Never Lose Again by DRAGON33

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TeXs »

Mike,

Ty chyba wyczerpałeś już limit pochwał na dzisiaj ;)
Ostatnio zmieniony 26 paź 2010, 12:28 przez TeXs, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mariusz M.
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Mariusz M. »

Dzisiaj się troszkę bawiłem tym systemem a właściwie próbowałem go zrozumieć/nauczyć się/rozkminić ... różnie to wychodzi póki co za bardzo nie wiem jeszcze w którym kierunku podążać...ale suma sumarum 37pips do przodu
"Jedyny łatwy dzień... był wczoraj "

Awatar użytkownika
HunterPL
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: HunterPL »

to dopiero pierwszy dzień:D to o niczym nie swiadczy... ale życzę powodzenia a nawiasem mowiac dzis byla idealna sytuacja na gbp/usd pare godzin temu na dobre ponad 50 pipsow bez rzadnej z korekty a gdyby potrzymac dluzej to niechce nawet wiedziec jaka okazje stracilem :P:P

Dodano po 2 minutach:

sory bez korekty nawet na kolo 90 -100 pipsow tym bardziej niechce wiedziec co by bylo jakby sie potrzymalo troche dluzej :P
Pieniądze są krwią tego świata...

Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

HunterPL pisze:.... sory bez korekty nawet na kolo 90 -100 pipsow tym bardziej niechce wiedziec co by bylo jakby sie potrzymalo troche dluzej :P
dokładnie HunterPL :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 26 paź 2010, 12:25 przez TeXs, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
HunterPL
Pasjonat
Pasjonat

ale powiem ci texs ze chyba szykje sie nudny dzien... jesl chodzi o liczbe sygnalow NLA patze na kilka glownych walut i krosow i cos jakby sie nie do konca obudzily... dzis byl uwazal z uzywaniem NLA oprocz pary GBP/usd jak tylko korekta sie skonczy wchodzic :)

Dodano po 1 minutach:

chodz mozna jeszcze liczyc na eur/jpy co myslicie?

Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

Zobacz jak ładnie układały się poziomy na M5 - na to też warto zwracać uwagę :)
dla mnie poza fibo, to jest dodatkowy sygnał do zajęcia odpowiedniej pozycji.
Ostatnio zmieniony 26 paź 2010, 13:19 przez TeXs, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
HunterPL
Pasjonat
Pasjonat

dokladnie zarzykowalem (mam ciagle otwarta pozycje)ale dopiero na 4 ... niewiem czy nie za pozno...

Dodano po 52 sekundach:

narazie 11 pisow jest na plus ale to nic nie znaczy ... tu zachwile moze byc ostry zjazd w dol

Dodano po 2 minutach:

licze na to ze przebije te kropki na samej gorze bo ja nie to RR nie bedzie wygladalo ciekawie i nie oplacalo sie wejsc...

Dodano po 3 minutach:

jak widac probowalem wejsc wczesniej ale spanikowalem :D:D(wiem wiem trza sie trzymac swoich zasad niestety jeszcze czasem mi to nie wychodzi)

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TARKIN »

Mike_Scofield pisze:
TARKIN pisze:szukałem na forum kreslika czy TRO zrobił ulepszoną wersje sesyjnych świeczek jak na razie nie znalazłem
Pozostaje wiec postawić sobie poziomą linie poziome na poziomie rozpoczęciu sesji.
Zamiast rysować poziome kreski możesz zastosować dwa wskaźniki:
- SESSIONS (zmodyfikowany przez TRO i pokazujący dokładnie sesje na wykresie);
- TRO TRAINING WHEELS (ustawia się w nim dokładnie czas brokera i czas rozpoczęcia danej sesji). Po odpowiednim wpisaniu parametrów wskaźnik traktuje jako nowe "dni" sesje zaczynające się odpowiednio wg polskiego czasu:
23:00 AU
01:00 TY
09:00 LD
14:00 NY
Wskaźnik na danym wykresie pokazuje w zależności od sytuacji odpowiedni tekst:
"ONLY TRADE LONG/ SHORT" albo "WAIT".
bezbłędnie rozumiem: "ONLY TRADE LONG/ SHORT" - obecna cena jest wyższa / nizsza od ceny otwarcia danej "sesji" .
ale co ma na mysli wskaznik gdy kaze mi "czekać" ??? albo żebym był "gotowy" (odpowiednio z kolorem czerwonym lub zielony (sel / buy)
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

Awatar użytkownika
HunterPL
Pasjonat
Pasjonat

trading wheels analizuje jeszcze swieczke h1 jak jest niezgodna to masz czekac... a jak jest zgodna ale np m15 jest nizgodne to pisze badz przygotowany... ogolnie rzeczbiorac malo wazne

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mike_Scofield »

TARKIN pisze:ale co ma na mysli wskaznik gdy kaze mi "czekać" ??? albo żebym był "gotowy" (odpowiednio z kolorem czerwonym lub zielony (sel / buy)
Aleś Ty mało cierpliwy. Poobserwuj trochę i zauważysz. :lol:
Wrzuć sobie wskaźnik na początek na M1 i obserwuj (będzie szybciej widać o co chodzi).
Jak np świeca H1 będzie czerwona i D1 czerwona, ale akurat M1 będzie zielona, to każe Ci być gotowym (więc nie odchodź od kompa) i jak tylko się pojawi czerwona M1 to GO SHORT.
Jak jest WAIT to jest "niezgodność" między H1 i D1 więc spokojnie możesz iść na kawę i czekać do następnej H1 (ewentualnie jak H1 zmieni kolor).
HunterPL pisze:trading wheels analizuje jeszcze swieczke h1 jak jest niezgodna to masz czekac... a jak jest zgodna ale np m15 jest nizgodne to pisze badz przygotowany... ogolnie rzeczbiorac malo wazne
Hunter widzę wie o co biega i zdążył mnie wyręczyć ... :lol:
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield

ODPOWIEDZ