Firma w Delaware i inne kraje offshore.

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

rexeternus pisze:Ok. Nie chodziło mi oczywiście o uchylanie się od płacenia podatków (co jest niezgodne z prawem)
Cieszę się że się zrozumieliśmy....
W tym wątku wszelkie przejawy łamania prawa będą tępione.

Pisząc LTD myślałem o spółce w UK
Przypominam koledze że oprócz UK istnieje jeszcze ok. 200 Państw gdzie można zakładać spółki z odrębną osobowością prawną np. LTD.

Pozdrawiam.

Dodano po 15 minutach:

Ps.
rexeternus pisze:Pisząc LTD myślałem o spółce w UK
Mając takie prawo jak np. UK lub Szwajcarii to normalny człowiek nie musi się skupiać na optymalizacji podatkowej tylko skupia ...się ..na rzetelnej działalności inwestycyjnej i rzetelnym płaceniu podatków......!

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

tomek_25
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: tomek_25 »

Witam serdecznie wszystkich Panów po jakimś czasie. :)
Widzę tutaj bardzo dużo mądrych wypowiedzi jednak niestety zauważyłem dość duża liczbę panikarzy co mnie bardzo boli.
Więc tak:
pierwszy błąd jaki widzę wśród zarówno osób że trzeba mieć EIN, lepiej nie posiadać EIN jeśli jesteśmy jedynym właścicielem spólki
Dlaczego szanowni Panowie: po pierwsze aby zdobyć ten EIN musimy mieć ITIN albo SSN.SSN z oczywistych wzgledów nie dostaniemy bo nie mamy obywatelstwa usa ani wizy tymczasowej itd itd.
Mamy możliwość zarejestrowania numeru ITIN (Polak ma możliwość rejestracji numeru ITIN,z tego co zrozumiałem musi wysłać formularz bodajże W7 do stanu Texas (miasto Austin).
Jednak choćbyście nie wiem jak byli anonimowi to widniejecie w bazach USA które nie są chronione tak jak wpisy o udziałowcach i właścicielach w USA.
Rejestrując ITIN listownie a następnie EIN online podajecie spółkę LLC,liczba members (udziałowców) a następnie musicie podać swoje dane (imie nazwisko itd).Jeśli zaznaczycie 1member i podacie swoje dane to logicznym jest iż proste zapytanie ze strony polskiej kto dysponuje numerem EIN podlegającym pod spółkę Firma LLC,to urząd USA może wydać informacje iż jest to Jan Kowalski.
EIN jest wymagany jedynie do rozliczeń federalnych. Do rozliczenia ryczałtowego jakim jest wspomniane 250$ nie jest wymagany.
Można go posiadać ale nie polecałbym.
Co tam dalej:
Niektórzy użytkownicy panikują tutaj że skarbówka nas dopadnie zje i zmieli i cały czas stuka o rezydencji podatkowej i prawie dewizowym które akurat ma tutaj małe znaczenie:
Z tego co rozumiem podatek od dochodu spółki jest już rozliczony (250$).
Teraz pozostaje wyprowadzenie kasy udziałowcom (udziałowcowi ;) ).Widzę że kombinujecie tutaj jak słoń pod górkę przez Marshale,Cypry Seszele itd itd itd.
Głupota :)....
Pierwsza opcja podana przez was: LLC (regulacja zobowiązań wobec spółki na terenie USA) plus Cypr- jeśli ktoś ma konkretne dochody na poziomie 20k netto miesiąc to niech się bawi w Cypry ja chciałbym zadedykować swój post dla ludzi posiadajacych obroty 2-6 tysi.
Druga opcja: LLC plus LTD w Anglii
. Jesli odbiorca dywidendy jest rezydentem podatkowym w UK nie placi podatku od dywidendy (pierwsze 37400)
I wasza teoria jak psu o ... Sam fakt posiadania LTD w Anglii nie czyni was rezydentami angielskimi. Nadal jesteś polskim rezydentem podatkowym.
Trzecia wersja:LLC plus twardy raj-nie wyprowadzicie tego też do Polski z małym lub zerowym podatkiem bo przecież i tak dotknie was podatek od dywidendy to jest 19%.
Niektórzy z was chcą legalnie przez kilka państw przepuścić kasę tak aby dotarła do Polski i żaden urzędniczyna nie pluł się do zysku.
