Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

bigben pisze:
asmodeus8 pisze:
Moglbys wstawic screena? Gratulacje, potraktuj demo jaka integralna czesc nauki. Jeszcze przyjdzie czas na koszenie pipsiorow w realu. :)
Nie ma problemu. Na czasówkach były watpliwości czy na dziennym mamy doczynienia z młotkiem czy z wisielcem :lol: .Transakcja zamknięta została na oporze dziennym po kilkukrotnym jego przetestowaniu na mniejszym TF.

A wogóle to dzięki za założenie tego wątku. Bardzo brakowało mi tematu dla średniodystansowców a skalpowanie mnie już męczy. Myślę że błędem było rzucenie się na wykresy M5 , M15 czy nawet H1 na początek kariery. Ale nie ma co specjalnie żałować bo to była twarda szkoła przetrwania którą udało się przeżyć i jestem dobrej myśli.
Hej bigben
Wlasnie dlatego ze miałem wątpliwości, nie grałem tego setupu. Dobra decyzja żeby przejść na wyższy timeframe.

Film na temat Edwarda.

http://www.youtube.com/watch?v=4JzoE8AoPwI

Happy trading
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bigben »

asmodeus8 pisze:
Hej bigben
Wlasnie dlatego ze miałem wątpliwości, nie grałem tego setupu. Dobra decyzja żeby przejść na wyższy timeframe.

Film na temat Edwarda.

http://www.youtube.com/watch?v=4JzoE8AoPwI

Happy trading

Wielkie dzięki za film Asmo. Czuję się zaszczycony że nagrałeś większą część filmu w odpowiedzi na moje pytanie :lol: . Tak dobrze ze przypomniałeś że musimy być wybredni i wybierać najlepsze setupy, nawet jesli by miało się okazać że będą tylko 2-3 transakcje w miesiącu Szukać należy zgodności kilku czynników co nazwales z angielska "confluence". Te rady są zupełnie zbieżne z tym o czym pisał i pokazywał Wą$$ki we wspomnianym przez Ciebie watku "Naked trading" z tym że jego SL-e najczesciej wynosiły 30-40 pipsow.

Asmo i jeszcze jedno pytanie. W Twoich analizach z filmów uderza brak linii trendów, kanałów. Domyślam się że świadomie je ignorujesz a pytanie jest dlaczego ? I czy bierzesz pod uwage jako istotny czynnik TFE (teorię fal Eliota) ?

Do moderatorów wnoszę o pochwałę - myślę że 1 pochwała za dotychczasowy wkład Asmo to stanowczo za mało (chyba nagrał już z 8 filmow).

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

Chciałbym zaprezentować dwie pary. Czy uważacie, że to jest dobre miejsce na setupy?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

moreno
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: moreno »

czerwinek
Moim zdanie granie przeciw tak silnemu trendowi jest dosyc ryzykowne.
Przejechalm si juz na grze pod prad lub jak to mozna nazwac na odbicie i nie polecal bym Ci takich zagran.

Awatar użytkownika
riddle
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: riddle »

czerwinek osobiście zignorowałbym aud usd, mamy tam tylko engulfing pattern, bez potwierdzenia, bez oporu....

Odnośnie kabla sytuacja jest już klarowniejsza, mamy opór, mamy shooting stara, brakuje tylko potwierdzenia, ale zwróć uwagę na r/r w okolicach 1.5770 mamy wsparcie, decyzja należy do Ciebie.
Forex to nieograniczone źródło pieniędzy, które wystarczy umieć podnieść !
“Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego.”

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Wielkie dzięki za film Asmo. Czuję się zaszczycony że nagrałeś większą część filmu w odpowiedzi na moje pytanie :lol: . Tak dobrze ze przypomniałeś że musimy być wybredni i wybierać najlepsze setupy, nawet jesli by miało się okazać że będą tylko 2-3 transakcje w miesiącu Szukać należy zgodności kilku czynników co nazwales z angielska "confluence". Te rady są zupełnie zbieżne z tym o czym pisał i pokazywał Wą$$ki we wspomnianym przez Ciebie watku "Naked trading" z tym że jego SL-e najczesciej wynosiły 30-40 pipsow.
Nie ma sprawy bigben. Cały czas przypominam ze potrzebuje tez waszego udziału i zainteresowania żeby nagrywać dalej.

