SP500 gdzie najlepiej grać?

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
wihajster
Bywalec
Bywalec

SP500 gdzie najlepiej grać?

Nieprzeczytany post autor: wihajster »

Witam wszystkich:-)

Inwestowanie opieram głównie na Harmonic Trading plus AT. Gram zgodnie z trendem jaki jest na W1, szukam formacji na H4, a miejsce na SL wyszukuję na M30. Generalnie bardziej interesują mnie CFD na akcje i indeksy (SP500) niż waluty, ponieważ jak zauważyłem są one bardziej harmoniczne (ale może się mylę). W grę w tym momencie na MICROLOTACH wchodzą dwaj brokerzy (Alpari RU i Admiral Markets). Moje pytanie dotyczy indeksu SP500. Na czym najlepiej grać:
1. Alpari: #SPY Standard Poor’s Depositary Receipts lub #ESZ0 E-Mini SP500
2. Admiral Markets: Standard and Poor’s index CFD
Może ktoś z Was próbował gry na tych instrumentach, być może u tych MM i zauważył że coś jest ok lub nie jest i czy w ogóle warto się w to bawić. A może ktoś podpowie mi jeszcze jakieś inne rozwiązanie u jakiegoś innego broka, lub inny instrument dotyczący SP500.

Z góry dzięki za uwagi, również te krytyczne:-)
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Vanguard
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Vanguard »

jezeli chodzi o taki horyzont czasowy to smialo admiral a nawet xtb o ile koniecznie chcesz mt4. soliden tez jest GFT.

a z drugiej strony czemu nie jakies platformy spreadbettingowe ? np IG albo CMC. do wyboru do koloru. o ile nie jest to daytrading to naprawde mozna przebierac.
Nie wierz w trendy.

Awatar użytkownika
Hikari
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Hikari »

Mozna zarobic kilka tysiecy % a nastepnie stracic tylko 100% ;)

wihajster
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: wihajster »

Dzięki za info:-)

A próbował ktoś z Was grać na SPY na Alpari. Z tego co mi wiadomo jest to chyba jakiś fundusz (spiders), którego kurs jest bardzo skorelowany z indeksem SP500, ale głowy nie dam :-(
A tak przy okazji, co to są platformy spreadbettingowe? Niestety muszę przyznać że nie wiem:-(
Dzięki za pomoc:-)

Awatar użytkownika
13Spekulant
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: 13Spekulant »

Pan Gógl wie wszystko!

ODPOWIEDZ