Bazooka - strategia :) by MB

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
fx_rambo
Gaduła
Gaduła

Post autor: fx_rambo »

Mighty Baz pisze:
xpep pisze: ten dzial jest po to zeby sie dzielic strategia a nie pisac z jakich sie korzysta wskaznikow
Zgadzam się, choć nie wiem dlaczego mam 99% skuteczności :oops:
Ani razu nie straciłem depozytu, max strata jaką odnotowałem parę miesiecy temu wyniosła 18%, tylko dlatego że broker (juz mnie tam nie ma) stosował nieczyste zagrania, permanentne rekwoty i "ulubione" szpilki. Teraz dzięki uprzejmości jednej osoby z forum wspomagam się EA, która mnie zabezpiecza przed dziwnymi ruchami na wykresie.

Obiecałem też, jak będą pytania, chętnie odpowiem. Zaś wątek powstał, tylko dlatego, że po podawaniu trafnych sygnałów na daytrading otrzymałem sporą liczbę maili z prośbami: co, jak dlaczego.
hehehe tak jak wtopy i MC to przez brokera
nie idzie tego w spokoju czytac

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Mighty Baz »

jasne, na wszystko masz odpowiedz. Zapewne nie wiesz co to sa rekwoty, szczegolnie jak pojawia sie komunikat "trade context is busy", gratki

btw, rozumiem, ze was irytuje pusty wykres i pare wsk, bo gdybym mial super kolorowe i mnemotechniczne bajery to pewnie kazdy czytal by z wypiekami na twarzy. Nic nie poradze, lubie prostote i sugeruje sie przede wszystkim ruchem ceny.

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Shadi »

Hej Mighty..

mnie tylko interesuje jedna rzecz. Z jakiego TF dostajesz sygnał ? m15 godzinny a może dzienny?

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

najpierw patrze na D1 > H4 > H1 > M30 > M15 > M5 > M1

Jak widze dobry setup, tzn pojawiaja sie powtarzajace sygnaly na wszystkich TF, wtedy wchodze, albo wychodze.

Mysle , ze wiekszosc ludzi popelnia ten sam blad, tzn przeskakuje miedzy TFami, zapominajac ze ew sygnaly dotycza kontretnych interwalow. Jesli np. pojawia sie sygnal na M15, to oznacza ni mniej ni wiecej, ze ruch ceny bedzie tylko w tym zakresie narysowanego pozniej fibo, a nie np. na H1.
Czyli sygnal kupna/sprzedazy nalezy "synchronizowac" do ogladanego i analizowanego TF.

rookie
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: rookie »

Mighty, widze konkret :) Oby tak dalej :) pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

rookie pisze:Mighty, widze konkret :) Oby tak dalej :) pozdrawiam :)
tylko odpowiadam na pytania, skoro wcześniej ich nie zadano...chętnie pomogę.

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

przykro mi ale po takim durnym ostrzezeniu jakie otrzymalem rezygnuje z jakikolwiek wpisow, nie tylko w tym watku,
Dziekuje za uwage i zyczy wszystkim kilometrow pipsow na plusie.

ODPOWIEDZ