Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pełnomocnik »

Cóś na nowy tydzień... :lol:

Zeby się znów nie czepiano, ze niski TF to tym razem z tygodniowego TF, na miesięcznym też wyglda dobrze zwłaszcza ze dziś ostatni dzień handlu w tygodniu i miesiącu

EUR/CAD

Mocne S/R
fibo
mała dywergencja - nie ma na wykresie
tworzące się obięcie bessy na tygodnowym
tworzący się pin na miesięcznym
a co najwazniejsze cena ma troche luzu..
prosze o ew komentarze..

pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
nocnyjastrzab
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nocnyjastrzab »

Witaj asmodeus8

Zagranie w Twoim stylu, proszę napisz co o nim sądzisz.
Wejście w eu/pln, pozycja krótka.

Co za nią przemawia:

-poziom
-pinbar
-równa liczba 3,9600
-dywergencja

Z minusów (żeby nie było tak pięknie, trochę zapchany wykres i mały zysk) :D

(zapomniałbym dodać TP: 3,9479)

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

EUR/USD

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

Rzadko bawię sie w analizy dlugterminowe. Używam do nich głownie Elliota i fundamentów, dlatego rzadko cos rzuca mi sie w oczy. Jednak w tym przypadku wygląda to jasno:

EUR/USD

Kiedy pojawia sie ruch na bok w 3 falach , szukajcie trójkątnej formacji złożonej z 5 fal ( 5x ABC) Trójkąty pojawiają sie w przedostatniej fali, tak wiec macie je w 4 fali, czasami jako fala B korekty ABC . Czasami mogą wyglądać paskudnie ale na EU wyglądają całkiem nieźle, narazie.

Założenie 1: EU początek fali 4.

Obrazek

Zoom 4 fali 1H 5 fal ( 5x ABC) (Na koncu powinno byc "E" zamiast "e", sorry.)

Obrazek

Trojkaty, ten z EU wyglada jak contracting.

Obrazek

Obrazek

Pomysły na grę ?

Najpewniejszym wydaje sie long na początku fali E, oczekuje końca formacji na trendlinie w okolicach 1,5000, jest trochę pipsow do ugrania.

Można oczywiście wejść short na d albo grac korektę ABC po końcu fali 5.
Skalpowanie ze świeczek jest skuteczne ale to na planowaniu takich trejdow robi się pieniadze.

Ja jestem long od E.

Happy trading :)
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

EUR/GBP Weekly

Generalnie wszystko sie zgadza. TP to obszar zaznaczony na niebiesko.
Zaznaczam ze jest to weekly trade, prawdopodobnie może zając z tydzień. Nie wchodzić jeżeli nie macie na stopa.

Wogole niechętnie zamieszczam pomysły na setupy, nie chce żeby ktoś winił mnie za stracone pieniądze, polecam demowac i grac na własna odpowiedzialność.

Obrazek
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

nocnyjastrzab pisze:Witaj asmodeus8

Zagranie w Twoim stylu, proszę napisz co o nim sądzisz.
Wejście w eu/pln, pozycja krótka.

)
Głownie z powodu zapchanego wykresu, odpuścił bym sobie ten setup. Spadająca cena może odbić sie w każdym momencie od mini S/R stworzonych w tej konsolidacji.

Happy Trading :)

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Pełnomocnik pisze:Cóś na nowy tydzień... :lol:

Zeby się znów nie czepiano, ze niski TF to tym razem z tygodniowego TF, na miesięcznym też wyglda dobrze zwłaszcza ze dziś ostatni dzień handlu w tygodniu i miesiącu

pozdrawiam
Hej Pełnomocnik.

Na moim Feedzie niestety nie widzę mocnego engoulfing.

ja(rek)
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: ja(rek) »

Witam,

Dzieki Asmo za rozrysowanie edka. Ja pierwotnie widzialem potencjalne wejscie na long w okolicy 1.33 po korekcie (jak na screenie). Miejsce wydaje sie calkiem dobre bo na SR i Fibo 38.2, do tego jakis ladny mlotek i mozna by wchodzic. Teraz jednak cena jest w konsolidacji i trojkaty, ktore rozrysowales wydaja sie byc znacznie bardziej prawdopodobne.

Wielkie dzieki za analize, pozdrawiam.
ja(rek)

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Re: EUR/GBP Weekly

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

asmodeus8 pisze: Wogole niechętnie zamieszczam pomysły na setupy, nie chce żeby ktoś winił mnie za stracone pieniądze, polecam demowac i grac na własna odpowiedzialność.
Nie przejmuj się :) Fajnie by było jakbyś Ty oraz inni zamieszczali pomysły na setupy, które się udało wypatrzeć. Zawsze wspólnymi siłami może uda się wyśledzić jakieś pewniejsze zagrania.
Poza tym uważam, że nikt Cię winił nie będzie jak nie wypali dany setup. Po to są SL i gra na demo jeżeli ktoś czuje się nie pewnie. Tak więc jeżeli masz możliwość to śmiało wrzucaj jakieś analizy, itp. Nawet nie koniecznie te co chcesz zagrać ale i też takie, ktorym warto się przyjrzeć.

Pozdrawiam

Aha, E/U jak narazie wygląda, że może się sprawdzić, ciekawe jak dalej sytuacje się rozwinie.

Awatar użytkownika
mateo
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mateo »

Witam

popieram przedmówcę tzn. też uważam że każdy ma swój rozum i wie czy wejść czy nie ..... to tylko ewentualne poziomy na które warto zwrócić uwagę 8) ....
co do E/U to jestem za spadkiem do 1.35 lub nawet 1.33 potem long ale czas pokarze co będzie .....
dla urozmaicenia proponuję zwrócić uwagę na USD/JPY niezła dywergencja plus istotny poziom niedaleko tak więc czekam by wejść

Asmo super robotę tu robisz

pozdrawiam Mateo

Awatar użytkownika
commax
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: commax »

asmodeus8 pisze:Rzadko bawię sie w analizy dlugterminowe. Używam do nich głownie Elliota i fundamentów, dlatego rzadko cos rzuca mi sie w oczy. Jednak w tym przypadku wygląda to jasno:
Ja również jestem zdania, że nie należy lekceważyć fundamentów. poniżej przykład. NZDJPY H4 wyraźny Descending, fala 5 pięknie się zamyka mamy engolfing i wszysko czego nam potrzeba na całkiem niezły setup lecz dalszy rozwój sytuacji mógł skończyć się bólem głowy. choć nie wykluczone, że formacja się wypełni. co się stało?
Niepewność co do fundamentów właśnie. w tym konkretnym przypadku oczekiwanie na wynik posiedzenia Banku Centralnego Japonii i New Zealand skutecznie ostudziło głowy byków na pierwszym dość mocnym SR Wystarczyło mieć to na uwadze żeby nabrać dystansu do setupu w potencjalnie najlepszym miejscu.

Obrazek

Przyłączam się do gratulacji!
Robisz świetną robotę Asmo
Never "Drive" Faster Than Your Guardian Angel Can Fly

ODPOWIEDZ