seedraev pisze:Musze znaleźć coś do filtrowania sygnałów.
Z technicznego punku widzenia moze być trudno. Jeżeli podchodzisz do tego typowo systemowo. Myślałem nawet ostatnio o EA na podstawie ZL + jakies wskaźnika do filtrowania. Szukałem kombinowałem i nic ciekawego z tego nie wyszło. Grajać manulanie sprawdzał sie WCCI jako filtr. Grałem tak na m5 ale troche mnie to wymeczyło przez 2 tygodnie wiec zaprzestałem.
Powróciłem do CZystego wykresu + AF. Co do ZL nadal biore pod uwage. Sytuacja na EURUSD i GBPUSD na H1 mówi wszystko za siebie.
GU na h1 ZL+FIBO 23. Wejscia dzisiaj. seedraev rzuć okiem na wykres

Dodam od siebie że granie ZL na m5 popierajac sie jakims tam wskaźnikiem to na prawde ciezki temat. Tak jak wspominałem do tego trzeba miec psyche jak BOT inaczej moze być problem dlatego pomysł o EA.
Wejscia na podstawieZ z h1,h4,D1 W1 + FIBO poparte wiedzą Fundamentalną = skuteczny sposób na zarabiaie. ( w zasadzie ZL tworza sie w miejscach przebicia wsparć i oporów, spora ilość kapitału rzucona na rynek w celu przebicia poziomu

sygnalizują wiec czy dany SR jest silną strefą czy też nie. Branie pod uwage ZL na m5 moze być zwodnicze. Sporo wsprac oporów które pod wpływem danych makro mogą być łamane jak zapałki. Bez wiedzy w którą strone podązamy łapanie ZL na m5 moze wygladac tak jak u Ciebie. Jeden dzien + 5% 2 dzien -10%. Nie pisze tego ze złośliwością. Wiem coś na ten temat gdyż grałem kiedyś podobnie i temat pozuciłem.
Nie twierdze ze sie nie da. W zasadzie każdym systemem mozna zarabiac ale do tego trzeba naprawde silnej psychy. Podejscie typowo systemowe tego właśnie wymaga.
Pozdro