Witam, oto moj pierwszy journal. mam nadzieje ze utrzyma sie jakis czas. Chce tu przecwiczyc swoja drugą strategie ktora opracowałem gapiąc sie godzinami /dniami w wykresy

. jak ja tu dopracuje i bedzie szlo dobrze, skoncze dalsze rozpisywanie, gdyz bedzie mijalo sie to z celem. To co zostanie tu napisane i tak bedzie mialo jakas wartosc merytoryczna. Podkreslam, ze celem journala jest dopracowanie i sprawdzenie strategii w grze, jak i wieksza dyscyplina. Journal motywuje do tego ze ciagle trzeba byc aktywnym ,zatem bede musial dac z siebie wszystko, co moze zaowocowac dobrymi wynikiami.Chce sie bardziej zmotywowac do ciezkiej pracy dlatego zakladam journal.W dodatku chce sie z Wami podzielic metodą, moze ktos jeszcze z tego skorzysta, czego wszystkim zycze

Obecnie w realu gram systemem bazujacym na srednich( pochodna GMMA) . interwal 5M. jako ze zmusza mnie to do ciaglego siedzenia przed monitorem zaczalem szukac czegos co troche mi da luzu czasowego,czyli szukalem strategii ktora dzialala by na interwalach H4, 1H i max 15 M. Jest tego sporo na rynku, jak wiemy. Szukalem czegos co mi bedzie odpowiadac w 100 %. Strategia to czysty wykres ,bez wskazników typu MACD, RSI itd itd. Same swieczki. Jedyny wkaznik co custom candle,ktory daje mi podglad na swieczki z wyzszego interwalu. Do tego wsparcia i opory z H4. Tu troche będe sie wspieral strategią Zero Line.
Broker AM, konto 5000zl, na razie demo. Jak bedzie szlo fajnie przeskocze na real.Wejscia beda wrzucane w czasie rzeczywistym.
pary walut to EU i GJ, raczej w godzinach 7.30-16:00.
Money management:
-2 % risk
- reward/risk >=3
zaraz wrzuce idee i jak to bedzie wygladac, łącznie ze screenami.
P.S.
jedna sprawa:
-prosze o tylko konstruktywne uwagi, inne, nic nie wnoszace beda usuwane