DELTASTOCK genialna platforma
DELTASTOCK genialna platforma
Ostatnio natchnąłem się na stronkę tego brokera wygląda jeśli chodzi o reklamę całkiem bombowo.
Broker : Bułgarski
Minimalna wpłata 100$
Sposoby płatności : moneybookers, przelew bankowy, karta kredytowa
Spread 2 pipsy bodaj na mt4 na demko patrzylem ECN to był zmienny nawet 0,2 pipsa ale do tego jest oplata za otwarcie 1 Lota =1000 unitow = 0,07$
Minimalny lot: 1000 unitów waluty max :brak
Margin żadania, 0,5% to by znaczyło 1:200
Platforma Mt 4 i Delta Trading ( ponoć ECN na którym można zawierać handel z Interactive Brokers, FXCM and Deutsche Bank, Citi, Dukas na tej platformie)
Jest opcja smart która wyszukuje najkorzystniejszą cene sposród wszystkich tych brokerow wiec spread waha się od 0,2 tak do 0,8 na eur /usd plus fees
http://forex-deltastock-bg.com/5_ecn_en ... _en_1.html[
Broker : Bułgarski
Minimalna wpłata 100$
Sposoby płatności : moneybookers, przelew bankowy, karta kredytowa
Spread 2 pipsy bodaj na mt4 na demko patrzylem ECN to był zmienny nawet 0,2 pipsa ale do tego jest oplata za otwarcie 1 Lota =1000 unitow = 0,07$
Minimalny lot: 1000 unitów waluty max :brak
Margin żadania, 0,5% to by znaczyło 1:200
Platforma Mt 4 i Delta Trading ( ponoć ECN na którym można zawierać handel z Interactive Brokers, FXCM and Deutsche Bank, Citi, Dukas na tej platformie)
Jest opcja smart która wyszukuje najkorzystniejszą cene sposród wszystkich tych brokerow wiec spread waha się od 0,2 tak do 0,8 na eur /usd plus fees
http://forex-deltastock-bg.com/5_ecn_en ... _en_1.html[
Ostatnio zmieniony 03 lis 2010, 09:32 przez schwede, łącznie zmieniany 1 raz.
Giełda to gra o sumie dodatniej, gdy ktoś traci to ktoś inny zarabia-Punkt widzenia brokera. Giełda to gra o sumie ujemnej dla stron otwierających pozycję i dodatniej dla brokera. Mój punkt widzenia.
brak otwartej pozycji to też pozycja
Dla mnie rewelka, przy czymś takim Bossa Fx , Fx pro, XTB wszystkie MM tracą racje bytu w końcu prawdziwie dostępny rynek forex za nie wielkie pieniądze 100 $ ,chyba że w końcu zaczną przerabiać swoje MT4 na stp lub ECN, i nie będzie żadnych dupiastych rekwotowań, bad ticków i zaczną żyć z prowizji a nie swojego przyjętego modelu biznesowego (GO4X , BossaFx) gdzie spread wysoki, swap wysoki, poślizgi wysokie i gadanie że taki model biznesowy jak widać jest alternatywa i można ją było stworzyć choćby Trigon, i mimo że ciągle naciskamy żeby coś się zmieniło niby za drogie stworzenie infrastruktury itp a widać w Bułgari ruszyli z tym, lepiej opłacało się im być 2 stroną tranzakcji jak dotychczas i 95% tracących zgarniać do siebie kapitał na konto broka niż żyć z niewielkiej prowizji od Lota.
Choć trochę platforma mało przejrzysta jak się daje zlecenie L a po 10 pipsach w górę kolejne L to łączy oba zlecenia w jedno uśredniając kurs.
Póki co nie ma chyba tam nikogo kto gra real by podzielił się swoimi doświadczeniami.
Chociaż martwią mnie te promocje mało poważnie wtedy broker wygląda
http://www.deltastock.com/english/promo ... otions.asp
Choć trochę platforma mało przejrzysta jak się daje zlecenie L a po 10 pipsach w górę kolejne L to łączy oba zlecenia w jedno uśredniając kurs.
Póki co nie ma chyba tam nikogo kto gra real by podzielił się swoimi doświadczeniami.
Chociaż martwią mnie te promocje mało poważnie wtedy broker wygląda
http://www.deltastock.com/english/promo ... otions.asp
Giełda to gra o sumie dodatniej, gdy ktoś traci to ktoś inny zarabia-Punkt widzenia brokera. Giełda to gra o sumie ujemnej dla stron otwierających pozycję i dodatniej dla brokera. Mój punkt widzenia.
- Mighty Baz
- Pasjonat
Faktycznie platforma ciężka do ogarnięcia na początek, przynajmniej mi na demo przy 2 monitorach okienka uciekają w kosmos. Będę korzystał z bridge'a MT4-Delta i czasami ECN L2. Podczas interwencji BOJ w niedziele w nocy nie wiedzialem co sie dzieje, wtedy nawet ECN nie pomoze (poszedl walec), ale bylem w szoku, bo zamkneli mi zyskowną pozycje bez rekwotowania - no ale to tylko demo wiec zobaczymy jak pojdzie z real.
Na bridge'u obiecują:
No Requotes
No Quote Freezes
No Dealer Intervention
Więc jezeli to prawda to super. Dodatkowo jak dla mnie wielki plus to mikroloty na ECNie (!) , jezeli wszystko sie uda to x*b idzie w krzaki i zostawiam ich tylko dla Equity DMA na polskie akcje.
pozdr.,
Na bridge'u obiecują:
No Requotes
No Quote Freezes
No Dealer Intervention
Więc jezeli to prawda to super. Dodatkowo jak dla mnie wielki plus to mikroloty na ECNie (!) , jezeli wszystko sie uda to x*b idzie w krzaki i zostawiam ich tylko dla Equity DMA na polskie akcje.
pozdr.,
- Mighty Baz
- Pasjonat
Daja mozliwosc korzystania z MetaTradera 4 standalone, czyli tak jak bossa xtb, wtedy z tego co rozumiem dzialają jak normalni MM, ale mają tez mozliwosc podpiecia do swojego API Delta MetaTradera za pomocą skryptu - bridg'ea (jest dostepny w ich serwisie). Testowalem to na demo i jest ok. Dziala to w ten sposob, ze masz MetaTradera transparentego z platorma Delta Trading (zlecenia z MT4 przez bridge'a leca do ECNa). Obiecują że w takim rozwiazaniu nie ma rekwotow, dealerow itd, z tym ze minus takiego rozwiazania to staly spread. Mi pasuje, jezeli nie bedzie rekwotow. Acha zlecenia stop-loss i take-profit są wysylane jako market order po naruszeniu w/w poziomow do ECNa z gwarancja braku rekwotow (jezeli bedzie poslizg, dam znac).Mighty Baz pisze:tzn wiecej konkretow plzfxmyride pisze: Będę korzystał z bridge'a MT4-Delta i czasami ECN L2. pozdr.,
Czyli rozwiązanie jak most Dukascopy MT4-JForex. Teraz pytanie jak z ich dostarczycielami płynności.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Janek Trader
- Pasjonat
dziwne, że jeszcze nikt z forum wcześniej nie wypróbował?fxmyride pisze:Firma dziala od 11 lat.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Forex - wielka zmanipulowana szulernia
Jakby co, to jestem po spożyciu legalnych napojów........
http://www.youtube.com/watch?v=mOB-LTL4jjg
Forex - wielka zmanipulowana szulernia
Jakby co, to jestem po spożyciu legalnych napojów........
http://www.youtube.com/watch?v=mOB-LTL4jjg
- Mighty Baz
- Pasjonat