Z tego, co można zauważyć informacji została podana do publicznej wiadomości a wiec wszystkim oddadzą kasęOanda pisze: Hello,
As most of you are already aware, during this mornings NFP announcement the spread on GBP/USD rose to 200 pips.
This increase was an operator error. OANDA is very sorry that this occurred.
We are in the process of reversing and fixing trades that were incorrectly filled due to this error and we hope to have corrected all the errors by the end of business today, there may be some cases that take longer to correct as the market continues to move.
Again, we are extremely sorry about this error.
Re: Zakładanie konta na platformie Oanda
Nie wiem, co się stało z tymi, którzy nie napisali. Ten błąd, który był dzisiaj tak wyraźny, że nawet ktoś, kto ma 20 dioptrii by to zauważył. Wykres został wyczyszczony jednak tickety transakcji pozostały stare, a więc można to sprawdzić. Na forum Oandy są już dwa tematy o tym incydencie. W jednym z nich możemy przeczytać odpowiedź pracownika Oandy:
sprawy dokladnie nie znam bo nie mam rachunku na oandzie. Jekert o jakim kapitale Ty piszesz? kapitale zakladowym? bo jesli tak to prosze Cie napisz mi co ma kapital zakladowy do liczby duzych graczy, ktora sie wycofala? kapital zakladowy, jak sama nazwa wskazuje jest kapitalem podstawowym, wniesionym przez wspolnikow podczas zakladania spolki (wklad wlascicielski). depozyty klientow w ogole sie nie licza do tego kapitalu. kapital ten mozna obnizac lub podwyzac. czasami sie go obniza w celu bardziej efektywnego funkcjonowania spolki. mozna np obnizyc kapital aby pozwolic wspolnikowi wycofac sie ze spolki. ocenianie kondycji firmy tylko na podstawie kapitalu zakladowego bez analizy finansowej jest dla mnie w ogole nie do przyjecia i niezrozumiale.Jekert pisze:Wiesz, zmniejszenie kapitału o ponad 2/3 nie jest zjawiskiem normalnym i z pewnością nie świadczy o dobrej kondycji firmy. Albo przewidują większe dochody niebawem, albo wycofała się spora liczba dużych graczy.fxlamer pisze: ? Jakies szczegoly?
Nie masz pojecia o czym piszesz..........Wzdan pisze:wlasnie z tego wzgledu postanowilem rozstac sie z Oanda, firma ta ostatnio wyraznie schodzi na psy zwlaszcza widac to po dziwnych wybrykach ze spreadem
Nie widze najmniejszego powodu do zamykania konta na Oandzie. Wszystko jest wyjasnione na forum Oa i nie ma zadnych oznak wycofywania sie klientow z platformy, wiec nie siac mi tu bzdurnej paniki..........
Bedzie dobrze, luz......
=================
=================
Nie ma żadnych problemów, wszystko jest w najlepszym pożadku, nie sluchaj sie tych co graja na demku i niewiadomo co opowiadaja.hobbit pisze:Miałem na dniach otwierać tam konto a tu takie rewelacje. To jak to jest teraz z Oandą? mają problemy czy nie? ktoś jest zorientowany w temacie
To bzdury...

Pozdrawiam