Pomyślcie logicznie: w jaki sposób chcecie wydawać kasę z LLC,Seszeli bez opodatkowania w PL (podkreślam bez żadnych podatków bądź też z mniejszym niż 19%) jeśli mieszkacie w Polsce,każdego dnia sa dowody iż zamieszkujecie ten kraj,i transakcje płatnicze będą widoczne w bazach jako polskie (karta VISA z np. banku offshore na seszelach będzie widoczna w bazie polskiej od bankomatów itd itd).
Nie ma legalnej opcji aby nie płacić lub płacić minimalny podatek w PL od zysku z dywidendy ze spółki w raju i mieszkać tutaj i żyć z tej kasy.
Najlepszą opcją jest odpowiednie krycie się i wykorzystanie umowy o podwójnym opodatkowaniu z USA.
Pozwolę sobie zamieścić państwu dwa cytaty,które sugerują niekombinowanie z dorabianiem offshore od seszeli itd.
Spółka z.o.o (LLC) może być utworzona przez jednego członka (menadżera).Stan Delaware nie wymaga aby był on widoczny w dokumencie założycielskim (to jest Certificate of Corporation).
Widzieliście Panowie jak wygląda taki akt założenia?Większość agentów tworzy go tak,iż faktycznie jesteście na nim widoczni ale nie jako właściciel/udziałowiec tylko jako pełnomocnik/menadżer!
Drugi cytat
Na grudzień 1997 roku prawo USA nie pozwala Urzędowi Skarbowemu do przedstawiania dochodu spółki z.o.o w Delaware odpowiedniemu urzędowi podatkowemu, w którym przebywasz
Trzeci cytat może was w ogóle nie być na akcie założycielskim nawet jako Jan Kowalski
W jaki sposób mogę uzyskać oficjalne fikcyjne dane personalne w Stanie Delaware?
84.1 Używanie fikcyjnego nazwiska (pseudonim literacki) jest praktyką szczególnie popularną wśród autorów. Po wyborze pożądanego nazwiska dokonujesz jego rejestracji w urzędzie notarialnym Stanu Delaware. Fikcyjne dane personalne mogą być następnie użyte do rejestracji korporacji, dokumentacji rejestrów korporacji, wystawiania czeków etc.
Panowie,ktoś tutaj krzyczal ze Szwajcaria zmniejszyła restrykcje odnośnie dostępu do kont bankowych offshore .Ale pomyślcie logicznie czy to jest tak że dzisiaj jesteśmy anonimowi a jutro rano wstajemy i stoi przed naszymi drzwiami CBA,bo mieliśmy 500tysi na koncie w Szwajcarii.
Trzeba być na bieżąco z informacjami dot. kraju,w którym mamy konto bankowe oraz firmę-tego typu działań nie dokonuje się z dnia na dzień.
Widzę,że Polacy są tak spaczeni naszym spieprzonym prawem karno/podatkowym (jak to było np w sytuacji z dopalaczami, w której tusk powiedział że ten pan pójdzie siedzieć i przegłosował ustawę w jeden dzień naciskajac wszystkich po kolei. Jak widać później g... z tego wyszło :) i nadal g... z tego jest :). Zanim jakakolwiek zmiana prawna wejdzie w życie to mija trochę czasu.Pamiętam artykuł o tym jak ludzie spierniczali z kapitałem do hong kongu bodajże bo tam jest 5x lepsza tajemnica bankowa niż w obecnej chwili.
Krótko mówiąc:
1)zakładasz spółke LLC
2)NIE MUSISZ być na Certificate of Corporation
3)dostajesz apostułe haską
4)tłumaczysz sobie dokumenty u tłumacza przysięgłego
5)wykłasz w banku akt założenia,apostułę,do tego pełnomocnictwo (to sie bodajże certificate of incubency nazywało) wszystko tłumaczone przysięgle
6)babka zakłada konto w banku,dostajesz dostęp online i kartę VISA.
Jesteś pełnomocnikiem a nie udziałowcem/właścicielem
Teraz kwestia kiedy zagraniczna spółka płaci podatek w Polsce.
Krótko mowiac płaci jeśli ma zakład:
Jeśli masz sklep,biuro prawnicze w którym każdego dnia przyjmujesz klientów,biuro tłumacza , sklep komputerowy to logicznym jest, iż nie płacąc dochodowego w PL idziesz do pierdla za jawne przestępstwo podatkowe.
