Price Action - Asmodeus8 Journal
Pełnomocnik nie obraz sie ale dobrze by było żeby to o czym piszesz było czytelne na wykresie. Gdzie wszedles w trejd, gdzie było wyjście (wystarczy przeciągnąc LPM z historii transakcji na wykres i pojawią się strzałki) ? Który pinbar ? Jakie fibo ? Gdzie dywergencja ?
Sugeruję żeby zrzuty z miejszych interwałów niż H4 wrzucać do wątku "Naked trading" w dziale systemy i strategie i ewentualnie dać w journalu linka żeby nie robić zamieszania tutaj. Zamysłem Asmo była gra głównie na podstawie interwału dziennego.
Sugeruję żeby zrzuty z miejszych interwałów niż H4 wrzucać do wątku "Naked trading" w dziale systemy i strategie i ewentualnie dać w journalu linka żeby nie robić zamieszania tutaj. Zamysłem Asmo była gra głównie na podstawie interwału dziennego.
Pełnomocnik pisze:Coś się kroi też na USD/CHF i na GBP/AUD ale na tej ostatniej mam za duży spred ale jak ktoś ma mniejszy to moze zwrócić uwage.. nie będe już tego wklejał.. to w końcu jurnal Asmo.![]()
Pozdrawiam wszystkich
Dobra robota Pelnomocnik!
O takie Piny jak na GBP/USD nam chodzi ale co sie kryje akurat za tym pinem ?
GBP/USD – od 18/10 cena konsolidowała się. Po czym nastąpił gwałtowny breakout. Dla mnie ten pin jest efektem wychodzenia z pozycji. Byki zajęły pozycje, po dotarciu do TP sprzedali. Stad nagła cofka. Pin bar powstał w godzinach wieczornych, pod koniec sesji US. Nie sadze żeby teraz pojawili sie sprzedający. Nie widzę dywergencji. Cena nieustannie testuje 1.6000 . Robi się trochę za ciasno.
Moja prognoza na USD/GBP to przebicie 1.6000 w niedługim czasie z powodu kolejnego pakietu stymulacyjnego FED który zapowiada inflacje dolca. Relatywni dobre wiadomości dla brytyjskiej gospodarki w polaczeniu ze zdecydowanymi reformami konserwatystów : ciecie socjala, w administracji ,wspieranie prywatnych przedsiębiorców.(“off top, tak się powinno reagować jak sie ma kryzys a nie drukować kasę US, albo nic nie robić PL”) Spowoduje wzrost zaufania do Funta szterlinga.
NZD/USD – Sytuacja podobna, wyjcie z longa po engoulfing który powstał wczoraj. Setup lepszy niż GBP/USD mimo to dla mnie pass.
Na USD/CHF czekam jak pies na kość. W ciągu 2 lat nie widziałem takiej dywergencji !!!
Gdyby dzisiejsza świeczka zamknęła się mocniej, na 1h i 4h mamy jakieś karłowate piny.
Naprawdę mnie korci

to w końcu jurnal Asmo
Czujcie sie jak u siebie

"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas
- Pełnomocnik
- Pasjonat
Nie gniewam się...
spoko
Wezme twoje sugestie pod uwage
Jak słusznie zauważyłeś ,,zamysłem Asmo była gra głównie na podstawie interwału dziennego,, - głównie ale nie tylko przejżyj dokładnie jurnal Asmo napewno tego nie pominiesz..
Z resztą niech Asmo się na ten temat wypowie...
Co do opisywania gdzie co jest ... oki postaram się dokładniej wskazywać wszystko na wykresie.. myślałem ze wszystko jest czytelne nie wziołem tylko pod uwage ewentualnych nowych czytelników jurnala - mogą nie wiedzieć o co chodzi...
Pozdrawiam

Wezme twoje sugestie pod uwage
Jak słusznie zauważyłeś ,,zamysłem Asmo była gra głównie na podstawie interwału dziennego,, - głównie ale nie tylko przejżyj dokładnie jurnal Asmo napewno tego nie pominiesz..

Z resztą niech Asmo się na ten temat wypowie...
Co do opisywania gdzie co jest ... oki postaram się dokładniej wskazywać wszystko na wykresie.. myślałem ze wszystko jest czytelne nie wziołem tylko pod uwage ewentualnych nowych czytelników jurnala - mogą nie wiedzieć o co chodzi...

Pozdrawiam
Chciałbym wprowadzić pewna metodę i pomysł na naukę PA, dlatego sugeruje żeby każdy kto chce się z nią zapoznać, zaczynał od 1D interwałów.bigben pisze: Zamysłem Asmo była gra głównie na podstawie interwału dziennego.
Jednak nie widzę przeszkód żeby demowac 4H, tym niemniej najważniejszej cechy ""cierpliwości" uczysz się z dziennych.
Przyznam sie ze zdarza mi sie poszalec na mniejszych TF
Happy Trading
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas
Jak uwaznie doczytałem Twoj post to wejscie było zaznaczone w zielonym prostokącie, a wyjście w czerwonymPełnomocnik pisze:Co do opisywania gdzie co jest ... oki postaram się dokładniej wskazywać wszystko na wykresie.. myślałem ze wszystko jest czytelne nie wziołem tylko pod uwage ewentualnych nowych czytelników jurnala - mogą nie wiedzieć o co chodzi...
Very Happy

Słuszna sugestia.Pełnomocnik pisze:Z resztą niech Asmo się na ten temat wypowie...
Mnie też. Jeśli tych transakcji jest więcej niż 2-3 dziennie to na 90 % dzieje się to ze szkodą dla mojego konta demoasmodeus8 pisze:Przyznam sie ze zdarza mi sie poszalec na mniejszych TF

Na marginesie to szkoda że ten temat ostatnio podupadł na forum. To wątek ściśle pokrewny z tym co naucza Asmo.Dotyczy czystej PA - bez żadnych wskaznikow.bigben pisze:Sugeruję żeby zrzuty z miejszych interwałów niż H4 wrzucać do wątku "Naked trading"
Ostatnio zmieniony 28 paź 2010, 23:21 przez bigben, łącznie zmieniany 1 raz.
- Pełnomocnik
- Pasjonat
Również zwróciłem uwagę na engulfinga na uc tyle, że dla mnie powodem nie wchodzenia jest nie opłacalne r/r. Wsparcie na poziomie 0.9700 mnie odstraszyło, zawsze można próbować wejścia z niższego tfu.
Pozdrawiam
Riddle
Pozdrawiam
Riddle
Forex to nieograniczone źródło pieniędzy, które wystarczy umieć podnieść !
“Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego.”
“Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego.”
Ciekawy Ten UC
Dziś ostatni dzień handlu w tym miesiącu. Ładny pin na trzeci raz testowanym wsparciu. Trend spadkowy słabnie. Na niższych TFach są raczej sygnały sprzedarzy a ja tu szukam miejsca na Long.
Na Weekly jest powrót do oporu i może być tak, że cena poleci dalej na dół.
Więc mamy ciekawą sytuację na tej parze. Może wspólnymi siłami obierzemy prawidłowy kierunek z RR 1:10
Dziś ostatni dzień handlu w tym miesiącu. Ładny pin na trzeci raz testowanym wsparciu. Trend spadkowy słabnie. Na niższych TFach są raczej sygnały sprzedarzy a ja tu szukam miejsca na Long.
Na Weekly jest powrót do oporu i może być tak, że cena poleci dalej na dół.
Więc mamy ciekawą sytuację na tej parze. Może wspólnymi siłami obierzemy prawidłowy kierunek z RR 1:10

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ech...