Budowa stanowiska pracy - Jeden komputer wiele monitorów

Wszystko co związane z zapleczem technicznym tradera, czyli m.in. komputery, smartfony, tablety, VPS'y itp.
pan tadeusz

Nieprzeczytany post autor: pan tadeusz »

sprawdzcie 3 strone nowej gazetki Vobis. ladny zestaw 3x 21.5"

http://www.vobis.pl/

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Ładny ale cena to przeginka, przynajmniej dla zastosowań Forexu... Sam mniej zapłaciłem za 2x 22 i 1x 24 cale, a sprawują się bez zarzutu :).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

pan tadeusz

tez mi sie tak troszke ta cena wydawala wygorowana. z drugiej strony ladnie wyglada jak sa trzy identyczne i na w miare sensownym stojaku, a nie 3 pojedyncze, stojace obok siebie.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

pan tadeusz pisze:z drugiej strony ladnie wyglada jak sa trzy identyczne i na w miare sensownym stojaku, a nie 3 pojedyncze, stojace obok siebie.
I chyba głównie za to płacisz 30% więcej... :D
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

pan tadeusz

zgadza sie, chociaz z drugiej strony jak ktos jest takim lamerem komputerowym jak ja, to skladanie sobie zestawu jest wrecz nierealne. nawet przy uwzglednieniu info ktore tu wszyscy pisza. moja przygoda ze skladaniem komputerow zakonczyla sie w kambrze, gdy skladalem supernowoczesne Pentium 200 MMX z 32 MB ramu. a konfiguratory na vobisie czy komputroniku sa dla mnie calkowicie kosmiczne.

chce jeden komputer, 4-6GB ramu, 1tb dysku, i karta ktora jednoczesnie obsluzy 3 monitory 19-22" jak i pozwoli sobie pouzywac MS Flight Sim X w full detalu - bowiem latania nigdy za duzo :) reszty prockow, plyt glownych w ogole nie znam i sie nie orientuje... moze pomozecie dokonczyc konfiguracje? bo zakladam ze chlodzenie woda w kompach infinity w komputroniku to lekka przesada.. i zbytek

Awatar użytkownika
Hikari
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Hikari »

Monitory markowe 22-24" mozna juz kupic od 160 €. Trzeba tylko poczekac na okazje. Przed swietami pojawi sie napewno cala masa ofert. Jak cos znajde to podam linki.

@astra podales linka: http://www.displaylink.com/shop/index.php
Czy w przypadku uzycia monitorow USB ile trzeba pamieci?
Przy standardowym rozwiazaniu pamiec karty graficznej oraz jej procesor odciazaja pamiec glowna o raz CPU.
Mozna zarobic kilka tysiecy % a nastepnie stracic tylko 100% ;)

astra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: astra »

Hikari szczerze mówiąc nie mam pojęcia, nie używałem tego rozwiązania. Wydaje mi się, że przy 6-8GB RAMu powinno działać bez problemu. No i procek co najmniej 4 rdzeniowy, ale to dziś norma.

wojnowy
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: wojnowy »

Jak myślicie, który lepszy monitor:
http://www.agito.pl/monitory-led/samsun ... =wszystkie
czy
http://www.agito.pl/monitory-led/lg-23- ... 18401.html

wcześniej chciałem samsunga ale teraz jak już przyszedł czas ostatecznej decyzji zacząłem się wahać pomiędzy tymi dwoma :/
Samsung ma mniejszy czas reakcji matrycy ale LG cóż... sam nie wiem :(
Chętnie poznam wasze opinie - nie znam się na elektronice...
Pozdrawiam
(\(^.^)/)

Awatar użytkownika
MAXIMUS_nervus
Bywalec
Bywalec

monitor :)

Nieprzeczytany post autor: MAXIMUS_nervus »

Siema, mam zamiar kupic monitorek 22-24 cale. W związku z tym zapytanie do hmm traderow juz ze stażem dluuzszym ktorzy juz przerabiali pewne setupy. Technologia LED juz jest dostepna za niewielkie kwoty. Monitor Benq np 22 cale w LED to ok 700 zł. Prosilbym o wskazanie jakiegoś dobrego monitra do wykresów bo sam juz za duzo sie naoglądalem :) I zadecydowac trudno. na początku chciałem takiego jak miał astra samsunga 2343BW ale pewnie juz za ta kwote czyli ok 800pln jest jakis z lepszymi parametrami. Jesli nie to wyprowadźcie mnie z błędu :)

Pozdrawiam
"It is stupid to fight a battle that you cannot win, and you cannot win unless you have properly planned for it". - Sun Tzu, The Art of War

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

Zerknij na Samsung SyncMaster P2370
LED, szybki czas reakcji - 2ms (najszybszy w swojej klacie i cenie), 3 rodzaje złącz w tym HDMI, 23 cale, rozdzielczość 1920 x 1080, 3 lata gwarancji (konkurencja 2). No i Marka - samsung robi dobre monitory/telewizory.
Przy zakupie takiego sprzętu sprawdzać czy nie ma wypalonych pikseli dlatego nie warto zakupy robić zdalnie - niby można w 10 dni odstąpić od umowy ale jak się rozpakuje to różnie z tym bywa.
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

ODPOWIEDZ