Delaware jest idealne w miejscu w którym możemy zachować anonimowośc (INTERNET!).Forex,branża marketingu www,usługi online,naprawy online (np odzyskiwanie danych) itd itd. czyli miejsca,w których nie ma fizycznego kontaktu z kontrahentem a przedstawiamy się jedynie jako firma.
Jak ktoś ma dalej pierdolca to niech sobie założy proxy i łączy się przez TORA i po problemie. (niektórzy myslą widzę tutaj że jak ktoś nie odprowadiz 10-30k podatku to spec informatycy i agenci polskiego FBI będą lecieć do USA,grozić agentom delaware aby podali nasze dane,włamywali się na komputery aby znaleźć skąd pochodzimy i wsadzić nas do pierdla).Luuudzie -optymalizacja podatkowa to trudny temat ale nie możemy popadać w paranoję.
Trzeba zachować spokój i rozwagę,uważać co się mówi.
Teoretycznie mamy możliwość przedstawiania się jako pełnomocnik amerykańskiej spółki Firma LLC to jednak igraszki z urzędem skarbowym,bo mogą nam udowodnić iż w miejscu konsultacji świadczymy usługi (jakiś podstawiony słup klient z urzędu skarbowego-mało realne ale prawdopodobne).
Co ciekawe jako pełnomocnik możemy zupełnie LEGALNIE nabywać dobra dla firmy
Ustawy PIT i CIT rozchodzą się o pojęcie zakładu:
zakładem może być nie tylko miejsce w którym produkuje się dobra ale np, punkt w którym świadczymy usługi,czy też udzielamy konsultacji na które wystawiamy fakturę invoice.
W myśl tych ustaw zakładem nie są
stałe urządzenia utrzymywane wyłącznie dla celów reklamowych,dla dostarczania informacji,prowadzenia badań naukowych, lub wykonywania działalności o charakterze przygotowawczym lub pomocnicznym charakterze
Samochód bedzie dla mnie takim "urządzeniem". Jeśli kupimy dom na firmę LLC to warto jej płacić czynsz i powiesić plakat (przedstawicielstwo spółki Firma LLC) i zamknąć je w cholere.
Jeśli jakimś cudem skarbówka znajdzie nas przez
1)uzyskanie informacji od Delaware (niemożliwe)
2)uzyskanie informacji od banku w Polsce (też niemożliwe bo kontrole odbywaja się na jakichś podstawach,jeśli mówimy o polskiej spółce to us wpierdziela się swobodnie na konta firmowe,ale polskie konto amerykańskiej spółki to juz spory problem)
3)nawet jak wbiją na konto i zobaczą 150 tysięcy złotych, to nie mogą żądać od ciebie zapłaty podatku bo
a)nie mają dowodu ze dochód został osiągniety na terenie PL (wspomniane przedstawicielstwo)
b)udziałowców może być 150 ,dlaczego mam płacić cały podatek za 149 innych udziałowców.
Podatek ryczałt od dochodu spółki został zapłacony więc mogą mi jedynie naskoczyć w przypadku dywidendy,który wpłynie do mnie na konto Jan Kowalski od spółki Firma LLC . Od tego trzeba odprowadzić podatek i nie ma przebacz.
Sensowne rozwiązanie ale prawilniacy wierzący że raje podatkowe to moralne i uczciwe miejsca nie poprą go:
1)certyfikat of incorporation na anonima (albo nominowanego dyrektora dołączyć)
2)założyć konto w banku na pełnomonictwo,zgarnać dokumenty i kartę po czym je schować tam gdzie słonce nie dochodzi
3)samochód kupuje sie na firmę LLC jako urządzenie reklamowe,dom jako przedstawicielstwo,w którym udzielamy darmowych konsultacji oraz informacji na temat naszej firmy.
4)żyjemy z karty VISA
5)jeśli potrzebujemy grubej kasy a nie mamy np dyrektora nominowanego to dajmy sobie go , spiszmy umowę pożyczkę for english i przetłumaczyć przysięgle odprowadzamy 2% PCC i jest gitara.
Nie wiem co o tym myślicie ale jak wydaje sie wam ze przepuścicie kilkaset tysięcy złoty rocznie przez 10 rajów podatkowych i wasza kasa wyladuje na koncie w PL legalnie to zapomnijcie.
Pozdrawiam

