Witam wszystkich:-)
Inwestowanie opieram głównie na Harmonic Trading plus AT. Gram zgodnie z trendem jaki jest na W1, szukam formacji na H4, a miejsce na SL wyszukuję na M30. Generalnie bardziej interesują mnie CFD na akcje i indeksy (SP500) niż waluty, ponieważ jak zauważyłem są one bardziej harmoniczne (ale może się mylę). W grę w tym momencie na MICROLOTACH wchodzą dwaj brokerzy (Alpari RU i Admiral Markets). Moje pytanie dotyczy indeksu SP500. Na czym najlepiej grać:
1. Alpari: #SPY Standard Poor’s Depositary Receipts lub #ESZ0 E-Mini SP500
2. Admiral Markets: Standard and Poor’s index CFD
Może ktoś z Was próbował gry na tych instrumentach, być może u tych MM i zauważył że coś jest ok lub nie jest i czy w ogóle warto się w to bawić. A może ktoś podpowie mi jeszcze jakieś inne rozwiązanie u jakiegoś innego broka, lub inny instrument dotyczący SP500.
Z góry dzięki za uwagi, również te krytyczne:-)
Pozdrawiam
SP500 gdzie najlepiej grać?
Dzięki za info:-)
A próbował ktoś z Was grać na SPY na Alpari. Z tego co mi wiadomo jest to chyba jakiś fundusz (spiders), którego kurs jest bardzo skorelowany z indeksem SP500, ale głowy nie dam
A tak przy okazji, co to są platformy spreadbettingowe? Niestety muszę przyznać że nie wiem:-(
Dzięki za pomoc:-)
A próbował ktoś z Was grać na SPY na Alpari. Z tego co mi wiadomo jest to chyba jakiś fundusz (spiders), którego kurs jest bardzo skorelowany z indeksem SP500, ale głowy nie dam

A tak przy okazji, co to są platformy spreadbettingowe? Niestety muszę przyznać że nie wiem:-(
Dzięki za pomoc:-)