FxPro (ECN) - wątek II

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
9
56%
Poza paroma minusami są ok
5
31%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
2
13%

Liczba głosów: 16

natraj
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: natraj »

no mi juz ponad rok minelo ale z tego co widze konto jeszcze mam. Wyslalem wczoraj skany dowodu na tej stronie co sie loguje i nie odblokowali. Dzis poszly skany na info@fxpro i zobaczymy czy jutro odblokuja

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

natraj pisze:Wyslalem wczoraj skany dowodu na tej stronie co sie loguje i nie odblokowali. Dzis poszly skany na info@fxpro i zobaczymy czy jutro odblokuja
Tak jak wcześniej napisałem. Nie ma to być skan dowodu tylko jakiegoś rachunku (lub wyciągu) potwierdzającego aktualny adres zamieszkania podany w formularzu FxPro. Ważne by ten dokument był nie starszy niż 6 miesięcy (inny niż użyty przy otwieraniu konta).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Demo_man
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Demo_man »

Wpłaciłem dzisiaj pieniądze, żeby sprawdzić jak tam stare fxpro. Jedynie 6 zawieszeń w ciągu doby :D . W 2 przypadkach w czasie największej aktywności rynku. Tak trzymać :lol: Fx"Pro" :lol:

W dalszym ciągu poziom brokera dla dzieci ze 100 usd do wydania :idea:

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Demo_man pisze:Wpłaciłem dzisiaj pieniądze, żeby sprawdzić jak tam stare fxpro. Jedynie 6 zawieszeń w ciągu doby . W 2 przypadkach w czasie największej aktywności rynku.
Możesz mi napisać o której dokładnie, na jak długo i jakim serwerze były te rozłączenia? Mam włączone non stop od ok. 20 do teraz i nie było żadnego rozłączenia ;). Wcześniej nie wiem, miałem włączone "w kratkę" ale też możemy to zweryfikować, bo być może to nie zwieszenia po stronie serwera brokera.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Demo_man
Stały bywalec
Stały bywalec

Nie mam do Ciebie Raposo pretensji i nie będę wnosił żadnych reklamacji. Chciałem tylko sprawdzić czy coś się zmieniło. Tak, zmieniło się jedynie na gorsze.
Odnośnie pytania tylko w dniu dzisiejszym około godziny 1:03 i 2:16.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Ależ ja też nie mam do nikogo pretensji jeśli mówi, że FxPro się pogorszyło. Nie mam, jeśli jest to w pełni uzasadnione :). Inaczej negatywnie to wpływa na opinię brokera, a niestety nie zawsze firma sobie na to zasługuje... Dlatego zanim wydamy pochopne osądy i werdykt skazujący, że to broker nawalił, warto to dokładnie sprawdzać, prawda? ;)

Swego czasu kolega ulysse w tym wątku bardzo narzekał na FxPro, a później się okazało, że to pracownik BOSSA i ciekawe czy w ogóle miał tu konto... :D
To żadna aluzja w Twoim kierunku jednak dlatego warto zweryfikować u kilku osób czy te problemy z połączeniem wystąpiły zanim będziemy oceniali czy coś się faktycznie pogorszyło.

Ok, mówisz, że o 1:03 i 2:16, zakładam, że czasu polskiego, nie serwera FxPro. Nie napisałeś jaki serwer. Czy real i jaki numer.

Ja natomiast mam włączoną platformę (real) od 20:48 czasu polskiego i od tego momentu ani razu mnie nie rozłączyło, a gdyby była awaria u brokera to siłą rzeczy musiałoby rozłączyć wszystkich, zgadzasz się?

Najlepiej gdyby potwierdził to jeszcze jakiś użytkownik, który również miał w podobnym czasie włączone MT4 FxPro.

