System 1-2-3 i Haki Rossa

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
a&z

Nieprzeczytany post autor: a&z »

fx_rambo pisze:a&z odpowiem Ci w ten sposób
Nie odpowiedziałeś mi w żaden sposób, albo raczej odpowiedziałeś "obok". Nie dezawuuje metod Rossa (wystarczy przeczytać co napisałem 3 listopada o 8:50). Powtórzę jednak to co sam stwierdziłeś :
po pierwsze primo metoda Joe Rossa działa w równych stabilnych trendach (o które coraz trudniej).
po drugie primo działa na większych interwałach a więc nie wszystkim psychicznie będzie odpowiadała (spróbuj kolego potrejdować formację 123, RH i TTE na 5 lub 15 minutowym interwale bo ja przez półtora roku próbowałem a przekonasz się jak szybko zaczniesz potrzebować dodatkowych informacji z rynku. I wcale to nie oznacza konieczności porzucenia technik Rossa lecz konieczność ich wzbogacenia o wygląd słupka, zrozumienie szerszego kontekstu rynku, ścisłą kontrolę poziomów wsparć i oporów, miejsca poprzednich swingów, trejdowanie w trading ranges kiedy można spróbować wejść kontrujących , szacowanie nierównowagi sił popytu i podaży przez subiektywną ocenę głebokości ruchów i pullbacków). Jeśli tego wszystkiego nie spróbujesz poznać i zrozumieć to metoda Joe Rossa stanie się kolejnym bezmyślnym systemikiem w którym należy tylko pamiętać o wejściu po przebiciu pierwszego do trzeciego bara , więc nie będzie się niczym różnić od głupawych systemików polegających na wejściu na przebiciu jakichś średnich, albo przekroczenia wartości oscylatorów.

fx_rambo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fx_rambo »

a&z pisze:po pierwsze primo metoda Joe Rossa działa w równych stabilnych trendach (o które coraz trudniej).
Ty Rossa jak widze nie czytales
Ross dokładnie opisuje jak i kiedy się tworza trendy boczne ile trwaja kiedy następuje wybicie jak wchodzić w to wybicie
resztę twojej wypowiedzi pominę milczeniem, mówiąc brutalnie szkoda czasu
Ostatnio zmieniony 04 lis 2010, 12:26 przez fx_rambo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
neer
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: neer »

nie jest sztuką wiedzieć za ile, sztuką jest wiedzieć za ile i kiedy... a cena? cena jest funkcją czasu...

Awatar użytkownika
RX300
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: RX300 »

Witam,
Właśnie przeglądam i testuję wskaźnik do wyszukiwania formacji 1-2-3,
i widzę, że jest źle zaprogramowany i robi mnóstwo błędów.
Jeżeli macie inne wskaźniki do wyszukiwania tych formacji to wklejajcie, bo ten jest beznadziejny.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Cancer0s
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Cancer0s »

Sorry Rambo :P Coś mi się chyba cytaty pojeba*** :D

A co do linku powyżej...przydałaby się książka z linkiem do Daytradingu Rossa i kilku jego książek. Sam nie potrafiłem znaleźć.
Zapraszam na moją nową stronę -> klik w "WWW". Codzienne analizy i komentarze.

Awatar użytkownika
sam58
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: sam58 »

Ten wskażnik nie jest zbytnio dokładny, ale na poczatek może być, aby załapać lepiej RH.
Różowy kolor oznacza zanegowanie formacji 123 low lub high. Szukałem w internecie ale lepszych nie ma
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

fx_rambo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fx_rambo »

screen kolegi można zaliczyć do poglądowych, dlaczego nie wolno tego indyka używać
widać ile formacji 123, jedna po drugiej wskazuje w konsoli
Ross definiuje 3 typy trendu bocznego
i bez ich poznania nie powinniśmy grac formacji 123

Awatar użytkownika
RX300
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: RX300 »

sam58 pisze:Ten wskażnik nie jest zbytnio dokładny, ale na poczatek może być, aby załapać lepiej RH.
Sam, mógłbys wkleić ten wskaźnik, bo ja chyba testowałem inny.
I podoba mi się ten z prawej przedstawiający cenę :) , jak byś go
wkleił to byłbym wdzięczny

Awatar użytkownika
sam58
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: sam58 »

fx_rambo masz racje ten wskażnik traktuje poglądowo- tymczasowo,formacje 123 trzeba wyznaczć samemu
RX300
załaczam wskażniki -jakbym coś pomylił to napisz
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

uzin2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: uzin2 »

witam, ogladnalem kilka filmow i czegos tu nie rozumiem, prosze zoczaczyc na ten film:

http://www.tradingeducators.pl/index.ph ... p=32&ip=42

gdzie tutaj mamy potwierdzenie punktu 3 formacji: gosc mowi jest to nastepny bar po tym oznaczonym nr 3, ale w "The Law of Charts" pisza ze potwierdzeniem jest bar majacy nizszy low i nizszy hihg jak bar 3, wiec jak to jest,

mam jeszcze kilka pytan, czy jeden bar moze byc zarowno barem oznaczonym jako 3 oraz potwierdzeniem punktu 2 formacji?

czy potwierdzenia kolejnych punktow nalezy szukac tylko na jednym barze ktory ma np wyzsze hihg i wyzsze low, czy moze byc tak ze np pierwszy bar po punkcie 3 (mowimy o 123 high) jest insidebarem i ma tylko nizsze high a dopiero kolejny bar ma nizsze low? chodzi o to czy potwierdzenia nalezy szukac na jednym i tym samym barze sposrod 3 nastepnych czy potwierdzenie moze wystapic np na dwoch nastepnych barach?

chyba troche zamotalem, pozniej postaram sie pokazac na rysunkach o co mi chodzi

pozdrawiam

ODPOWIEDZ