Dolly

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
kac_zor
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: kac_zor »

skydart na nastepnej swieczce zarobiłeś 20 p .jesli zamknołes to ok ale nie wiem czemu u mnie jest wszystko inaczej ustawione Open mam duże wyżej i dlatgo przeczekałem i kaplica

kac_zor
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: kac_zor »

ok, a w tej chwili na sell również powinienes mieć 20 p . 8)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 12 lut 2007, 09:12 przez kac_zor, łącznie zmieniany 1 raz.

jaz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: jaz »

Witam

Mam taki mały wniosek.

Mam wrażenie (być może złudne) że ten system zapewnia dosyć dobre wyniki - szczególnie dla początkujących/niedoświadczonych (a być może dla leniwych :wink: ). Wynika to pewnie z tego, że łatwa postrzegalność sygnałów powoduje to, że w zasadzie prawdopodobieństwo zajęcia niewłaściwej pozycji jest niewielka. Opieram to na swoim doświadczeniu - mimo niewielkiej ilości czasu poświęconej testowaniu (być może tu jest problem) tegoż systemu - stosowanie się do wytycznych Skydart1'a zapewniła mi niemalże 100-procentową skuteczność.
Z tego też powodu może przyjrzeć się bardziej metodycznie temu systemowi - między innymi po to, aby zapobiec oskarżeniom o zbyt nieświadome jego użytkowanie (zaświeciło się zielone -> kupuję, zaświeciło się czerwone -> sprzedaję :wink: ).
Można np. zastanowić się nad interpretacją każdego z osobna ze wskaźników wchodzących w jego skład a następnie zastanowić się jakie są wnioski ze wspólnego ich (być o synergicznym efekcie) wykorzystania.

A może to nie ma sensu - jeżeli po wielotygodniowych testach okaże się że sygnały dają dużą skuteczność - to po prosu go stosować. Tylko rozszerzać instrukcję użytkowania ... ?

Wiem że podobne głosy już były - ale można by się nad tym jeszcze raz zastanowić ?

W szczególności wniosek ten kieruję do bardziej zaawansowanych i świadomych swoich poczynań forex'owiczów ... być może te analizy pomogą (tych mniej zaawansowanym) dojść do takiego mistrzostwa, że wystarczy im będzie kilku kresek aby zajmować zyskowne pozycje ... bo system - jak napisałem na początku - ma chyba jakiś potencjał ... (?)

ps. jeżeli chodzi o informacje od Skydart1'a na temat Jego zyskownych operacji z wykorzystaniem dolly - nie widzę w tym nic złego.
primo - w jakimś stopniu potwierdza (jeżeli oczywiście jest to w miarę pełny "raport z testowania" ) fakt, że warto zatrzymać się na dłużej przy tym systemie
secundo - z tych informacji można jakieś wnioski na temat zachowań systemu w pewnych momentach rynku wyciągnąć - nie każdy ma możliwość ciągłego obserwowania rynku

ps. dzięki Skydart1 za przeniesienie i "rozdmuchanie" tematu dolly - może też wniesiemy do niego coś wartościowego ...

wniosek poddaję pod Waszą krytykę i pozdrawiam

karp29
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: karp29 »

System jest spoko, najwiekszy problem to sprawdzenie jak zachowywał sie wczesniej, bo niewiadomo na co go stac, bo 2, 3 miesiace dobrej gry to zamało :/ imho , chyba ze ktos lubi taką niepewna jazde :).

Pering
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Pering »

Czy mogę Dolly wrzucic na demo Oandy lub ACM - Markets ?

Z góry dziękuje za odpowiedz ,

Awatar użytkownika
FX TEAM
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: FX TEAM »

Czy mogę Dolly wrzucic na demo Oandy lub ACM - Markets ?
Oanda to platforma oparta na Javie, nie ma możliwości wrzucenia dolly.

skydart1 świetny temat i strategia też ciekawa. Ja ostatnio odbiłem od kolorowych strategii, ale przyglądam się uważnie Dolly od paru dni i widzę, że można zarobić. O ile się nie myle to na GBPUSD mamy dziś już 20p. EDIT: 40 :)

Pozdrawiam
Probably my best technique is not picking up the phone to close out a winning trade. - Jerry Parker
mój Blog, szkolenia fx -> guzik "www" poniżej ;)

ODPOWIEDZ