Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

Dzięki. Ja patrzałem niepotrzebnie na szpile, zamiast na zamknięcie świeczki.
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

Hej Wszystkim

Niesamowicie mi przyjemnie ze znajdujecie czas na lekturę tego wątku i poświecenie mu uwagi. Jestem właśnie w okresie wakacyjnym i co najmniej do 8.10. będę z daleka od komputera. Natomiast po powrocie obiecuje wznowienie watka. Postaram sie nadać jakąś struktura żeby miało to wszystko ręce i nogi i w jakim kierunku sie to rozwinie. Stokrotne dzięki za uwagę.
Happy Trading

The Fear
Witam. Chciałem zapytać na jakiej platformie grasz, a dokładniej o kórej godzinie czasu polskiego zamyka Ci się dzienna świeca, bo np. na fxpro o 23.00 naszego czasu, a na AM 01.00 naszego czasu. Pozdrawiam i gratuluje dziennika, oby tak dalej
Hej
Zlecenia wykonuje z IG Index, przyzwoita i solidna platforma. Siedzę w UK wiec korzystam.
http://www.igindex.co.uk/

Natomiast do analizy włączam sobie Meta Tradera 4, mi świeczki zamykają sie o 23:00 0 GTM ale to zależy od feeda jakim dysponuje broker.

siersciuch
Asmodeus8 powiedział byś gdzie stawiać SL, najlepiej na paru przykładach thx
Bedzie film w takim razie, narazie zobacz parę postów do tylu. Generalnie na końcu wicka jeżeli chodzi o pin bary. Ale będę o tym mówił jeszcze. Pozdrawiam

The Riddle
Asmo, przeczytałem cały Twój dziennik, obejrzałem wszystkie filmiki jakie dotychczasowo wrzuciłeś i muszę powiedzieć, że robisz świetną robotę, mam nadzieję, że się nie wypalisz za szybko w tych prezentacjach i zostaniesz na forum. Myślę, że już sama Twoja dotychczasowa praca nie jednego przekonała do PA oraz większych tfów, a to dopiero początek. Oby tak dalej.

Dziękuje serdecznie i zapraszam do udziału.

Asmo mam takie pytanie grałeś L na GBP JPY ? prosiłbym o dwa słowa wyjaśnienia, czemu tak/nie.
Grałem ale, tylko do levelu który wyznaczyłem na filmiku, można powiedzieć ze mimo wygranej i tak chodziłem nadąsany. Dlaczego tak ? Postaram się sklecić film.
ja(rek)
Witam,
Edek w piatek zamknal sie calkiem niezlym pinbarem na dziennym wykresie a w zasadzie shooting starem. Fakt, ze nie ma tam silnego S/R powstrzymalo mnie od wejscia short. Co prawda na sile mozna by sie tam jakiegos doszukac, ale nie na tym to polega. Zastanawiam sie jednak dlaczego edek po wyprzedazy w piatek nie ciagnie tego dalej w dol? Fakt, ze dzien sie jeszcze nie skonczyl i zobaczymy jak bedzie na zamknieciu. Patrzac jednak na podobne wczesniejsze sytuacje na tym wykresie short za kazdym razem przynosil profit.
Pozdrawiam
Cześć ja(rek), obiecuje film, ale pamiętaj ze najważniejszy jest S/R a dopiero potem nieźle wygladajcy pin. Bardzo dobrze ze przeskoczyłeś ten set up, większa część sukcesu to trzymanie sie z dala od tradowania.
czerwinek pisze:Asmo naprawdę robisz świetną robotę. Już zacząłem testy według tego co piszesz i mówisz. Życzę jak najwięcej wytrwałości w przekazywaniu dalszej wiedzy.
Mam również pytanie i prośbę. Może osoby, które czytają ten wątek mogłyby wrzucać wieczorem informacje, które pary warto obserwować? I gdzie może się utworzyć ładny setup według zasad, które poruszane są w tym wątku. Najlepiej z jakimiś zrzutami i krótką analizą.
Mam również pytanie o fale Elliota. W swoim filmie pokazywałeś, że trend kończy się po 1,2,3,4,5 fali i następnie jest korekta ABC. Czy punkty ABC można również traktować jako fale 1,2,3 dla nowego trendu?
Pozdrawiam
Dzięki stary. Nie widzę problemu żeby każdy mógł wklejać co mu sie żywnie podoba, oczywiście na temat : )
seedraev doskonale wyłożył Eliota i faktycznie przedstawił modelowy wykres.

Mam nadzieje ze to będzie w miare czytelne. Po 8.10 obiecuje wznowienie watku. Dzieki za wsparcie inaczej faktycznie by mi się nie chcialo :D

Happy trading
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

asmodeus8 pisze:Hej
Zlecenia wykonuje z IG Index, przyzwoita i solidna platforma. Siedzę w UK wiec korzystam.

Natomiast do analizy włączam sobie Meta Tradera 4, mi świeczki zamykają sie o 23:00 0 GTM ale to zależy od feeda jakim dysponuje broker.
IG jest spoko, mam też w ODL ale sie połapać u nich nie mogłem na platformie.
Spróbuj ProSpreda :)
Możesz powiedzieć jakiego broka MT4 używasz do analiz?
Pozdro
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

No Asmo to co już od poniedziałku będziesz po wakacjach :)? Myślę, że dużo osób czeka na dalszą kontynuację wątku :)
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Juz jestem :) Wypoczęty i gotowy do roboty.

Narazie musze wrócić do rutyny także siedzę i rysuje, cale szczęście na moj gust niewiele wydarzyło sie w tym czasie.

Happy Trading all
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bigben »

Fajnie że wróciłeś. Z niecierpliwością czekam na kolejne wpisy. Czy grałeś ew. gralbyś na wczorajszym pinbarze na Edku ? Wziąłem 75 pipsow - szkoda że na demie.

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

bigben pisze:Fajnie że wróciłeś. Z niecierpliwością czekam na kolejne wpisy. Czy grałeś ew. gralbyś na wczorajszym pinbarze na Edku ? Wziąłem 75 pipsow - szkoda że na demie.
Moglbys wstawic screena? Gratulacje, potraktuj demo jaka integralna czesc nauki. Jeszcze przyjdzie czas na koszenie pipsiorow w realu. :)

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

daromanchester pisze:
asmodeus8 pisze:Hej

IG jest spoko, mam też w ODL ale sie połapać u nich nie mogłem na platformie.
Spróbuj ProSpreda :)
Możesz powiedzieć jakiego broka MT4 używasz do analiz?
Pozdro
Do analiz ? Z demo , potem porownuje z wykresami z IG.

Pozdro

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Gold

Na rozgrzewke, film o zlocie:

http://www.youtube.com/watch?v=Hg14TGC27Ec

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bigben »

asmodeus8 pisze:
Moglbys wstawic screena? Gratulacje, potraktuj demo jaka integralna czesc nauki. Jeszcze przyjdzie czas na koszenie pipsiorow w realu. :)
Nie ma problemu. Na czasówkach były watpliwości czy na dziennym mamy doczynienia z młotkiem czy z wisielcem :lol: .Transakcja zamknięta została na oporze dziennym po kilkukrotnym jego przetestowaniu na mniejszym TF.

A wogóle to dzięki za założenie tego wątku. Bardzo brakowało mi tematu dla średniodystansowców a skalpowanie mnie już męczy. Myślę że błędem było rzucenie się na wykresy M5 , M15 czy nawet H1 na początek kariery. Ale nie ma co specjalnie żałować bo to była twarda szkoła przetrwania którą udało się przeżyć i jestem dobrej myśli.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