Scalping

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
GREENFX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: GREENFX »

Ciekawie to wyglada. Taki wynik codziennie i styka ;)
sl 5pip przy odpowiedniej skutecznosci dobrym RR i psychice ROBOTA powinno iść do przodu. Jak zabraknie tego ostatniego to już troche mniej kolorowo. Skalping na m5 z sl 5pip :roll:
temat przerabiałem ale jakos nie dla mnie :wink:
za czesto wywalało na sl. Ciekawe bo grałem kiedys w podobny sposób w oparciu o ZL.

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Mój styl gry można by czasami tez podciągnąć pod skalp, ale znacznie się różni od Twojego.
Przy takiej ilości transakcji statystyka nie jest po Twojej stronie.
Twój styl jest bardzo wykańczający. Nie czujesz się po całym dniu jakbyś cały wagon węgla przerzucił? ;)
Ktoś tutaj prowadził dziennik scalpingu i pamietam że jedna rzecz mnie wtedy uderzyła.
W 6 miesięcy zrobił z około 200$ trochę ponad 100%. Ilość transakcji była ogromna.
Pomyślałem wtedy sobie, że więcej by zarobił na przerzucaniu węgla i mniej by się zmęczył.
Wybierz najlepsze zagrania. Dopracuj. Wstań o 7 rano walnij 7 pips dziennie i idź grać w golfa na 7 godzin. ;)
Szkoda życia przed wykresami.
Pozdrawiam
I życzę sukcesów.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

Hej !
ZL to ciekawa technika czy nie prościej wyrysować Fibo czasem to jest moja wizja co się działo 24 sierpnia dla mnie liczą się 50 i 61
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"If music is dying musicians are killing it" - MP

seedraev
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: seedraev »

GREENFX pisze:Ciekawie to wyglada. Taki wynik codziennie i styka ;)
sl 5pip przy odpowiedniej skutecznosci dobrym RR i psychice ROBOTA powinno iść do przodu. Jak zabraknie tego ostatniego to już troche mniej kolorowo. Skalping na m5 z sl 5pip :roll:
temat przerabiałem ale jakos nie dla mnie :wink:
za czesto wywalało na sl. Ciekawe bo grałem kiedys w podobny sposób w oparciu o ZL.
M5 używam do wyznaczania kierunku zlecenia składam w oparciu o M1 i 30 s. Tutaj spokojnie sprawdza sie SL 5 pips :)

seedraev
Gaduła
Gaduła

daromanchester pisze:Mój styl gry można by czasami tez podciągnąć pod skalp, ale znacznie się różni od Twojego.
Przy takiej ilości transakcji statystyka nie jest po Twojej stronie.
Twój styl jest bardzo wykańczający. Nie czujesz się po całym dniu jakbyś cały wagon węgla przerzucił? ;)
Ktoś tutaj prowadził dziennik scalpingu i pamietam że jedna rzecz mnie wtedy uderzyła.
W 6 miesięcy zrobił z około 200$ trochę ponad 100%. Ilość transakcji była ogromna.
Pomyślałem wtedy sobie, że więcej by zarobił na przerzucaniu węgla i mniej by się zmęczył.
Wybierz najlepsze zagrania. Dopracuj. Wstań o 7 rano walnij 7 pips dziennie i idź grać w golfa na 7 godzin. ;)
Szkoda życia przed wykresami.
Pozdrawiam
I życzę sukcesów.
Jest to meczące, ale cały system jest w fazie budowania :) Wiec mam nadzieje ze praca przyniesie owoce i tak jak piszesz będę siedział kilkadziesiąt minut, a później wydawał co zarobie . Miedzy innymi dlatego lubię skalp.

P.S. Zleceń dlatego jest tak dużo bo cały czas sprawdzam rożne wejścia i rożne filtrowanie sygnałów. Celem jest jak największa skuteczność i RR :D
Ostatnio zmieniony 26 sie 2010, 11:52 przez seedraev, łącznie zmieniany 1 raz.

seedraev
Gaduła
Gaduła

SEROL666 pisze:Hej !
ZL to ciekawa technika czy nie prościej wyrysować Fibo czasem to jest moja wizja co się działo 24 sierpnia dla mnie liczą się 50 i 61
Właśnie teraz próbuje z fibo, tak że dzięki za wskazówki :)
Co do ZL to mam zamiar stosowac go do wyższych interwałów, ale tego tez sie jeszcze uczę.

seedraev
Gaduła
Gaduła

Tragiczny mam dziś dzień :( Masę błędów popełniam, zbyt dużo pewność siebie, zlecenia za szybko składane, to przez to ze chce za wszelka cenę się odegrać, no i większe emocje bo to real :( Dużo pracy jeszcze przede mną. Musze znaleźć coś do filtrowania sygnałów.

GREENFX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: GREENFX »

seedraev pisze:Musze znaleźć coś do filtrowania sygnałów.
Z technicznego punku widzenia moze być trudno. Jeżeli podchodzisz do tego typowo systemowo. Myślałem nawet ostatnio o EA na podstawie ZL + jakies wskaźnika do filtrowania. Szukałem kombinowałem i nic ciekawego z tego nie wyszło. Grajać manulanie sprawdzał sie WCCI jako filtr. Grałem tak na m5 ale troche mnie to wymeczyło przez 2 tygodnie wiec zaprzestałem.
Powróciłem do CZystego wykresu + AF. Co do ZL nadal biore pod uwage. Sytuacja na EURUSD i GBPUSD na H1 mówi wszystko za siebie.
GU na h1 ZL+FIBO 23. Wejscia dzisiaj. seedraev rzuć okiem na wykres ;)
Dodam od siebie że granie ZL na m5 popierajac sie jakims tam wskaźnikiem to na prawde ciezki temat. Tak jak wspominałem do tego trzeba miec psyche jak BOT inaczej moze być problem dlatego pomysł o EA.
Wejscia na podstawieZ z h1,h4,D1 W1 + FIBO poparte wiedzą Fundamentalną = skuteczny sposób na zarabiaie. ( w zasadzie ZL tworza sie w miejscach przebicia wsparć i oporów, spora ilość kapitału rzucona na rynek w celu przebicia poziomu ;) sygnalizują wiec czy dany SR jest silną strefą czy też nie. Branie pod uwage ZL na m5 moze być zwodnicze. Sporo wsprac oporów które pod wpływem danych makro mogą być łamane jak zapałki. Bez wiedzy w którą strone podązamy łapanie ZL na m5 moze wygladac tak jak u Ciebie. Jeden dzien + 5% 2 dzien -10%. Nie pisze tego ze złośliwością. Wiem coś na ten temat gdyż grałem kiedyś podobnie i temat pozuciłem.
Nie twierdze ze sie nie da. W zasadzie każdym systemem mozna zarabiac ale do tego trzeba naprawde silnej psychy. Podejscie typowo systemowe tego właśnie wymaga.

Pozdro
Ostatnio zmieniony 26 sie 2010, 16:49 przez GREENFX, łącznie zmieniany 1 raz.

seedraev
Gaduła
Gaduła

Dziękuje za wskazówki.

Dziś tragedia, a byłem 1% na plus to nie musiałem starać się osiągnąć cel. Później odrobić straty itd :( Emocje brak pewności siebie i teraz zmęczeni i kicha :(
No nic mam nadzieje ze tylko dzisiaj był taki felerny dzień :)

Awatar użytkownika
ya_dunno
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ya_dunno »

no i jak tam leci dj.mc zagral CI juz ostatni kawalek?
:lol:
Obrazek

ODPOWIEDZ