Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Pablo78 pisze:spójrzmy na wykres eur/usd w nieco szerszym ujęciu jak zapatrujecie sie na wskazany obszar kilkakrotnie juz kiedys testowany jest to wykres tygodniowy
zapraszam do dyskysji Smile
commax pisze:Ja wczoraj zagrałem edka i trzymam go do dzisiaj. W krótkim terminie potencjał wzrostowy na edku jest dosyć duży wskazany przez Ciebie obszar to pierwszy target dla tego ruchu lecz ja myślę, że cena celuje w górne ograniczenie kanału czyli trend line na Twoim wykresie i wtedy się zacznie.
Dokładnie to samo napisałem w swoim dzienniku - ale pewnie najpierw będzie jakaś korekta - być może już jest :)
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
commax
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: commax »

Pablo78 pisze:Twoje oznaczenie fal chyba nie do końca jest prawidłowe 3 fala nie moze być najkrótsza
być może rysunek jest niedokładny ale chodziło mi o założenie.
Masz rację Pablo, w tej koncepcji fala3 powinna trafic w najwyższy target.
a 4 zachodzic na 1 fale
to natomiast jest możliwe dla rynków z lewarem a więc Forex
Never "Drive" Faster Than Your Guardian Angel Can Fly

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

Trochę z innej beczki. Co myślicie o E/J? Dzisiaj grałem na tej parze i było całkiem fajnie.
Przede wszystkim na parze U/J nie chcą pozwolić zejść poniżej 80.00. (i większe jest prawdopodobieństwo, że USD się wybije na tej parze). Więc praktycznie ta para stoi miejscu lub USD się umacnia. Z tego wynika, że na E/J nie ma dużego zagrożenia i warto chyba grać L. Jeżeli jutro udało by się przebić opór ok.115,70 to jest tam dużo wolnego miejsca i wykres mógłby te kilkaset pipek spokojnie rosnąć. Dziś ta para dała mi bez dużego ryzyka 100pipek. Teraz była znowu korekta lekka w dół i jutro znowu może być fajny strzał do góry.

Sorki, że nie za bardzo na temat ale uważam, że ta para jest godna uwagi. Można zobaczyć co się dzieje tam od 3 dni.
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bigben »

@czerwinek

To poczekaj na ewentualne przebicie oporu na E/J i wejdz ewentualnie na mniejszym TF na retescie wsparcia zgodnie z zasadami PA. Jutro ogłaszają None-farm payrolls i znowu może być ostra jazda.

Na daily znowu nic specjalnego nie wypatrzyłem. Przykuł trochę moją uwagę wykres AUD/NZD z tylko tworzącym sie doji wprawdzie ale w ciekawym miejscu. Na USD/UJ robi się engulfing ale chyba zamknie się brzydko. Macie jakies ciekawe setupy ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

Sorki, że już bez rysunku ale własnie idę już spać. Ale warto może obesrwować NZD/CHF, ciało trochę za duże ale miejsce dobre i takie pin bar nie końca zadowalający, zobaczymy co jutro tam się pokaże :)
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

le0n71
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: le0n71 »

Hej
A co sądzicie o tej parze?
Cena w ciekawym miejscu, myślę że prawdopodobne odbicie w dół.
Będę obserwował początek kolejnej sesji
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Obrazek

Awatar użytkownika
nocnyjastrzab
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nocnyjastrzab »

le0n71 pisze:Hej
A co sądzicie o tej parze?
Cena w ciekawym miejscu, myślę że prawdopodobne odbicie w dół.
Będę obserwował początek kolejnej sesji
Ciekawa propozycja, mamy opór, przecięcie ze średnią 365 dniową, oraz dywergencję.

Jednak na Twoim miejscu zaczekałbym na utworzenie się bardziej technicznego pinbara.

Ja sam czaje się na S-ke na gbp/usd - ale nie mam co do niej pewności.

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Dziendobry :)

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

Witam wszystkich tutaj Asmo :)

Bardzo mi sie podoba ze ten watek zaczyna zyc wlasym zyciem.
Commax

Co wy na to?
Wygląda mi na reset ważnego oporu na GBPCHF D1 50% fibo przydała by się jeszcze dywergencja ale warto obserwować temat. Na weekly też rysuje się piękny pinbar.
O to chodzi stary !! Właśnie o to !

Idę nadrabiać posty :) ale widzę ze chłopy robią mnóstwo dobrej roboty. Ja na swoje usprawiedliwienie ze uganiałem sie za spódniczka w tym tygodniu ale siadam bo trochę mnie ominęło.

Happy trading :)
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Weekly setups

Oczy na Weekly EUR/CHF

W kierunku trendu.

double top

bearish engulfing

bearish divergence.

Obrazek
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Weekly EUR/GBP

Przyznam ze nie lubię kiedy na tygodniowym cena przechodzi przez moje zlecenie, wchodzi w pozycje poczym idzie na retrace. W tym momencie jestem znowu na B/E.

Powtarzanie w kolko "what takes you in ,takes you out " zdecydowanie pomaga.

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

ODPOWIEDZ