Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pełnomocnik »

Coś temat drętwieje...
Asmo rzadko coś zagląda.... :cry:

:x

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

Pełnomocnik będzie dobrze :)

Asmo gra na D1 ewentualnie h4 więc nie ma co za często pisać:) poza tym dziś na AT nie za bardzo można było polegać cały rynek grał pod AF.

Ale oczywiście fajnie będzie jak nie tylko Asmo ale inni zauważą jakieś fajne możliwośc wejścia w rynek i podzielą się nimi. Chociaż dziś były takie skoki, że nie wiadomo jak to teraz wszystko analizować dalej :)
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

o hej czerwinek
myślałem ze już nikt tu nie zagląda...
no fakt dzisiaj padaka z uwagi na dane, wybary w usa ect.
ładna krecha sie narysowała prawie na wszystkich parach...ale - zmiana warty w rzadzie stanów, ciekawe jakimi decyzjami to się skończy...

ja coś tam dziś ugrałem na USD/CAD 20 pips na+ :mrgreen: ale przed g. 19
,zamknołem 3/4 pozycji potem mnie na be z małym+ wyrzuciło ale generalnie luzik :lol:

A ty jak tam na +?

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bigben »

Ponieważ wątek trochę przygasł jako ciekawostke wrzucam setup z AUS/USD : dynamiczne odbicie od mocnego wsparcia (tak dynamiczne że świecy nie będzie można raczej nazwać klasycznym pinbarem) , duuuuuuuuuużo przestrzeni na północ :wink: , trend, AF też się zgadza. Szkoda że na górce...

Absolutnie nie polecam grać na BO ze stopem poniżej dzisiejszego Low ! Wprawdzie Kangur ma potencjał żeby polecieć na 1,05 ale to byłoby zbyt ryzykowne. Można coś ewentualnie kombinować na niższych interwałach po cofce i z w miare ciasnym SL.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

he, no właśnie na górce to go własnie zupełnie dyskwalifikuje....

swoją drogą fajnie zaczyna się robić na USD/CHF, S/R całkiem, całkiem 8)
zobaczymy co sie bedzie działo dalej

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Pełnomocnik pisze:swoją drogą fajnie zaczyna się robić na USD/CHF, S/R całkiem, całkiem
Pełnomocnik na USD/CHF ustawiłem zlecenie limit poprzedniej nocy. Zabrakło 8 pipsów do czerwonej linii...Co myślisz o przyczajeniu się teraz na zielonej linii ?
A tak wogóle to nie mogę znależć idealnych setupów wg. przepisu Asmo...

Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Fesiek »

Pełnomocnik pisze:zobaczymy co sie bedzie działo dalej
Tu się nie ma co przyglądać. Tu trzeba działać.

Nie zamieściłem na obrazku ale jest też dywergencja na stochu 10,3,3 czyli takim jaki widziałem u Asmo.
ech...

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Na złocie pinbar na dziennym odbił w ciekawym miejscu z mocnego SR popartego LT. AF mówi że jedziemy na 1400. Z tym że znowu jest pytanie czy już teraz ?

I znowu układ swiec jest daleki od ideału. Dzienna zamknie się najprawdopodobniej na lokalnym oporze. Pozniej tez jest ciasno - opor na niedawno ustanowionym maksimum i RR robi się nieciekawy jeśli gra się na daily TF.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

Pełnomocnik pisze:

A ty jak tam na +?
No fartem na +100pipek. Dzisiaj już myślałem, że pierwsze zerowanie konta będzie ale jednak rynek pozwolił mi się jeszcze trochę pozostać :)
bigben pisze:Ponieważ wątek trochę przygasł jako ciekawostke wrzucam setup z AUS/USD : dynamiczne odbicie od mocnego wsparcia (tak dynamiczne że świecy nie będzie można raczej nazwać klasycznym pinbarem) , duuuuuuuuuużo przestrzeni na północ :wink: , trend, AF też się zgadza. Szkoda że na górce...

Absolutnie nie polecam grać na BO ze stopem poniżej dzisiejszego Low ! Wprawdzie Kangur ma potencjał żeby polecieć na 1,05 ale to byłoby zbyt ryzykowne. Można coś ewentualnie kombinować na niższych interwałach po cofce i z w miare ciasnym SL.
Bigben ja bym się wstrzymał narazie z graniem na tej parzy dzisiaj ważne dane o 1.30 więc lepiej jak już to dopiero po nich zobaczyć co się wydarzy.

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

czerwinek -uuufff 100 pipek i zerowanie konat!? to niezłym RR poszłeś.... :lol:
ale dobrze ze jeszcze jesteś.... :D

bigben i Fesiek wszedłbym gdyby nie ten opór teraz z 1H na trochę moze powstrzymać dalszy ruch ale generalnie zapowiada sie całkiem fajnie jak na mój gust..
dodać trzeba ze to dość mocny S/R 50 fibo nawet się złożyło

Ciekawe co nasz mistrzu by na to powiedział....gdyby był...

pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 03 lis 2010, 23:05 przez Pełnomocnik, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