2-3 dobre setupy to naprawdę wszystko czego potrzeba. I oczywiście ale rozsądnej wielkości konto albo dużo cierpliwości. Prędzej czy później z ogromna doza determinacji dojdzie sie do celu.

"confluence" - to bardzo istony czynnik, zwiekszajacy prawdopodobienstwo wygranej.

Asmo i jeszcze jedno pytanie. W Twoich analizach z filmów uderza brak linii trendów, kanałów. Domyślam się że świadomie je ignorujesz a pytanie jest dlaczego ? I czy bierzesz pod uwage jako istotny czynnik TFE (teorię fal Eliota) ?
2-3 dobre setupy to naprawdę wszystko czego potrzeba. I oczywiście ale rozsądnej wielkości konto albo dużo cierpliwości. Prędzej czy później z ogromna doza determinacji dojdzie sie do celu.

Trendy sa ważne, ale wystarczy jeden rzut oka na wykres żeby wiedzieć czy cena jest w trendzie, natomiast faktycznie preferuje horyzontalne linie wsparcia i oporu.
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

czerwinek pisze:Chciałbym zaprezentować dwie pary. Czy uważacie, że to jest dobre miejsce na setupy?
Dobra robota czerwinek.

AUD/USD - Zwróć uwagę na wielkość, świec i słabość tego setupu. Tak male świeczki nie dają za dużo szans na odwrócenie tego trendu. Brak innych czynników (oprócz minimalnej dywergencji). Tym nie mniej pewnie Bedzie mała korekta ale oczekiwał bym jakiegoś setupu w kierunku trendu.

GBP/USD - Bardzo fajny pinbar na bardzo dobrym S/R + dywergencja, problem polega na tym ze cena bardzo szybko napotka miejsca w których może mieć problemy. Set up warty omówienia.

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pełnomocnik »

Witam Asmo i wszystkich sledzących wątek...

Odnośnie GPB/USD tez sie zgadzam dobre S/R, dywergencja, nawet coś na kształt spadającej gwiazdy aczkolwiek na tą chwile nie wiem ile zostało do zakończenia świecy.. ale u mnie do miejsca gdzie cena moze napotkać jakiś problem jest ok 120 pipek chyba ze pominołem jakiś S/R??
Jeszcze jedna sprawa Asmo...
W jaki sposób przeglądasz te swoje 27 par ...? szczerze powiem ze to dość czasochłonne.. czy urzywasz jakiegos indykatora czy najzwyczajniej ustawiasz alermy...no bo nie sposób obserwowac na bierzaco tyle par

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

setup

Nieprzeczytany post autor: Pełnomocnik »

Asmo zerknij na ten satup...

Czy dobrze ,,rozkminiam,, :lol:

Para EUR/GPB miejsce wejścia oznaczone strzałką, S/R czerwoną i żółta

Co przemawia za

Ogólny trend+linia trendu
cena zatrzymana na ładnym S/R
cos na kształt młotka
dodatkowo 50 fibo na wspomnianym poziomie

watpliwości
zanim powstał młotek dwie świece utworzyły obiecie bessy (świeca spadkowa przykryła świece wzrostową)
No i oczywiście mało miejsca do wzrostów ale bardziej chodzi mi o samą ,,metodologie wiejścia,,

Asmo co ty na to?

Nie moge dodac załącznika :(
jest tutaj

http://zapodaj.net/c189b2e847c3.bmp.html

Awatar użytkownika
riddle
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: riddle »

Pełnomocnik wg mnie miejsce wejścia mocno wymuszone :wink:
i taka techniczna sprawa nie ma czegoś takiego jak objęcie bessy w trendzie spadkowym.
Forex to nieograniczone źródło pieniędzy, które wystarczy umieć podnieść !
“Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego.”

ODPOWIEDZ