Scalping

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
seedraev
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: seedraev »

ya_dunno pisze:no i jak tam leci dj.mc zagral CI juz ostatni kawalek?
:lol:
:D nie jest tak źle :D Obecnie dopracowuje do perfekcji system( czyt. chce go bardziej zautomatyzować :) ) emocje to jest mój problem wiec muszę sobie z nimi radzić :)

No i przygotowuje się do konkursu :D

seedraev
Gaduła
Gaduła

Dawno nic nie pisałem, ale pracowałem nad systemem i brałem udział w konkursie. Konkurs kiepsko wyszedł, ale nie był motywem przewodnim służył mi głównie do poznania swoich emocji. Dzięki niemu udało mi sie zrozumieć swoje zachowanie i zachowanie rynku.
Prowadzenie tego dziennika bardzo mi pomogło. Dzięki niemu poznałem bardziej siebie pozwoliło mi to na dopasowanie systemu pod swoje predyspozycje psychiczne. Udział w konkursie pokazał mi moje największe błędy. Po ciężkiej pracy i walce z samym sobą wreszcie udało mi się stworzyć system, który jest na tyle mechaniczny ze wyłancza emocje, daje mi ogromną pewność siebie i jest idealnie dopasowany do mnie. Stosuje najważniejsze zasady rządzące rynkiem FX t.j
a) ucina szybko straty, pozwala zyskom rosnąc
b) zabrania overtredingu
c) nie przewiduje tylko reaguje
d) ma duże RR min 2:1
e) jest na tyle elastyczny ze dopasowuje się do rynku
f) niskie ryzyko wysoki zysk :) (obecnie 1% na transakcje )
g) mały DD
Przynosi straty, wiadomo ale jego konstrukcja pozwala na spokojne odrobienie ich. Jeszcze wiele pracy nad nim, ale żaden system nie pozwolił mi na tak spokojny handel, na taka pewność jego działania. Jest to skalper, ponieważ taki system grania pozwala mi na szybkie zarabianie :) tzn ogranicza czas siedzenia przed kompem do minimum:)
Co dalej?
a) dopracowanie skalperka :)
b) praca nad przejściem na wyższe TF
c) nauka analizy fundamentalnej
d) nauka nowych sposobów rozumienia rynku np. Eliot

P.S Wyniki ze skalperka na myfxbook :)

Awatar użytkownika
RAY of Sunshine
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: RAY of Sunshine »

Brzmi świetnie seedraev , gratuluję :)

Będziesz wrzucał od czasu do czasu jakiś wykres z transakcji?

Kibicuję :)

Pozdr.
"Rynek ma tylko jedną stronę i nie jest to bynajmniej strona byka czy niedźwiedzia, jest to tylko właściwa strona"

seedraev
Gaduła
Gaduła

Dzieki :)

Tak ale tylko z wejść na dłuższy termin.

Awatar użytkownika
RAY of Sunshine
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: RAY of Sunshine »

seedraev pisze:Tak ale tylko z wejść na dłuższy termin.
He he dlaczego? Różnią się czymś? :wink:
Szczerze to jestem zwolennikiem grania jedno sesyjnego, dlatego miło by było od czasu do czasu obejrzeć jakiś rysunek :)

Powodzenia!
"Rynek ma tylko jedną stronę i nie jest to bynajmniej strona byka czy niedźwiedzia, jest to tylko właściwa strona"

Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Fesiek »

Tak analizuję Twoje wejścia i patrząc na te wykresy szukam miejsc gdzie ja bym wszedł. Dla przykładu: dlaczego nie wchodziłeś w Short po pinbarze, który zaznaczyłem na rysunku.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ech...

seedraev
Gaduła
Gaduła

Spójrz na poprzednie świeczki ich ciała są duże wiec wchodzenie kontra w ten mikro trend było by bardzo ryzykowne nawet jeśli jest pin bar na oporze.

GREENFX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: GREENFX »

W moim przypadku MM wygląda bardzo podobnie jak u Ciebie!
Do tej pory ograniczenie w postaci braku możliwości ustawienia nizszego SL ucinał troche RR. Od wtorku przeskakuje na Dukascopy i widze to na maxa podobnie jak ty. SL 2-5pip = 1% depo. Wykresy 30sekundowe i M1. RR świetnie wychodzi, często powyzej 2:1. Co do moich ostatnich wpisów, torche sie zmieniło!
Poeksperymentowałem troche na m1 i temat na tyle mnie zaciekawił że sam zacząlem inwestować w oparciu o M1.

Pozdrawiam i gratuluję wyników!
Ostatnio zmieniony 03 paź 2010, 20:36 przez GREENFX, łącznie zmieniany 1 raz.

GREENFX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: GREENFX »

seedraev na ilu parach inwestujesz?

seedraev
Gaduła
Gaduła

Na razie tylko na Edku, kwestia spread. Również jestem na wstępnym etapie przenoszenia się na ducasa, interesuje mnie tam gej zwiększę SL kilka pipsów a RR powinno skoczyć ładnie :). Oczywiście wymaga to jeszcze testów. :)

P.S. Obserwuje Twój dziennik i również gratuluje wyników.

ODPOWIEDZ