7LS part 1

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: <kerimb> »

I zejście na M15 powinno dać nam szerszy obraz na przebieg poszczególnych sesji ... :mrgreen:

le0n71
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: le0n71 »

<kerimb> pisze:I zejście na M15 powinno dać nam szerszy obraz na przebieg poszczególnych sesji
Możesz troszkę jaśniej, na co zwracać uwagę??. Ja bardzo początkujący jestem, do mnie trzeba dużymi literami :)
Obrazek

axb
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: axb »

jeżeli świeca będzie wzrostowa foruje się od spadku a tu MN formuje sie od wzrostu więc powinna być spadkowa a Mike liczy ze będzie cień górny duży

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

le0n71 pisze:Możesz troszkę jaśniej, na co zwracać uwagę??. Ja bardzo początkujący jestem, do mnie trzeba dużymi literami
Prościej się nie da ...
<kerimb> pisze:sprawdź jak tworzy się każda świeca na D1
Sprawdź to na M15 ... Wsadź w to ramy czasowe poszczególnych sesji ...

Widzisz zygzak ...???

Jeśli złapałeś, to napisz o której godzinie Twoim zdaniem powinieneś rozpocząć spekulację każdego dnia?

Pamiętaj: TYLKO CZYSTY WYKRES BEZ NICZEGO!!!
Ostatnio zmieniony 10 paź 2010, 11:37 przez <kerimb>, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

Do chwili pojawienia się prawidłowej odpowiedzi od kogokolwiek nic więcej nie napiszę na ten temat. Twój screen lub kogokolwiek innego z wyjaśnieniem byłby mile widziany ... :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 10 paź 2010, 11:39 przez <kerimb>, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

axb pisze:jeżeli świeca będzie wzrostowa foruje się od spadku a tu MN formuje sie od wzrostu więc powinna być spadkowa a Mike liczy ze będzie cień górny duży
TAK ale nie koniecznie! Zależy od aktualnego kierunku. O ile łatwiej jest to zrobić dla niższych TF, to dla MN nie mamy właściwego odniesienia ze względu na bardzo duży przedział czasowy i potężne zmiany w tym przypadku biorąc pod uwagę DayT. Liczenie w tym przypadku na to, że MN otworzyło się dla kierunku wzrostowego bez dolnego cienia i poszło do góry aby zrobić górny w celu wygenerowania świecy spadkowej może być właściwe ale przy takim zakresie zmian liczenie, że musi spaść mija się deko z celem. Trend UP może być na tyle silny, że świeca taka może nie mieć cienia dolnego. Biorąc jednak pod uwagę dodatkowo miejsce znajdowania się ceny w chwili obecnej i TF na których mamy opór oraz wygenerowanie charakterystycznych świec na D1 (o ile nie zostaną zanegowane) sugerowało by to właśnie początek korekty z końcem bieżącego tygodnia. Patrząc chociażby na standardowy oscylator informujący o wyk/wyprz Rynku można zauważyć, że siła UP przynajmniej na D1 i W1 dobiegła/dobiega końca. Mogło by to stanowić właśnie początek korekty, która przerodzić by się mogła w głębszy zjazd w celu uformowania spadkowej na MN.

W tej chwili i tak co byśmy nie napisali będzie to jedynie wróżenie "z fusów" a grać będziemy to co będziemy widzieli.

Poziom oporu na wyższych TFach sugerował by jakąś konsolidację niezależnie od tego czy UP czy DOWN połączoną z wycinką obustronną SL tzw. niecierpliwych :mrgreen:

Awatar użytkownika
korba1000
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: korba1000 »

Oto moja odpowiedz :) mam nadzieje, ze poprawna i dasz wiecej wskazowek jak profesjonalnie i sukcesywnie spekulowac. Wydaje mi sie, ze wiele osob czeka na rady od ciebie. Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

Odpowiedź IDEALNA!

A teraz weź M15 (koniecznie CZYSTY WYKRES) i np. dla dnia 05-10-2010 roku narysuj trzema liniami proces tworzenia się świecy D1 dla tego dnia. Narysuj poziomą linię odpowiadającą cenie OPEN dla tego dnia. Zwróć uwagę, że musisz operować świecami londyńskimi więc jeśli tego nie masz, to tak jak ja, możesz wspomóc się wersją DEMO z Admiral Markets chociażby. Zaznacz świeczki z przedziału 6:30 do 7:30 na tym wykresie.

Wrzuć screen ... i opisz ...

Co widzisz ... ??? :mrgreen:

Awatar użytkownika
korba1000
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: korba1000 »

Tak to widze :lol:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

Dobra ... Czy możesz wrzucić lub ktokolwiek inny kolejne trzy screeny zrobione tak samo ale dla dowolnych innych dni ...?

Zablokowany