Zainteresowanym udostępnię logi z dziennika, jeśli nie darzą mnie zaufaniem... ;)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Demo_man
Stały bywalec
Stały bywalec

Tak jak napisałem, chciałem sprawdzić czy coś się zmieniło. W pierwszej wiadomości miałem dopisać, żebyś nie prosił mnie o podawanie nazwy serwera itp., bo wiedziałem że musisz zapytać i taka Twoja praca a sytuacja tego nie jest warta, bo zdanie już sobie wyrobiłem.

Ale jak Ty to widzisz, wpłacam powiedzmy 50k usd i muszę się jeszcze upewnić, czy czasami jestem podłączony do dobrego serwera :?: . Chyba, że fxpro segreguje sobie klientów, zgodnie z dokonaną wpłatą. Ja to widzę tak, że wpłacam pieniądze do brokera i ostatnią rzeczą jaką się chcę zajmować, to upewnienie się czy czasami z tego serwera nie zerwie mi połączenia :!: Korzystam z usług 4 brokerów w tym 1 z naszego kraju. Fxpro podłączyłem sobie ponownie wczoraj i w ciągu około 26 godzin z tej platformy usłyszałem conajmniej 6 razy specyficzny sygnał o braku połączenia, którego nie słyszałem już chyba ze 2 miesiące.
Nie napisałeś jaki serwer. Czy real i jaki numer.
No chyba na konto demo bym nie wpłacał pieniędzy :wink:

Serwer LT1

Pozdrawienia dla nieśpiącego Raposo.

Dodano po 1 godzinach 20 minutach:

4:39. pewnie Fxpro przeprowadza backup serwerów, może w końcu zamiast akcji PR zainwestują w sprzęt.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Demo_man pisze:No chyba na konto demo bym nie wpłacał pieniędzy

Serwer LT1
Bardziej chodziło mi o Real-1, 2 czy 3.

Rozumiem, że nie masz ochoty zajmować się tym do którego serwera jesteś podłączony ale widzisz, że ja się tym zajmować nie musiałem i mnie nie rozłączało... :)

Więc czy to na pewno wina FxPro? Właśnie...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Demo_man
Stały bywalec
Stały bywalec

Więc czy to na pewno wina FxPro? Właśnie...
Odpuszczam sprawę. Dlatego pisałem na początku, że nie chcę tego drążyć, bo wiedziałem, że taka będzie kolejna sugestia. Nie będę Ci opisywał swojego biurka, komputerów i dostawców internetu. Chciałem opisać swoje odczucia odnośnie tej firmy, których nadal będę się trzymał. Podsumowując jest to firma nieco 'dziadowska' . Jeśli FxPro bądź Ty czujesz się urażony tym opisem to niestety pozostaje nam tylko droga sądowa. Niestety nie mam czasu na przekomarzanie się na forach internetowych.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Demo_man pisze:Jeśli FxPro bądź Ty czujesz się urażony tym opisem to niestety pozostaje nam tylko droga sądowa. Niestety nie mam czasu na przekomarzanie się na forach internetowych.
Spokojnie, mi nie chodzi o to by się sądzić ale by oskarżenia, jeśli padają, to były całkowicie uzasadnione... ;)
Wtedy broker przyjąłby je z pokorą. A tak to co ma zrobić? Przeprosić, że np. Twój dostawca internetu ma słaby ping/połączenie z ich serwerem? (to jedna z możliwych przyczyn Twoich rozłączeń)

I tu nie chodzi o głupie przekomarzanie ale o psucie opinii firmie, która niekoniecznie na to zasłużyła. Jeśli nie masz czasu na wyjaśnienie do końca sprawy to po co w ogóle wyrażać opinię? ;)

Ale nikogo nie zamierzam przekonywać na siłę, bo może woli mieć "swoją rację". Ja wolę przedstawić fakty, wyjaśnić aspekty techniczne tym, którzy mogą nie zdawać (bo nie muszą) sobie z nich sprawy, a wtedy każdy wyrobi sobie własne zdanie.

Pozdrawiam i życzę sukcesów.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