Droga do zwycięstwa

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Zwyciężymy?

Czas głosowania minął 14 sie 2012, 18:21

Tak
0
Brak głosów
Nie
0
Brak głosów

Liczba głosów: 0

Faworyt
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Faworyt »

Tak z ciekawości (bo śledzę ten journal od dawna) pytanie do autora:
Do jakiej miesięcznej stopy zwrotu dążysz?

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

L po 4125 - TP na 4176 SL na 4108

O stopie zwrotu nawet nie myślałem - na razie celem jest lekkie utrzymywanie się na plusie - bo lekkie utrzymywanie się na minusie mam już opanowane :))
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

0.01 zamknięte na +25 - reszta na BE na +9p

cdn... 8)

BE na +15p

close 0.01 na +43p - reszta leci

trafione TP +51p przy 0.02 - prawie perfekt trade - gdyby nie to, że zamykałem po części.

Perfekcyjny test wczorajszego high po danych o drukowaniu kasy - ale TP zawsze stawiam parę pipsów pod oporem/nad wsparciem i jest git.

cdn.... 8)
Ostatnio zmieniony 04 lis 2010, 09:19 przez klonmarcin, łącznie zmieniany 1 raz.
No pain - No gain

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

Nie wiem co zjadłeś, ale mocno Cie to trzyma na powierzchni - rzekłbym nie ta sama osoba :)

Nice job.

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Shadi pisze:Nie wiem co zjadłeś, ale mocno Cie to trzyma na powierzchni - rzekłbym nie ta sama osoba Smile

Nice job.
Na przekór dzisiaj czuję się niezbyt dobrze - głowa nawala od wczoraj wieczorem :cry:

Dzięki Shadi za wszystko - teraz tylko ten real uruchomić i wreszcie ruszyć z tym koksem - bo inaczej to tylko strata czasu.

ps. Na dzisiaj już koniec gry - wystarczy. :)

później napiszę co nieco czym się kierowałem przy tym wejściu :)
cdn.....
Ostatnio zmieniony 04 lis 2010, 09:30 przez klonmarcin, łącznie zmieniany 1 raz.
No pain - No gain

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

tak czy inaczej ładnie zacząłeś zamiatać.

O ile rozumiem większość Twoich trade to tego L nie kumam. Chodzi o poziom. Troszkę niżej ok ale co tam na xx25 to ja nie wiem ;/

Tu moje widzi mi się edzia. Niestety 3ciej opcji na L nie było ;/
http://i52.tinypic.com/nn00n8.gif

a jednak dali.. tylko że pomyliło się mi zamiast wpisać tp 21 wpisałem 12, a poszła taka torpeda że już nic nie dało się zrobić po wejściu;/

http://i53.tinypic.com/29vj8cn.jpg

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bigben »

Shadi pisze:O ile rozumiem większość Twoich trade to tego L nie kumam. Chodzi o poziom. Troszkę niżej ok ale co tam na xx25 to ja nie wiem ;/
Tu chyba chodzi o stary nawyk z NLA - wejśćie po zmianie koloru świecy godzinnej na zielony po odbiciu od 50 SMA.

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

bigben pisze:Tu chyba chodzi o stary nawyk z NLA - wejśćie po zmianie koloru świecy godzinnej na zielony po odbiciu od 50 SMA.
Przyznam szczerze, że trochę spóźnione to wejście było

cdn...
No pain - No gain

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

To jak obiecałem opiszę co nieco moja strategią gry:

Tutaj jeszcze dzisiejszy trade:

Obrazek

Dzień skończony na +119p = +40,86 zł
Całkowity stan konta +876p= +107,78 zł :D

W tym tygodniu nie miałem ŻADNEJ STRATNEJ TRANSAKCJI - z czego bardzo się cieszę :) Najbliższe trejdy dopiero w poniedziałek:)

Do rzeczy - staram nie grać sie w okolicach publikacji danych - jednak gdy mam pozycję to ją max staram się zabezpieczyć.

Strategia opiera się na pozomach s/r z wysokich TF - czyli weekly, daily, h4 i h1 - na nich szukam najbliższego s/r - sprawa bardzo uznaniowa - i patrzę jak daleko jesteśy aktualnie od niego - w zależności jaki mamy trend - staram się czekać na korektę i wchodzić zgodnie z trendem - stawiajac TP w okolicach tego właśnie ważnego s/r

Czyli podsumowują - strategia zakłada, że cena "musi" testować dany s/r i jeśli jeszcze do niego nie doszła to prędzej czy później do niego dojdzie i tam nastąpi odreagowanie.

Jak ustalam trend - najczęśćiej na h4-h1 - tutaj włąściwie wystarczy mi rzut oka - ale podpieram się często liniami trendu i fibo i w zależnośći jaki mamy trend to gram z TP w okolicach najbliższego s/r.

Jak na razie prognozy i wejścia się sprawdzają - tylko jest "problem" z dotrzymywaniem do TP :(
Drugi problem to wyznaczenie dokładnego miejsca na wejście :( stąd cześto spóźnione wejście - bądź kasowanie sl:(

To tak po krótce - MM właściwie brak, i jeśli przyjrzeć się strategii to myślę, że nie ma ona też jakiś sztywnych ram - ogólnie moja strategia to ostatnio brak strategii - ale to już niedługo się zmieni - musi się zmienić - bo wchodzę na konto real - i tutaj moja broń - INFINITE PROFIT :)) nie może być stosowana na pałę.

cdn.

teraz patrząc na weekly - w sumie doszliśmy już do ciekawego miejsca - ale 1,43 jest bardzo realne -- potem pewnie jakieś odreagowanie - i kolejne ciekawe miejsce to 1,4320-60 - tutaj

Obrazek

Ale to wszystko tylko luźne analizy :) Ale należy pamiętać, że mamy trend up - i wiadomo co to znaczy - większe jest prawd. że pójdzie na północ:)

:D
No pain - No gain

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bigben »

klonmarcin pisze:Przyznam szczerze, że trochę spóźnione to wejście było
Liczy się tylko ostateczny wynik trejdu a ten był bardzo pozytywny.
klonmarcin pisze:Strategia opiera się na pozomach s/r z wysokich TF - czyli weekly, daily, h4 i h1 - na nich szukam najbliższego s/r
Czynie podobnie tylko mam pytanie jak je wyznaczasz tzn. linią czy zaznaczasz jakiś obszar powiedzmy 10-20 pisow szerokości ? . Niestety w zdecydowanej wiekszości przypadków nie potrafię poprowadzić SR linią a jak wiadomo tego typu opory i wsparcia są wiarygodniejsze i widać jak cena odbija się od nich niemal co do pipsa i jako potwierdzenie tworzy się np. pinbar.na mniejszym interwale.
Ostatnio zmieniony 04 lis 2010, 15:07 przez bigben, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany