Droga do zwycięstwa

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Zwyciężymy?

Czas głosowania minął 14 sie 2012, 18:21

Tak
0
Brak głosów
Nie
0
Brak głosów

Liczba głosów: 0

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Moje dzisiejsze i jedna wczorajsza pozycja :

Obrazek

Dzień skończony na +194p = 60,80 zł

Całkowity stan konta +492p = -7,09 zł

I kolejny raz wróciłem do punkty wyjścia - męczy mnie to - co stracę to odrobię - brak progresu nad kreskę :(

I kolejny raz przegrałem ze sobą - nie dotrzymałem do TP - zbyt wcześnie zamykałem częściowo pozycje - zbyt późno - wszedłem w tego pierwszego trejda - drugi i trzeci - już lepiej.

Trochę lepiej się czuję - ale dzisiaj już koniec z grą - wystarczy.

Faworyt pisze:I jeszcze jedno patrzac na Marcina wydaje mi sie ze on chce sie nauczyc forexu tak jak tabliczki mnozenia - miec dobry system, opanowana psychike i pelne zaufanie do siebie oraz swiadomosc ze nic go nie zaskoczy i dopiero wchodzic w real. Niestety wedlug mnie to niemozliwe, podobnie jak ostatni etap w ewolucji tradera.
Mniej więcej tak to wygląda - ale czy to jest realne do wykonania - ostatnio mam duże zastrzeżenia do moich oczekiwań.

Pozdrawiam Marcin - najbliższe trejdy dopiero w pon.

8)
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
DonForex:-)
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: DonForex:-) »

klonmarcin pisze:Moje dzisiejsze i jedna wczorajsza pozycja :

Obrazek
Marcin, czy możesz wyjaśnić co to za "analiza" powyższego wykresu? Perwszy raz coś takiego widzę?
Z góry dziękuję:)

Awatar użytkownika
Mihau
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Mihau »

DonForex:-) pisze:Marcin, czy możesz wyjaśnić co to za "analiza" powyższego wykresu? Perwszy raz coś takiego widzę?
Z góry dziękuję
Ja również nic z tego nie rozumiem :/

dzikus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: dzikus »

Marcin , próbowałem walczyć z psychiką , stawiając jej opór , ale tak się nie da , przynajmniej ja tak mam , ułożyłem MM pod siebie , opracowałem co , jak gdzie i kiedy otworze , przesunę , zamknę , wszystko tak żeby zmniejszyć stres , może zamiast sztywnego TP przesuwaj SL ? Czasem są takie ruchy że jak się ustawi za blisko to destruktywne myśli kopią w czoło , albo jak się ustawi za daleko , dochodzi kilka pipsów od TP a potem cofka :/
Price Action

Mr.T

Nieprzeczytany post autor: Mr.T »

DonForex:-) pisze:Marcin, czy możesz wyjaśnić co to za "analiza" powyższego wykresu? Perwszy raz coś takiego widzę?
Z góry dziękuję
Te linie łączą punkty otwarcia i zamknięcia pozycji.pozwoliłem sobie na wyjaśnienie za prowadzącego dziennik.-chyba nie będzie zły? :D

Mr.T

dzikus pisze:dochodzi kilka pipsów od TP a potem cofka
Jak w tym czasie siedzisz przed platformą zamknij z ręki(jak cena traci impet) i po bólu-proste a skuteczne :D

dzikus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: dzikus »

Mr.T Dobrze gadasz :)
Price Action

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Mr.T pisze:Te linie łączą punkty otwarcia i zamknięcia pozycji.pozwoliłem sobie na wyjaśnienie za prowadzącego dziennik.-chyba nie będzie zły? Very Happy
Dokładnie - trochę mnie to dziwi, że nie wiecie :wink: :wink:

A jak to zrobić - po prostu przeciągamy daną pozycję z terminala na wykres i dostajemy takie coś. :wink:

Pozdrawiam. Na razie obserwuję edka :)

ps.
Mr.T pisze:Jak w tym czasie siedzisz przed platformą zamknij z ręki(jak cena traci impet) i po bólu-proste a skuteczne Very Happy
Tylko jak to ocenić, że cena traci impet - sprawa czysto subiektywna - jak dla mnie - albo trzeba zastosować progi odwrotu - jak tak uważam - wtedy jesteśmy spokojni - bo zamknięcie wynika z planu gry - najlepiej te progi opierać na wartościach procentowych długości ruchu.

Ale to już "wyższa szkoła jazdy MM" maksymalizacja zysku przy minimalizacji ryzyka takiej sytuacji jak napisano powyżej - można w to wplątać także zamykanie po części pozycji gdy dochodzimy do określonych w planie poziomów - czy to s/r, fibo, czy wartości w pipsach.

Naprawdę, możliwości są tysiące - tylko trzeba się pogodzić z tym, że nie uda nam się zgarnąć pipsów z całego ruchu - a to jest bardzo trudne.

8)
Ostatnio zmieniony 25 paź 2010, 09:03 przez klonmarcin, łącznie zmieniany 1 raz.
No pain - No gain

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

do usunięcia
No pain - No gain

Mr.T

klonmarcin pisze:Tylko jak to ocenić, że cena traci impet
Zależy w jakich godzinach grasz czy podczas dużej zmiennośći czy kiedy rynek jest mniej aktywny i chodzi od ,,niechcenia"

Zablokowany