds you will receive an automatic email from PayPal showing transaction details and the total amount of funds sent. PayPal will charge your payment in line with their current fees before depositing the funds to our account. We will always deposit your trading account with the net amount of funds received in our account

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Dokładnie jak koledzy napisali. PayPal pobiera opłatę za każdą transakcję... Swoją drogą bardziej polecam MoneyBookers z racji, że jakość usług podobna, a ceny niższe.
damian1301 pisze:I teraz mam 2 pytanie czy jak by dolar zdrożał to musiał bym dopłacić jeszcze do depozytu?
Nie, FxPro widzi w systemie, że wpłata opiewała na 500 CHF (czyli lekko ponad 500 USD na tę chwilę), a nie na kwotę niższą więc tym się nie przejmuj.
MrYogi pisze:Ps. minimum depozytu to równowartość 100 USD a nie 500
500 USD lub równowartość w innej walucie.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Kuguar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kuguar »

Ostatnimi czasy zawodzi-zbyt często pokazują sie rekwoty i teraz chciałem zamknąć na 3minuty przed danymi zlecenie i ponownie kwotuj i zamiast zysku SL :) dobrze że zlecenie małe bo przy większym można by sie porządnie wkurzyć.;)
GOD BLESS ME...-"candles absorb EVERYTHING (news, rumours, speculation, etc). candles are price. price is....everything"
Mój Journal: http://forex-nawigator.biz/forum/journa ... 17291.html

Awatar użytkownika
iwan
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: iwan »

Ostatnio bardzo czesto mam przy skladaniu zlecen taki oto napis: zla cena.

Czesem dopiero za 5-6 razem zlecenie wchodzi. Dodam tylko ze mam odchylenie ceny ustwione na wiecej niz wynosi wahanie ceny w danym momencie np. cena oscyluje w granicach 20 pkt, a ja mam ustawione 30.
O co w tym biega?
Szukasz czegoś wartosciowego na forum? Zacznij od Kosza bo moze tam zostało to wyrzucone dla powiększenia wolnej przestrzeni dyskowej.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

iwan pisze:O co w tym biega?
Proponuję przełączyć się na inny serwer. Spotkałem się z tym już u kilku brokerów, jaki jest tego powód nie wiem ale zmiana serwera z reguły pomagała.
Co do rekwotów zleceń w okolicy publikacji danych... Jeśli ktoś gra w taki sposób to sugeruję użyć choć minimalnego slippage'a, czasem 1.0 pipsa bywa zbawienne w takich chwilach.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

raposo pisze:Proponuję przełączyć się na inny serwer
Konta są przypisane do 1 serwera. To co robi dealer na danym DC nijak się ma do tej rady.
Fxpro ma przepych na serwerach, jak mało który z brokerów.
Lepiej sobie założyć nowe konto i przelać z 1 na 2 licząc, że nowe konto będzie pod nowym serwerem.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

reptile pisze:Konta są przypisane do 1 serwera. To co robi dealer na danym DC nijak się ma do tej rady.
Akurat ta rada pasowałaby do problemu z datafeedem, który był ostatnio. Natomiast jeśli chodzi o komunikat "zła cena" to zdaje się pomagać (mi pomagało). Sam mam również rachunek na serwerze Real-1 oraz Real-2 i w sumie nie pamiętam kiedy ostatnio zdarzyło mi się tam coś takiego.
A to w jaki sposób ustalane jest na jakim serwerze jest jakie konto to już osobna kwestia.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Spike7
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Spike7 »

Witam!

Zastanawiam się nad założeniem konta FxPro real za pośrednictwem Forex Club i obecnie analizuję jaka metoda wpłat/wypłat będzie dla mnie najwygodniejsza. Czytałem "Przelewy zagraniczne - informator" ze strony Forex Clubu oraz ostatnie posty na temat przelewów SEPA i wynika z tego że :

SEPA jest to przelew realizowany tylko w walucie EURO między stronami transakcji, które mają konto bankowe na terenie Unii Europejskiej,
Warunkiem jest akceptowanie przez daną instytucję finansową tego typu przelewu. wielką zaletą są niskie koszty transakcyjne

1. Czyli rozumiem, że wykonując przelew SEPA omijam banki pośredniczące, bo jest to przelew między stronami ( między mną, a np. Hellenic Bankiem czyli bankiem FxPro ) tak ??? mam rację ???

