Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mike_Scofield »

asmodeus8 pisze:Moja filozofia forexa nie jest wyścig w formule jeden ale łowienie ryb : ) Wybieram sobie miejsce, zarzucam wędkę i czekam spokojnie, albo będzie branie albo nie. Jestes snajperem a nie kolesiem szalejącym z shotgunem;)
Wszystko prawda asmodeus8.
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

Nowy Film

Przyszedł mi do głowy po przeczytaniu dyskusji o strefach czasowych:

Co jest ważne w pinbarze ? Wick i mała główka.

Zapraszam do oglądania:

http://www.youtube.com/watch?v=gNHuoSoBLMs[/u]
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

candleelephants
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: candleelephants »

"nieśmiertelny paint w akcji" :D
If i were a rich man, yubby dibby dibby dibby dibby dibby dibby dum!

Awatar użytkownika
mateo
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mateo »

witam wszystkich

asmodeus8 filmy naprawdę rewelacja ja właśnie tak do tego zacząłem podchodzić że łączyłem kilka świec dlatego nie za bardzo się przejmowałem że u jednego tak wygląda a u innego inaczej dla mnie też najważniejsze jest tak jak wspominałeś miejsce gdzie cena może napotkać opór bądź wsparcie a potem układam sobie świece jakie nastąpiły nie powiem że wszystko się udaje ale najważniejsze jest by mieć odpowiedni SL który nas nie zaboli bo można mieć kilka strat a jeden konkretny trejd który zrekompensuje wszystko dlatego zajołem się PA bo nauczył mnie cierpliwości,fakt że czasami za wcześnie wyjdę z dobrego trejdu ale to też trzeba się nauczyć tak jak wcześniej wspomniałem mam nadzieje że eur/gbp dojdzie do 0.8600 jak nie dojdzie to trudno grunt że SL jest już na plusie no i usd/cad jestem na L od poziomu 1.000 no i liczę że 1.0700 dojdzie ale też SL na plusie tak więc już za bardzo się tymi pozycjami nie przejmuję i szukam nowych wejść ,cierpliwość i lokacja według mnie to bardzo ważna sprawa dla trejdera świece są u mnie mniej ważne bo jak mówiłem wcześniej poziomy u wszystkich są te same

Awatar użytkownika
Ciekawy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Ciekawy »

asmodeus8 gratulacje - fajny wątek. Bardzo obrazowe filmiki dla początkujących. Świetna robota.

ps. jeśli chcecie sobie rozszerzyć wiedzę odnośnie świec to polecam książkę Steva Nison - świece i inne jepońskie techniki analizowania wykresów. Czytałem ją na początku mojej przygody i wg mnie jest napisana w prosty i zrozumiały sposób - zupełnie tak jak to tłumaczy asmodeus8.

Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TeXs »

Mateo,

wnioskuję o dużą pochwałę dla Ciebie.
Przelać to wszystko jednym ciągiem bez interpunkcji to niezłe wyzwanie.

Pewnie w podstawówce z "polaka" nie byłeś orłem a może to po prostu wina nauczycielki, pewnie stara brzydka ropucha nie przykładała się za bardzo.

pozdrawiam,
TeXs

Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Fesiek »

Oto dwaj brokerzy. Bossa i Admiral. Kabel h4. Sami popatrzcie na różnice w świecach. Poziomy SR takie same. Wynika z tego, że trzeba dobrze analizować cenę by przy ważnym SR mieć potwierdzenie kierunku w postaci pinbara. Nowa formacja: "ukryty pinbar". :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ech...

Awatar użytkownika
mateo
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mateo »

TeXs pisze:Mateo,

wnioskuję o dużą pochwałę dla Ciebie.
Przelać to wszystko jednym ciągiem bez interpunkcji to niezłe wyzwanie.

Pewnie w podstawówce z "polaka" nie byłeś orłem a może to po prostu wina nauczycielki, pewnie stara brzydka ropucha nie przykładała się za bardzo.

pozdrawiam,
TeXs
denks :lol:

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

PA działa na każdym TF.

EUR/USD 1 h

Obrazek

Te dwa, mimo ze stoi na nich daily, sa 1H. 1pip spreadu :)

Obrazek

Obrazek

To sie zdarza cały czas. Jeżeli jesteś początkujący obserwuj, demuj. Kiedy będziesz gotowy takie sytuacje , one będą nadal sie zdarzały. To nie wyścig.

Happy trading : )
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bigben »

Co myślicie o Kangurze ? Wydaje się że jest na mocnym wsparciu. Minus tego setupu to napewno brak nowego HH.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