Heniek2x
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Heniek2x »

No nareszcie ktoś napisał to co chciałem napisać, ale nie miałem zbytnio czasu. Dla otuchy dodam, że mój znajomy który jest w dużym stopniu głuchy i przez to nie potrafi nawet czytać ani płynnie mówić, w czasie gdy prowadził niezarejestrowaną firmę to takie numery wywijał ze Skarbówką, Inspekcją pracy, że szok (robił to z niewiedzy).

Swoją drogą, to ten człowiek nawet nie wie co to jest prezydent, podatki itp., a w życiu radzi sobie naprawdę ZAJEBIŚCIE.

zz
Maniak
Maniak

Dziękuję serdecznie koledze tomek_25 za intencje i chęć pomocy.Doceniamy to,,niestety kolega wszystko przedstawia do góry nogami i niepotrzebnie komplikuje życie.
Po kolei...
Spółka zarówno LTD jak IBC majca sidzibę w np. UK,Szeszele czy jakiekolwiek inne państwo posiadająca odrębność osobowość prawną nie ma żadnego powtarzam żadnego obowiązku płacenia podatku w polsce,owszem obowiązek podatkowy w polsce powstaje w momencie wypłacenia dywidendy a nie osiągnięcia dochodu.Tą dywidendę możemy sobie wypłacić za rok możemy też wypłacić za 200 lat...
Aby pieniądze sprowadzić do kraju to są tysiące sposobów,najprostrzy to proponuję aby kolega w prasie poszukał jak to robi poseł P....... :P

Reasumując proponuję aby kolega jeszcze raz szczegółowo przeanalizował ten wątek ponieważ kolega pisząc cytuję kolegę ///
quote]Panowie,ktoś tutaj krzyczal ze Szwajcaria zmniejszyła restrykcje odnośnie dostępu do kont bankowych offshore .Ale pomyślcie logicznie czy to jest tak że dzisiaj jesteśmy anonimowi a jutro rano wstajemy i stoi przed naszymi drzwiami CBA,bo mieliśmy 500tysi na koncie w Szwajcarii.
Heniek2x pisze:k powtarzam CAŁY ! służy temu aby nie było żadnej anonimowej działalności i hachmencenia

Heniek2x pisze:Dla otuchy dodam, że mój znajomy który jest w dużym stopniu głuchy i przez to nie potrafi nawet czytać ani płynnie mówić, w czasie gdy prowadził niezarejestrowaną firmę to takie numery wywijał ze Skarbówką, Inspekcją pracy, że szok (robił to z niewiedzy).

Swoją drogą, to ten człowiek nawet nie wie co to jest prezydent, podatki itp., a w życiu radzi sobie naprawdę ZAJEBIŚCIE.
Tutaj kolega nie odkrył żadnej tajemnicy...... :P
W cyrkowatym kraju to akurat jest norma.....
Znam osobiście osoby co przepracowały parę lat i biorą po 1400-2800 zł,są osoby co przepracowały 40 lat i dostają po 23 zł miesięcznie.....
Reasumując w tym kraju nie pracując masz jak napisałeś
Heniek2x pisze:ZAJEBIŚCIE.
Można też przepracować uczciwie 40 lat i potem grzecznie poprosić o eutanazję.....

