Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: personov »

czerwinek pisze:Mógłby ktoś mi wytłumaczyć co to są I.USDX i I.EURX?

Skąd się biorą tam ruchy cen?

Dziś patrzyłem na I.USDX i jak szedł do góry do USD również na parach szedł do góry. Czy I.USDX wyprzedza ruchy za nim one nastąpią na parach walutowych?
Jest to tak jakby wartośc danej waluty. Tzn jak index Dolara będzie UP to wykres EURUSD powinien spadać. No chyba, że index Euro też będzie UP i robią to w tym samym tempie to teoretycznie wykres EUDUSD będzie poziomy. To tak czysto obrazowo. W praktyce jest to bardziej złożone. Jeśli index Euro nagle szybko rośnie to EURUSD rośnie.
Solą życia jest kasa.

Hiszpan
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Hiszpan »

Na forexie gram (o ile tak to można nazwać) od pazdziernika.Gram na demie i z 5k zrobiłem 7k do tego mam obecnie 16 pozycji zamkniętych z rzędu na plusie.

1. .To jest norma każdego gracza i nie ma się czym ekscytować?Czy można uznać to za dobry wynik ?

2Dlaczego demo tak bardzo różni się od wyników w realu ?

3.Co sądzicie o programach automatycznych , które grają za nas ?Taki przykładowo zulutrade.Czy można na tym zarobić jakieś realne pieniądze.Czy kapitał możemy w każdej chwili wypłacić ?

Camel4
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Camel4 »

Widziałem kiedyś taką stronę na której były podane godziny ogłaszania danych ekonomicznych dla różnych par walutowych. Czy mógłby ktoś podać linka ?
I czy godziny tych danych są "polskie" ?
Z góry dzięki.

cinek907
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: cinek907 »

http://www.forexfactory.com/calendar.php czas sobie ustawiasz sam odpowiedni. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Phoenix_phx
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Phoenix_phx »

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Hiszpan pisze:2Dlaczego demo tak bardzo różni się od wyników w realu ?
To tak jakbyś ścigał się bolidem na komputerze i na prawdziwym torze - niby technika jazdy może być ta sama ale będzie jakoś inaczej, prawda? ;)
Hiszpan pisze:3.Co sądzicie o programach automatycznych , które grają za nas ?
Zulutrade to bardziej platforma przekazująca same sygnały, a jakie automaty tam są to już trudno ocenić nie próbując.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

almost
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: almost »

Witam
Mam kilka pytan.
Jak grac?
h1 czy d1? (to zalezy od tego ile czasu mozemy poswiecic na gre?)

W jakim brokerze zrobic sobie konto normalne, gralbym za 100zl, bawilem sie z 15dni na cgi, ale na normalna kase to calkiem inaczej.

Jaka ksiazke na poczatek, aby ogolnie ogarnac wszystko?

Awatar użytkownika
Phoenix_phx
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Phoenix_phx »

Dużo trudnych pytań...

1. Jak grać ? To jest problem większości użytkowników tego forum. Każdy gra wg własnego uznania i samemu dobiera sobie system dla siebie dogodny. Najważniejsze to handlować na tym co się widzi a nie czuje czy usłyszy od kogoś. Druga sprawa to interwał. H1 czy D1. Wszystko zależy od Ciebie i czasu. Jeśli zaczynasz dopiero grę, polecam duże interwały H1, H4, D1. Wg mnie powinieneś spędzić 2-3 miesiące na samym demo i obserwowaniu rynku- złapiesz więcej doświadczenia. Weź pod uwagę, że pierwsze pieniądze stracisz niemalże na pewno. Nie odbieraj tego jako zniechęcenie - dojdzie stres, szybkie otwieranie pozycji itp. To normalne. Zatem wykładaj tyle, żeby strata była jak najmniej odczuwalna dla Ciebie.

2. Wybór brookera należy do Ciebie, niczego nie będę wskazywał. Poczytaj u którego można wejść za niewielkie pieniądze, a w szczególności jakie ma opinie, czy robi problem z wypłatami itp. http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... um.php?f=4

3. Książek jest wiele na początek James Dicks, aczkolwiek uważam że to książka wyłącznie na rynek amerykański (na zasadzie opowiadania ;) ) albo K. Kochan "Forex w praktyce". Ogólnie musisz sporo pytać i czytać na początek. Lepiej zostaw sobie ta kasę na coś lepszego albo na później.

radekszpak
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: radekszpak »

Na początku należy czytać wszystko i wszystkich (oprócz darmowych e-booków - bo tam wiedza jest często baaaardzo naciągana i jest to pisane przez studencików). Nie zgadzam się że Dicks ma sens tylko na rynku amerykańskim. Mechanizmy rynku są jednak bardzo podobne...

Zmoderowane
MrYogi

almost
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: almost »

Dzieki za pomoc
Na ta chwile najlepiej mi sie gra na d1, a jak to jest z brokerami?
Nasze krajowe to xtb i admiral, o xtb slyszalem duzo zlych opinii
W zagranicznych jest problem z rozliczeniem?

ODPOWIEDZ