Price Action - Asmodeus8 Journal
- Pełnomocnik
- Pasjonat
- Pełnomocnik
- Pasjonat
Myślę że nie można zignorować wykresu dziennego. Ładna formacja "nad i pod", silny opór który wczesniej pełnił rolę wsparcia, okrągły, psychologiczny poziom. IMO ten pinbar z miesięcznego odbił się z próżni. Wieści o uruchomieniu QE2 także nie powinny nastrajać "byczo". Poza tym miesięczna świeca się jeszcze nie zamkneła więc nie ma powodu by się nią przejmować, szczególnie jesli się nie jest długodystansowcem..zbyszek998 pisze:Ktoś dostrzegł monthly usdchf. Za kilka dni kończy się miesiąc i jakże ładna świeczuszka się nam wyrysowala. Myślę, że nie można jej zignorować Wink
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Witam wszystkich
Przyznam ze nie spodziewałem sie takiego odzewu, nie wiem jak sie zabrać do odpowiadania nawet
Przyznam ze nie spodziewałem sie takiego odzewu, nie wiem jak sie zabrać do odpowiadania nawet

"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas
EUR/GBP Weekly
Ten wykres, to kolejny powód przez który powiedziałem sobie ze mógłby być juz piątek.

Swoja droga tygodniowy wykres EUR/GBP to cudo i popis PA w czystej postaci.
Trochę inny rodzaj dywergencji : tym razem ukryta:
http://www.babypips.com/school/hidden-divergence.html
Happy trading : )

Swoja droga tygodniowy wykres EUR/GBP to cudo i popis PA w czystej postaci.
Trochę inny rodzaj dywergencji : tym razem ukryta:
http://www.babypips.com/school/hidden-divergence.html
Happy trading : )
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas
bigben pisze:Witaj ponownie Asmo. Nie musisz wszystkiego komentować. Tymbardziej że podczas Twojej nieobecności przydarzyły się też off-topy i zrobił się mały śmietnikasmodeus8 pisze:nie wiem jak sie zabrać do odpowiadania nawet Smile.
Raczej twórczy nieład : ) Podoba mnie się
Cześć Ramzes, witam na watku.Ramzes pisze:Hmm..
Jest jeden plus tej strategii. Ciezko nam bedzie cokolwiek stracic nie handlujac wogole. Wtedy wystarczylby jeden strzal lub dwa i kazdy bylby zadowolony. Gorzej jak sie nie trafi ze dwa razy na trzy trejdy.
Bardzo słuszna uwaga .
Twoja wypowiedz daje okazje do psychologicznych wywodów. Bardzo wielu ludzi skuszonych Web marketingiem i reklamami w stylu X-trade brokers z McLarenem w roli głównej (Wyścig, formula1.)myśli ze forex jest doskonałym miejscem na błyskawiczne pomnożenie kapitału.
Szokujące jest to ze duża cześć aspirujących traderow rejestruje się u brookera pakuje tam prawdziwie pieniądze, czyta może jeden lub dwa poradniki i błyskawicznie chce się znalesc w samym środku akcji. Plując sobie w brodę za wszystkie okazje które w tym momencie ich omijają.
Statystyki sa brutalne. 95% odpada na starcie. Dlaczego ?
Głownie z braku solidnego przygotowania, wiedzy, doświadczenia.
Schodzenie na niższe TF, przecież na nich więcej się dzieje wiec jest więcej sygnałów, wiec więcej okazji do przyjęcia pozycji = więcej pieniędzy.
Grzech nr 1 ovetrading.
Żeby grac na niższych TF trzeba być mistrzem we wszystkim, wejściu wyjściu, trade managmencie i psychologii.Pamiętaj ze twoim największym wrogiem nie jest rynek ale ty sam i twój brooker.
Moja filozofia forexa nie jest wyścig w F1 ale łowienie ryb : ) Wybieram sobie miejsce, zarzucam wędkę i czekam spokojnie, albo będzie branie albo nie. Jestes snajperem a nie kolesiem szalejącym z shotgunem;) Skupiam się na ochronie kapitału, minimalizowaniu ryzyka. Set up musi mnie przekonać do przyjęcia pozycji . Czekam cierpliwie.
Oczywiście PA działa na niższych TF, ale chce żeby mój journal był tez pomocą dla stawiających pierwsze kroki. I jestem przekonany ze Dzienny TF jest najlepszy na rozpoczęcie nauki. „Proszę sobie szaleć na demo z 15 minutowych TF jeśli taka ochota”. Natomiast z ciężko zarobionymi pieniędzmi odradzam takim Się tam zapuszczać.
Pozdrawiam i życzę sukcesów.