Pozdrawiam.
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

tomek_25
Bywalec
Bywalec

@zz wyjaśnij mi po co mam zakładać dodatkową konstrukcję finansową na Seszelach i stamtąd dać sobie pożyczkę,skoro mogę uczynić to bezpośrednio ze spółki LLC?
Można skonstruować tak Certificate of Formation aby przy tłumaczeniu przysięgłym móc wyglądać jak zwyczajny manager prowadzący interesy w Polsce.Mam dobry pomysł jak przeprowadzić cały trik z samym Delaware (bez żadnych LTD ani IBC) zupełnie legalnie.Będzie on jednak skierowany tylko i wyłącznie dla osób prowadzących działalność internetową to jest (Nawiązywanie umów, kontakt z kontrahentami,dostarczenie towaru oraz odebranie należności za dany towar musi odbywać się drogą internetową!). Kleję sobie narazie poradnik,potem będe wysyłać pisma do skarbówki i do doradców podatkowych czy moje rozwiązanie ma sens.
A o co mi w skrócie chodzi :)? Jeśli udowodnicie Panowie (a w przypadku transakcji online można!) iż spółka LLC Delaware nie prowadzi na terenie państwa polskiego placówki,zakładu ani agenta zależnego wykonującego czynności zarobkowe na korzyść zagranicznego przedsiębiorstwa na terenie państwa polskiego) to jedynym naszym obowiązkiem jest ryczałt.
Zadacie pewnie pytanie:przecież to oszustwo?!jesteśmy na terenie PL i robimy pracę przy komputerze (programiści, graficy,forex itd itd) więc nie jesteśmy w stanie udowodnić,iż nie prowadzimy działalności gospodarczej na terenie Polski.Jeśli pracujecie przez Internet tak jak mówię-to da się :)! I właśnie nad tym pracuje.Muszę tylko sprecyzować czym jest w rozumieniu prawa polskiego,placówka,zakład oraz agent zależny.
Kwestia owej pożyczki drodzy państwo-jeśli nie jesteśmy na certyfikacie formacji jako udziałowiec/właściciel a jako manager/pełnomocnik to mamy pełne prawo udzielić sobie pożyczki (PCC 2%).Zanim jednak spiszemy umowę pomiędzy LLC a nami samymi to warto napisać w tej sprawie pismo do skarbówki.
Jeśli nie jesteśmy palikotem i sporządzimy całą umowę poprawnie to 100-400k powinno ładnie przemknąć.Rzecz jasna odprowadźmy PCC :)
To od spółki LLC zalezy czy wypłaci pożyczke dla pełnomocnika czy też dywidende dla akcjonariusza i zastosowanie w tej kwestii pożyczki podlegającej wyłącznie PCC 2% być może będzie moralnie nieuczciwe, ale zgodne z prawem.
Ktoś napisze-skoro jestem właścicielem to mogę sobie udzielić jedynie dywidendy?Bzdura.
Anonimowość stanu Delaware,poprawny certyfikat formacji oraz umowa pełnomocnictwa spowoduje,iż mamy pełne prawo wypłacenia pożyczki.
Ja tematu nie zamykam,w związku z tym iż jest to forum forexa to ludzie tutejsi będą mi przydatni aby sprecyzować jak wygląda ich codzienna praca.Zanalizuje tak każdą działalność wykonywaną przy użyciu Internetu.
Pozdrawiam tb.

zz
Maniak
Maniak

tomek_25 pisze: Jeśli udowodnicie Panowie (a w przypadku transakcji online można!) iż spółka LLC Delaware nie prowadzi na terenie państwa polskiego placówki,zakładu ani agenta zależnego wykonującego czynności zarobkowe na korzyść zagranicznego przedsiębiorstwa na terenie państwa polskiego) to jedynym naszym obowiązkiem jest ryczałt.
Dalej się z kolegom nie rozumiemy.....
Podstawa dyskusji to jest uwolnić się zgodnie z prawem z nieograniczonego obowiązku podatkowego w polsce.....
Dopiero jak kolega ten temat przeskoczy....można dyskutować co dalej.....,w przeciwnym wypadku dyskusja będzie w koło Macieju.......

Pozdrawiam.

krafcio
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: krafcio »

zz pisze: Dalej się z kolegom nie rozumiemy.....
Podstawa dyskusji to jest uwolnić się zgodnie z prawem z nieograniczonego obowiązku podatkowego w polsce.....
Czytaj ze zrozumieniem, kolego.
Przykładowa pożyczka to jeden ze sposobów na ominięcie nieograniczonego obowiązku podatkowego, którego nie da się ominąć bo oczywiście podatki trzeba płacić.

Kolejną metodą jest np. wykorzystanie umowy pomiędzy Polską a Cyprem o podwójnym opodatkowaniu. Jeśli firma zarejestrowana jest na Cyprze, to wypłacamy sobie dywidendę, płącimy od tego podatek na cyprze (bodajże 10%). I teraz zyski od tego nie podlegają opodatkowaniu w Polsce, a jedynie wpływają na "próg" podatku dochodowego. Jeśli więc nie mamy dochodów w Polsce (dochody =0zł) to nie musimy składać to urzędu żadnego dokumentu potwierdzającego, że zarabiamy 0zł, a więc nie przekazujemy też informacji, że na cyprze dostaliśmy 400 000zł. Jeśli w Polsce mamy dochody np. 100zł, to wpadniemy w najwyzszy prog podatkowy, bo 400 000 z ccypru wpłynie na widełki.

