Bazooka - strategia :) by MB

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

Bazooka - strategia :) by MB

Nieprzeczytany post autor: Mighty Baz »

Poniewaz ostatnio wpada duzo maili na priv z pytaniem, pokaz jak, co , dlaczego, postaram sie odpowiedziec, hm...zbiorczo :oops:

Po pierwsze: nic nie mam na wykresie... :shock:
Uzywam tylko RSI, MFI, MACD oraz klasycznego fibo (dopoki ludzie w niego wierza, to dziala). Dlaczego takie, a nie inne wskazniki?

Prosze bardzo:
RSI - ustawiam czulosc w zaleznosci od interwalu, czyli im wyzej tym mniejszy period. Jak dobrze sie przyjrzymy, to zauwazymy kolejne breakouty.
MFI - tak jak daje broker - widac przeplyw kasy, bardzo wazny parametr, bo swiadczy o sile ataku na dany poziom - czyli nasz ulubiony wolumen kupna/sprzedazy. Nie pytajcie mnie, co to jest wolumen :P
MACD - glownie do dywergencji oraz lapania punktow rownowagi.
Reszta to niestety doswiadczenie, dlatego nie korzystam z innych wsk czy podpowiadaczy, bo KOMPLETNIE ZAMULAJA OBRAZ tego, co moze sie zdarzyc.

Wogole nie uzywam AT, bo wykres jest tworem dynamicznym, to co nam sie wydaje teraz, moze za chwile ulec zmienie.
Mam nadzieje, ze zaspokoilem ciekawosc. Sorki, za skromne wyjasnienia, ale co mam wiecej opisac?

dziekuje za uwage i pozdrawiam

Awatar użytkownika
kocurxxl
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: kocurxxl »

Co myślisz o ADX ??

moim zdaniem całkiem łatwy do interpretacji wskaźnik

bo jak zarazie etapie wyboru wskaźników

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

owszem, ale jako pomocniczy- do potwierdzenia sygnałów zmiany trendu, gdy wykreślamy proste dywergencje na MACD i nie do konca jesteśmy pewni czy właściwie prognozujemy zmianę.. Ten, który standardowo jest udostępniany na Mt4 nie jest zbyt czytelny.

Ral1n
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Ral1n »

Zapomniałem odpisać... znane mi jest nazwisko Kołmogorov'a. ...ale opracowań Markowa nie bardzo kojarzę.

Życzę sukcesów.

Z pozdrowieniami.

rokiefx
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: rokiefx »

Jeżeli jest to temat o strategi , to moze mod powinien przeniesc watek do odpowiedniego działu forum :))

pzdr.

Awatar użytkownika
kocurxxl
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: kocurxxl »

na Mt4 nie jest zbyt czytelny.

tu masz racie bez ingerencji w kolorystykę nie idzie go zrozumiec

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

kocurxxl pisze:
na Mt4 nie jest zbyt czytelny.

tu masz racie bez ingerencji w kolorystykę nie idzie go zrozumiec

woodie bije kolorystyką wszystkie inne :)))

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

Mighty Baz pisze:Mam nadzieje, ze zaspokoilem ciekawosc. Sorki, za skromne wyjasnienia, ale co mam wiecej opisac?
niedlugo to w tym dziale beda sie pojawiac opisy systemow typu: jak leci to kupuje jak spada to sprzedaje :D

ten dzial jest po to zeby sie dzielic strategia a nie pisac z jakich sie korzysta wskaznikow

Dakhr
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Bazooka - strategia :) by MB

Nieprzeczytany post autor: Dakhr »

Mighty Baz pisze: Po pierwsze: nic nie mam na wykresie... :shock:
Uzywam tylko RSI, MFI, MACD oraz klasycznego fibo (dopoki ludzie w niego wierza, to dziala).
Jak to nic?? a te wskazniki rysujesz sobie na kartce :) ??
Mighty Baz pisze: Wogole nie uzywam AT
A wskazniki to co?? nie AT ?? Chyba sam sobie przeczysz

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

xpep pisze: ten dzial jest po to zeby sie dzielic strategia a nie pisac z jakich sie korzysta wskaznikow
Zgadzam się, choć nie wiem dlaczego mam 99% skuteczności :oops:
Ani razu nie straciłem depozytu, max strata jaką odnotowałem parę miesiecy temu wyniosła 18%, tylko dlatego że broker (juz mnie tam nie ma) stosował nieczyste zagrania, permanentne rekwoty i "ulubione" szpilki. Teraz dzięki uprzejmości jednej osoby z forum wspomagam się EA, która mnie zabezpiecza przed dziwnymi ruchami na wykresie.

Obiecałem też, jak będą pytania, chętnie odpowiem. Zaś wątek powstał, tylko dlatego, że po podawaniu trafnych sygnałów na daytrading otrzymałem sporą liczbę maili z prośbami: co, jak dlaczego.

ODPOWIEDZ