witam, dzis long na EJ w związku z odbiciem od ZL wzrostowej na 1H.
...stop loss
candle system by sgorn
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 27 paź 2010, 08:30 przez sgorn, łącznie zmieniany 1 raz.
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.
i dorzucam shorta na usdcad, odbicie od ZL 4H i 1H
...i znow stop loss
kur....a pojdzie sie pochlastac, zeby wylapac 2 SL w ciagu paru minut... ehhh trzeba szukac dalej.
...i znow stop loss
kur....a pojdzie sie pochlastac, zeby wylapac 2 SL w ciagu paru minut... ehhh trzeba szukac dalej.
na USDCAD zakryta zostala ZLka 1H...szukam okazji by zamknac z palca ta pozycje...
...i tak zamiast zamknac pozycje z palca na zero( bo byla taka okazja) to cos mnie podkusilo by przetrzymac dane..ehh, no i SL.
...i tak zamiast zamknac pozycje z palca na zero( bo byla taka okazja) to cos mnie podkusilo by przetrzymac dane..ehh, no i SL.
grajac ta metoda jakis czas, nasunely mi sie pewne refleksje, dla niektorych moze oczywiste i banalne. Napisze o tym, bo czasem własnie te " oczywiste i banalne" spostrzeżenia nie są zauważalne
jak wiadomo ZLki pojawiaja sie w momencie kiedy cena pokonuje opór, rysując odpowiednia swiece MOMO, święce ktora czesto jest duzo wieksza od poprzedniej, swięce ktora zamyka sie ponizej/powyzej oporu/wsparcia. Pojawia sie pytanie ktora ZLka jest istotna? Wiadomo ,im wyzszy interwal tym ZLka nabiera znaczenia. W jaki sposob ja oznaczam ZLki i czym sie kieruje nadajac znaczenie poszczególnym poziomom. Na screen 1 wykres 4H , nanosze ZLki w oparciu o swiece. screen 2 to ten sam wykres tylko po zejsciu na 1H. Tutaj nastepuja poprawki ZLek z 4H, jak widac Zlki z 4H pokrywaja sie idealnie z dołkami/górkami (HL/LH) wykresu 1H. Screen 3 to naniesione Zlki 1H a screen 4 to poprawka tychże ZLek na wykresie 15M. Interwal 1H sluzy mi do sprawdzenia wiarygodnosci ZLki z 4H, a interwal 15M sluzy do weryfikacji Zlki z 1H. Tak to ja postrzegam i poki co dziala. oczywiscie nie wspomne ze kluczową technika jest Price Action. umiejętne oznaczenie na wykresie swingów korekcyjnych i tych zgodnie z trendem pozwala wylapac ruchy w ktorych stosunek RR jest naprawde zadowalajacy( duzo wiekszy niz 2-3).