NAJWAŻNIEJSZE pytanie jest jednak następujące, i wciąż otwarte:
Ponieważ dochody spółki LLC w DE są przypisywane bezpośrednio właścicielowi, to czy to znaczy, że od razu musimy zapłacić podatek dochodowy w Polsce (np. co miesiąc, czy co rok), czy możemy ten podatek odkładać w czasie? Bo jeśli te dochody bezpośrednio przypisywane są właścicielowi, to nie ma znaczenia, czy przelejemy kasę na konto osobiste czy zostanie ona na koncie firmy - powinniśmy zapłacić podatek dochodowy, np. raz w roku i wykazać to w deklaracji PIT. Jeśli więc zarabiamy tylko na Forex to 19%, ale jeśli na usługach (? czy robienie stron przez internet pod to podchodzi - nie wiem, ale dobrze by było) to pewnie 32%...

zz
Maniak
Maniak

krafcio pisze:Czytaj ze zrozumieniem, kolego.
Przykładowa pożyczka to jeden ze sposobów na ominięcie nieograniczonego obowiązku podatkowego, którego nie da się ominąć bo oczywiście podatki trzeba płacić.
Czytaj ze zrozumieniem,kolego.Przykładowa pożyczka to NIE ! jest żaden sposób na ominięcie nieograniczonego obowiązku podatkowego.

Pozdrawiam.

tomek_25
Bywalec
Bywalec

Nie uwolnisz się .
Zawsze na końca łancucha korporacyjnego będzie osoba fizyczna.
Osoba fizyczna podlega nieograniczonemu obowiązku podatkowemu.

Dodano po 8 minutach:
Ponieważ dochody spółki LLC w DE są przypisywane bezpośrednio właścicielowi, to czy to znaczy, że od razu musimy zapłacić podatek dochodowy w Polsce (np. co miesiąc, czy co rok), czy możemy ten podatek odkładać w czasie? Bo jeśli te dochody bezpośrednio przypisywane są właścicielowi, to nie ma znaczenia, czy przelejemy kasę na konto osobiste czy zostanie ona na koncie firm
Przepraszam za zdublowany post.Otóż drogi Panie:
dochody spółki są przypisane bezpośrednio właścicielowi
Umowa o podwójnym opodatkowaniu z USA mówi jasno:
jeśli Polak zrobił dochód na terenie USA to wybiera gdzie chce płacić podatke.
Jeśli Polak mając spolke amerykanską zrobił dochód w Polsce/europie to podlega nieograniczonemu obowiązkowi podatkoweomu jak to @zz napisał.
Pozatym z automatu podpadasz pod tworzenie zakładu w Polsce.

Chodzi o to jak pozbyć się tego obowiązku ..a to jest jak widze niereealne a nawet jeśli realne to nielegalne :)
Jeśli ktoś ma pomysł to niech pisze.gdyby Delaware byla społką kapitałowa to byśmy byli w niebowzięci , wystarczyło by tam ryczałt z miejscowego CIT zapłacić,a dywidende by się wypłaciło raz na 5lat (na auto ,samochód).
Tak by się brało na kartę VISA i byłoby OK
Niestety jakiś geniusz wie że spółka osobowa nie majaca dochodów w USA =ryczałt 250$ ale tym sposobem wpędza nas w mukę bo z automatu musimy podlegać opodatkowaniu dodatkowemu CIT i od dywidend w kraju którego jesteśmy rezydentami.
Te Delaware zaczyna mi się coraz mniej podobać.

zz
Maniak
Maniak

tomek_25 pisze:to podlega nieograniczonemu obowiązkowi podatkoweomu jak to @zz napisał.
Cieszę się że się z kolegą zrozumieliśmy......

Jeśli ktoś ma pomysł to niech pisze.gdyby Delaware byla społką kapitałowa to byśmy byli w niebowzięci
Niech kolega uważnie przeczyta ten wątek jeszcze raz....
zapewniam że kolega będzie w niebowzięty....... :P

Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