2. Zakładając, że mam konto walutowe prowadzone w euro w Polbanku (który jak widać w informatorze obsluguje przelewy SEPA i zapewne tak jest) więc podczas wpłaty przelewem SEPA pieniędzy w euro na konto FxPro prowadzone również w euro omijam jakiekolwiek przewalutowania i banki pośredniczące, tak ??? mam rację ???

3. Rozumiem, że wypłaty z FxPro KAŻDY możne realizować za pomocą przelewów SEPA ponieważ FxPro od niedawna akceptuje takie przelewy w obie strony tak ???

W informatorze jest napisane również :

"By wycofać środki z konta w FxPro za pomocą przelewu SEPA, należy w instrukcjach dodatkowych transakcji wypłaty wyrazić chęć użycia tego typu przelewu np.: „Please use SEPA transfer”. Ważne by numer konta podać w postaci IBAN, czyli w przypadku rachunków w polskich bankach z
przedrostkiem „PL” przed numerem konta bankowego.
Taka transakcja wypłaty jest w pełni darmowa! "

4. Tak więc zlecając tą metodą wypłatę np. 100 euro z FxPro na moje konto bankowe dotrze równe 100 euro tak ??? Czyli wypłata przelewem SEPA jakiejkolwiek kwoty w euro z FxPro jest bezpłatna, tak ??? mam rację ???

Czyli stosując przelew SEPA zgodnie z tym co pisał stronę wcześniej longmanus i informatorem o przelewach zagranicznych ze strony Forex Club można powiedzieć że:

Koszt przel. SEPA do FxPro = Koszt przelewu naszego banku w Polsce

Koszt przel. SEPA z FxPro na nasze konto bankowe = 0 zł i jest bezpłatny niezależnie od kwoty.

Proszę o odpowiedź kogoś z supportu, a także każdego kto może rozwiać te wątpliwości.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Witaj Spike7,
1. Czyli rozumiem, że wykonując przelew SEPA omijam banki pośredniczące, bo jest to przelew między stronami ( między mną, a np. Hellenic Bankiem czyli bankiem FxPro ) tak ??? mam rację ???
Tak.
Spike7 pisze:2. Zakładając, że mam konto walutowe prowadzone w euro w Polbanku (który jak widać w informatorze obsluguje przelewy SEPA i zapewne tak jest) więc podczas wpłaty przelewem SEPA pieniędzy w euro na konto FxPro prowadzone również w euro omijam jakiekolwiek przewalutowania i banki pośredniczące, tak ??? mam rację ???
Tak to właśnie działa. Koszt przelewu wg cennika banku.
Spike7 pisze:3. Rozumiem, że wypłaty z FxPro KAŻDY możne realizować za pomocą przelewów SEPA ponieważ FxPro od niedawna akceptuje takie przelewy w obie strony tak ???
Sam nie testowałem jednak kolega wyżej opisywał, że tak właśnie jest. Chyba można mu zaufać ;).
Spike7 pisze:4. Tak więc zlecając tą metodą wypłatę np. 100 euro z FxPro na moje konto bankowe dotrze równe 100 euro tak ??? Czyli wypłata przelewem SEPA jakiejkolwiek kwoty w euro z FxPro jest bezpłatna, tak ??? mam rację ???
Tak, kolega, który tego używał może to jeszcze potwierdzić.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

WoŁodia

Nieprzeczytany post autor: WoŁodia »

Witam,
Przelew SEPA nie jest za darmo, przeważnie banki pobierają za przelew 5zł a wypłaty kosztują 5 euro.
Pozdrawiam

ODPOWIEDZ