To już jest za mną - teraz to już głownie dopracowywanie swojego wypracowanego stylu gry.Mike_Scofield pisze:Natomiast jeśli jesteśmy na etapie poszukiwań, zmieniamy zasady po każdym złapanym SL-u itd. to granie kasą, a zwłaszcza dużą, to pewna strata.
Ja niestety mam taką naturę, że muszę mieć wszystko dopracowane na tip top - to na demo - na real zostawiam "dopracowanie" psychiki - ja to to widzę.Faworyt pisze:Najlepiej jest majac juz pewne doswiadczenie zaczac grac duza kasa, a jeszcze lepiej jest zatrudnic sie jako trader.
Bo gdy na demo odnosimy sukces - postępując ZGODNIE z naszą strategią to dlaczego nie mamy tego powtórzyć na real ? oczywiście po odpowiednim treningu psychiki - takie są moje przemyślenia.
Nie wiem co z tego wyniknie - ale nie mam zamiaru bezsensownie tracić kasy przez to, że nie mam dopracowanej dokładnie strategii.
Życie pokaże. Forex pokarze - i to mnie cieszy, że tutaj sukces w głównej mierze zależny jest tylko i wyłącznie od nas samych.
Pozdrawiam i obiecuję wszystko przemyśleć na spokojnie w weekend.

Tak się teraz zastanawiam - co by było gdybym zrezygnował z Forex - czym bym wypełnił wolny czas? czy potrafiłbym zapomnieć ? czy już nigdy bym nie zagrał ?
Ciekawe jak Wy to widzicie ??