Dolly

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
iwan
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: iwan »

Chyba troszke sie pogubilem. Poczatkowo uzywalismy wskaznikow: GMACD, Kuskus,StepMA Stoch, BB Squezze. W nastepnej wersji pojawil sie Flattrend. Nastepnie w niepamiec poszly ww, a pojawily sie Damiani oraz Itrend. Najnowsza wersja to juz tylko GMACD oraz Guppy Lines.

Czy jest to ewolucja systemu i po pojawieniu sie nowszej wersji stara mozna wyrzucic do kosza, czy tez sa to alternatywne podejscia (dla kazdego cos dobrego)?

Mam jeszcze jedno pytanie.
Jak interpretowac StepMA Stoch oraz Nina?

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
radoslawz
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: radoslawz »

Najbardziej liczy się to co jest na wykresie głównym a resztą rozpoznajemy siłę trendu oraz miejsca na in i out. Myślę że tutaj każdy może stosować to co mu najbardziej odpowiada. Ja używam wskaźników z Dolly DIN - GMACD, Kuskus,StepMA Stoch, BB Squezze, dodałem także Damiani zobaczymy jak będzie się zachowywać. Dodaję też czasami delikatnie poziomy fibo aby wiedzieć gdzie może się odbić etc.
:).........:);)

Awatar użytkownika
iwan
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: iwan »

Dzieki skydart za odpowiedz. Troszke jest juz jasniej i przejrzysciej na bezkresnym niebie mojej niewiedzy. Moze troche zle odebrales moje pytanie. Nie wynikalo ono z lenistwa i braku checi do przeczytania calego watku od poczatku. Po prostu, najzwyczajniej pogubilem sie pomimo dokladnego wczytania sie w posty od samego poczatku.

Od jutra bede blizej przygladal sie dzialaniu systemu. Wiaze z nim duze nadzieje.

Dziekuje za wskazowki i serdecznie pozdrawiam chodzacych do gory nogami :wink: :wink: :wink:

profi
Uczestnik
Uczestnik

Post autor: profi »

Witam

Skydart nie znechęcaj się czasami na pewno nie tylko ja jestem Ci wdzięczny za ten temat i Dolly. Mam male pytanie , pisałeś żeby unikać handlu w czasie marketu azjatyckiego. Czy możesz podać jakieś konkretne powody czy też to Twoje złe doświadczenia.

pozdrawiam

ODPOWIEDZ