Never Lose Again by DRAGON33

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Mariusz M.
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Mariusz M. »

Dzisiaj ustrzeliłem 64 pipsy na krótkich skalpach na edku... dzień na plus i na dzisiaj dość. Można było dzisiaj sporo nakosić...ale niestety praca do 15 a zanim zasiądę to jest grubo po 16 - chyba trzeba zwolnic się z pracy :)

Ciągle mam problemy z wyborem kierunku bo grając na M15 gdy D1 mam czerwone(np) często M1 lubi być pomiędzy Long a Short i przeskakuje..wtedy mam zagwostkę. Dzisiaj udało mi się w miarę ładnie trafiać i jestem zadowolony..chociaż robię błędy za które sam siebie w głowie karam a mimo to je powtarzam..choćby SL....
"Jedyny łatwy dzień... był wczoraj "

Awatar użytkownika
HunterPL
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: HunterPL »

powiem ci ze oprocz gbp/usd czyli cos conajmniej 90 pipsow to nic niestarciles(byloby co jeszcze na sile ale nic takiego szablonowego i z wiekszym ryzykiem i gorszym RR)ogolnie dziwny dzien... ale po dzisiejszym popoludniu (nie bylo mnie na FX :( ) jutro zapowiada sie wysmienicie:)

Dodano po 5 minutach:
Mariusz M. pisze:Dzisiaj ustrzeliłem 64 pipsy na krótkich skalpach na edku... dzień na plus i na dzisiaj dość. Można było dzisiaj sporo nakosić...ale niestety praca do 15 a zanim zasiądę to jest grubo po 16 - chyba trzeba zwolnic się z pracy :)

Ciągle mam problemy z wyborem kierunku bo grając na M15 gdy D1 mam czerwone(np) często M1 lubi być pomiędzy Long a Short i przeskakuje..wtedy mam zagwostkę. Dzisiaj udało mi się w miarę ładnie trafiać i jestem zadowolony..chociaż robię błędy za które sam siebie w głowie karam a mimo to je powtarzam..choćby SL....
nie kapuje uzywasz NLA? to po jaka cholere ci M1?? chyba ze zrobiles maly blad i chciales napisac m15 ale to wtedy tez bez sensu bo wskaznik TRAINING WHEELS nie zmienia za duzo razy sygnal z long na short raczej jest long/short a pozniej czekaj albo przygotuj sie.... chyba ze akurat byloblisko rozpoczecia jakiejs sesji...

Dodano po 4 minutach:
Mike_Scofield pisze: akurat M1 będzie zielona, to każe Ci być gotowym (więc nie odchodź od kompa) i jak tylko się pojawi czerwona M1 to GO SHORT.
a na tej podstwie m1... ale nie wiem czy sie zgodze z tym zdaniem ale moze za krotko jeszcze obserwuje ten wskaznik... mi sie wydaje ze to nie zalezy od m1 ale od interwalu na ktory patrzysz i swieczki jaka reprezentuje

Dodano po 41 sekundach:

np. w moim przypadku m15... ale glowy nie dam:) poprawcie mnie jakby co...
Pieniądze są krwią tego świata...

Awatar użytkownika
Mariusz M.
Gaduła
Gaduła

Aaa...nie M1 tylko H1..sory ale nie wiem czemu napisałem M1....zwykły błąd, myślałem cały czas o H1 i D1 i M15.
Jeszcze raz Sorry.

Awatar użytkownika
HunterPL
Pasjonat
Pasjonat

Mariusz M. pisze:Aaa...nie M1 tylko H1..sory ale nie wiem czemu napisałem M1....zwykły błąd, myślałem cały czas o H1 i D1 i M15.
Jeszcze raz Sorry.
nadal jesli zestawie to z twoja poprzednia wypowiedzia to nei kapuje ale zostawmy to szkoda zasmiecać wątku :P

Awatar użytkownika
Mariusz M.
Gaduła
Gaduła

Dlaczego ??

Podgląd mam cały czas na M15.

Dzisiaj było tak, że D1 świeciło się cały czas na czerwono, kanał szedł do dołu.
Gdy M15 miałem czerwone oraz H1 przygotowywałem się do Shorta, jednak prawie zawsze jest tak, że to H1 mi mrugało raz na long to znowu na short..i tak cały czas..jak już się wszystko zaświeciło jak trzeba wchodziłem w pozycję..i często było tak że za chwile miałem wsio odwrotnie czyli
M15 long, H1 long tylko D1 short... i to jest mój problem.
Dzisiaj nie ustawiłem SL(nie krzyczcie- wiem że źle) bo uparłem się po analizie że odbicie będzie gdzieś na poziomie 1.383 - i chyba się nie pomyliłem.

Myślę że za bardzo gram emocjami i to że nie biorę do głowy statystyk o których pisał HEX w swoich pierwszych postach.

Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TeXs »

Mariusz M. pisze:..jak już się wszystko zaświeciło jak trzeba wchodziłem w pozycję..i często było tak że za chwile miałem wsio odwrotnie czyli
M15 long, H1 long tylko D1 short....
Nie kombinuj za bardzo.
najważniejsze to ustalić kierunek i wejść w odpowiednim miejscu
zerknij na poniższy screen i zobacz jak ładnie układają się coraz niżej szczyty przy opadającym kanale.
Tego się trzymaj i nie przejmuj się tym, że zamruga Ci lampka nie na taki kolor jak trzeba :)

Powodzenia,
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
HunterPL
Pasjonat
Pasjonat

mam dla ciebie rozwiazanie w wypadkach jak ci miga d1... olej d1 popatrz na to jak sie ukladaja kolejne szczyty/dolki... ogolnie zawsze na to patrz ale szczegolnie w tym wypadku...

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mike_Scofield »

TeXs pisze:zerknij na poniższy screen i zobacz jak ładnie masz coraz niżej szczyty przy opadającym kanale
A jakby piramidkę ustawić, to by było pipsiorów ... :lol:
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield

Awatar użytkownika
Mariusz M.
Gaduła
Gaduła

Właśnie z tym odpowiednim miejscem ma problem - ale uczę się i mam zamiar to wyeliminować, bo system ma potencjał.

Awatar użytkownika
HunterPL
Pasjonat
Pasjonat

ooo dokladnie o to mi chodzilo papatrz co texs ci pokazje :) ja dzis tylko 27 pipsow...

ODPOWIEDZ