Price Action - Asmodeus8 Journal
- nocnyjastrzab
- Stały bywalec
Witajcie, jestem tutaj nowy. Jednak z ciekawością czytam Wasze wypowiedzi.
Co sądzicie o indexie DJIA (go_dji30)?
Na ważnym oporze (tj. 11196) tworzy się pin bar, tutaj proponuje wejść. Stop loss parę pipsów ponad cieniem.
Take profit na 31,8 Fibo (10704) a równocześnie nad wcześniejszym wsparciem.
(Tak profit można ustawić również na 23,61% fibo ponieważ napotkamy tam także opór).
Proszę o Wasze opinie. Pozdro!
Na ważnym oporze (tj. 11196) tworzy się pin bar, tutaj proponuje wejść. Stop loss parę pipsów ponad cieniem.
(Tak profit można ustawić również na 23,61% fibo ponieważ napotkamy tam także opór).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
nocnyjastrzab pisze:Witajcie, jestem tutaj nowy. Jednak z ciekawością czytam Wasze wypowiedzi.
witaj
nie jestem ekspertem ale jak dla mnie lepszym miejscem na S będzie poziom który znaczyłem linią przerywaną ale to moje zdanie na dziennym widać że byki atakują po korekcie robią wyższe dołki i szczyty co sugeruje że pojadą wyżej a w żółtym polu zaznaczyłem rejon konsolidacji czyli mogą się tam znami pobawić jgdyby nie zaatakowali wyżej to czekałbym na niższy dołek i powrocie w górę i wtedy bym sprzedał ale podkreślam to tylko moje zdanie
Ostatnio zmieniony 25 paź 2010, 21:46 przez mateo, łącznie zmieniany 1 raz.
Widać, że setup się chyba udałPełnomocnik pisze:coś fajnego się kroi![]()
EUR/AUD
S/R z H4 i D1 - bliskoć okrągłej ceny
50% Fibo
Zobaczymy ja zamknie sie świeca z H4

Fajnie, że co raz więcej osób wrzuca tu swoje analizy (przemyślenia), gdyż samemu nie zawsze uda się wylukać dobre miejsce do wejścia.
- Pełnomocnik
- Pasjonat
Piłka w grzeczerwinek pisze:Widać, że setup się chyba udałPełnomocnik pisze:coś fajnego się kroi![]()
EUR/AUD
50% Fibo
Zobaczymy ja zamknie sie świeca z H4Gratki. Sam czaiłem się na niego. Poziom bardzo dobry, tylko nie miałem potwierdzenia w świecach.
Fajnie, że co raz więcej osób wrzuca tu swoje analizy (przemyślenia), gdyż samemu nie zawsze uda się wylukać dobre miejsce do wejścia.

Potwierdzenie było ... przynakmniej u mnie na H4 - pinbar sie fajny zrobił
Ostatnio zmieniony 25 paź 2010, 22:10 przez Pełnomocnik, łącznie zmieniany 1 raz.
- nocnyjastrzab
- Stały bywalec
To teraz sprawdz co było widać na 3 innych H4.Pełnomocnik pisze:Potwierdzenie było ... przynakmniej u mnie na H4 - pinbar sie fajny zrobił

Tylko że D1 zamknie się najprawdopodobniej tuz powyzej mocnego wsparcia ca 88,50. Dla mnie nie ma trejdu.mateo pisze:jest szansa na umocnienie funta do euro
Ostatnio zmieniony 25 paź 2010, 22:37 przez bigben, łącznie zmieniany 1 raz.
no niestety u mnie na MT4 nie było potwierdzenia. Jakbym miał pin bar to również bym to brałPełnomocnik pisze:Piłka w grzeczerwinek pisze:Widać, że setup się chyba udałPełnomocnik pisze:coś fajnego się kroi![]()
EUR/AUD
50% Fibo
Zobaczymy ja zamknie sie świeca z H4Gratki. Sam czaiłem się na niego. Poziom bardzo dobry, tylko nie miałem potwierdzenia w świecach.
Fajnie, że co raz więcej osób wrzuca tu swoje analizy (przemyślenia), gdyż samemu nie zawsze uda się wylukać dobre miejsce do wejścia.![]()
Potwierdzenie było ... przynakmniej u mnie na H4 - pinbar sie fajny zrobił

- Pełnomocnik
- Pasjonat
bigben pisze:To teraz sprawdz co było widać na 3 innych H4.Pełnomocnik pisze:Potwierdzenie było ... przynakmniej u mnie na H4 - pinbar sie fajny zrobiłNie musisz skakac po brokerach. Wystarczy zainstalowac jeden z tych wskaznikow. Działa w trybie offline. Osobiscie nie używam.
Staram się robić tak jak radził Asmo - czyli trzymać się tego co jest u mojego brokera...
Mam oczywiście podglądowo brokera z czasem UK. tam też był sygnał co prawda na H1 ale zawsze...
zobaczymy co z tego bedzie..
ps. jak ten wskażnik działa?